دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک


پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن حبوبات گفت:عدم پیگیری وزارت جهاد کشاورزی موجب شد تا حبوبات از فهرست کالاهای فساد پذیر حذف شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سید عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران در گفت‌وگو با مهر درباره علت کمبود لوبیا سفید در بازار داخل اظهار کرد: یک مشکل به عدم تخصیص ارز ترجیحی بر می‌گردد که از بهمن سال گذشته تخصیص نیافته است. این امر در ادامه سبب شده تا نزدیک به ۵ هزار تن کالا در گمرک دپو و ترخیص نشود.
 
وی با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد حبوبات وارد شده از دی سال گذشته در گمرکات مانده است، افزود: فصل برداشت حبوبات در ایران به تازگی آغاز شده و برداشت لوبیا تا اواخر تابستان و بعضاً تا پاییز ادامه دارد.
 
دبیر انجمن حبوبات ایران عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای ثبات در بازار باید دو اقدام داشته باشد؛ نخست تخصیص ارز ترجیحی مربوط به سال گذشته و دوم ترخیص مانده کالاهای دپو در گمرکات کشور.
 
وی با بیان اینکه تأخیر در پرداخت ارز به تجار سبب شده تا مشکل دوم به وجود آید، تصریح کرد: بنا بر مصوبه شورای عالی اقتصاد ۲۵ قلم کالا سریع فساد بوده و با ورود به گمرکات باید ۱۰۰ درصد ترخیص شوند؛ اما متأسفانه حبوبات از این لیست حذف شده است.
 
وی در این خصوص اظهار کرد: عنوان می‌شود عدم پیگیری به موقع وزارت جهاد کشاورزی سبب شده است این قلم کالا از فهرست حذف شود.
 
افتخاری با اشاره به جلسات متعدد انجمن با وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در مدت ۵ ماه گذشته اعضای انجمن درباره تخصیص ارز و ترخیص محصولات به نتیجه نرسیده و این مساله روزانه از سوی انجمن در حال پیگیری است.
 
وی با بیان اینکه خلف وعده شده است، ادامه داد: عرضه و تقاضا بازار را مدیریت می‌کند و نوسان قیمتی در تنظیم بازار به عدم مدیریت درست بر می‌گردد.
 

وابستگی ارزی حبوبات

 

دبیر انجمن حبوبات ایران در پاسخ به میزان واردات حبوبات به کشور، گفت: نخودسیاه یا همان نخود لپه و همچنین عدس نزدیک به ۷۰ درصد وارداتی است؛ اما در خانواده لوبیا این عدد بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بوده و باقی از داخل تأمین می‌شود. 

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15540 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد بازدید: 522 ساعت: 11:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
2 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 عوامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار از نظر عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
4 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
5 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
6 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
7 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
8 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
9 افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات با حذف ارز ترجیحی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 مصرف حبوبات ایرانی ها در یک سال چقدر است/عدس و نخود در صدر واردات ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ پایگاه خبری لقمه: منیزیم یکی از فراوان‌ترین مواد م...

  کودکان ماهی بخورند یا نخورند؟ برخی شواهد حاکی از آن هستند که مصرف ماهی طی باردار...

  کدام گروه خونی خطر ابتلا به "دیابت" را افزایش می‌دهد؟ در یک بررسی جدید آمده است برخی از انواع گروه‌های ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی پایگاه خبری لقمه: زندگی خصوصی بازیگران، سلایق و روابط‌شان همیشه برای مردم جذاب بوده. آنها دوست دارند بدانند بازیگر مورد علاقه‌شان چه لباسی می‌پوشد، از کدام فروشگاه می‌خرد، چه عطری می‌زند، به چه برند و مارکی گرایش دارد، پاتوقش کجاست و برای این‌که غذا بخورد، عموما به چه رستورانی می‌رود.
سیب رکورد تولید را زد اما روی دست باغدار ماند همزمان با آغاز برداشت سیب و افزایش تولید این میوه نگرانی باغداران را فرا گرفته و اینک پس از یک سال زحمت و به ثمر نشستن محصول فراوان و با کیفیت به جای خوشحالی اندوه و نگرانی از بازار برای تولیدکننده باقی مانده است.
اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.
آب ریختن به دریاچه ارومیه خیانت است این بخشی از یک مصاحبه مفصل درباره بحران آب است. با ایشان درباره مدیریت بحران آب صحبت کردیم درحالی که ایشان بیشتر معتقد بود این بحران مدیریت آب است نه مدیریت بحران آب.