ایران آخرین هشدار را به پاکستان داد: شکایت می‌کنیم و غرامت می‌خواهیم


پایگاه خبری لقمه: ایران آخرین هشدار را به پاکستان داده که در این ماه چاره ای جز مراجعه به دادگاه داوری در پاریس بابت خسارات ناشی از عدم اجرای تعهدات پاکستان به قرارداد واردات گاز از ایران ندارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، منابع رسمی بلندپایه پاکستانی گفتند که ایران آخرین اخطار خود را به پاکستان ابلاغ کرده که تهران هیچ گزینه ای ندارد جز اینکه علیه پاکستان به دلیل عدم ساخت و تکمیل خط لوله واردات گاز ایران تا سپتامبر سال جاری (تا پاییز امسال) به دادگاه داوری پاریس شکایت کند.

 
به گزارش عصرایران به نقل از وبگاه "ایران اویل گاز"، این پروژه که قرار بوده از سال 2014 اجرایی شود، به دلیل تحریم های آمریکا علیه ایران با 10 سال تاخیر مواجه شده است.
 
قرارداد 25 ساله خرید گاز پاکستان از ایران از طریق خط لوله در سال 2009 بر اساس قوانین فرانسه امضا شد و دادگاه داوری مستقر در پاریس محل داوری و تصمیم گیری در مورد اختلافات بین دو کشور تعیین شده است. دادگاه داوری فرانسه تحریم های آمریکا را به رسمیت نمی شناسد.
 
ایران و پاکستان در سپتامبر سال 2019 قرارداد بازنگری شده را امضا کردند و بر اساس آن ایران متعهد شد بابت تاخیر در ساخت خط لوله در طرف پاکستان به دادگاه بین‌المللی مراجعه نکند به شرطی که طرف پاکستانی خط لوله خود را تا مرز ایران تا سال 2024 تکمیل کند. 
 
 
پاکستان نیز متعهد شد خط لوله خود را تا سال 2024 تکمیل کرده و پس از آن روزانه 750 میلیون فوت مکعب گاز از ایران دریافت کند. 
 
ایران آخرین هشدار را به پاکستان داد: شکایت می کنیم و غرامت می خواهیم
 
طبق قرارداد بازنگری شده، پاکستان موظف بود بخشی از خط لوله را در قلمرو خود تا فوریه و مارس 2024  تکمیل کند که با عدم تکمیل خط لوله، ایران دوباره مهلتی 180 روزه به پاکستان داد تا سپتامبر 2024 (اوایل مهر 1403) این خط لوله را تکمیل و نهایی کند؛ اما با منقضی شدن این دوره 6 ماهه و عدم پیشرفت جدی در احداث خط لوله، ایران آخرین هشدار خود را به طرف پاکستانی ابلاغ کرده و اعلام کرده از حق خود برای شکایت به دادگاه داوری پاریس استفاده خواهد کرد.
 
اگر ایران از حق خود برای شکایت به دادگاه داوری در پاریس تا سپتامبر 2024 استفاده نکند، حق خود را برای شروع نبرد حقوقی علیه پاکستان از دست خواهد داد. 
 
ایران پیشتر در نوامبر تا دسامبر 2022 دومین اخطار حقوقی خود را به پاکستان صادر کرده بود و از پاکستان خواسته بود تا بخشی از پروژه خط گاز ایران و پاکستان (IP) را تا فوریه تا مارس 2024 در خاک خود بسازد یا آماده پرداخت جریمه 18 میلیارد دلاری باشد. 
 
مقامات مربوطه در بخش انرژی پاکستان پس از ابلاغیه هشداری که این کشور حدود 10 روز پیش از ایران دریافت کرده، در صدد استخدام یکی از شرکت های حقوقی خارجی هستند تا لایحه دفاعیه پاکستان را برای طرح در دادگاه داوری آماده کند. 
 
مقامات ارشد دولتی پاکستان گفته اند: " به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌توانند پروژه را ادامه دهند؛ در حالی که سخت تلاش کرده اند از آمریکا معافیت بگیرند، اما دولت بایدن مخالف این پروژه خط  گاز است و در مارس 2024، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه ای در کمیته کنگره ایالات متحده گفت که ما به پاکستان در مورد عواقب جدی پروژه خط لوله گاز ایران هشدار داده‌ایم. 
 
تهران تاکنون ادعای طرف پاکستانی مبنی بر عدم امکان دریافت معافیت از آمریکا را  مواجه ندانسته و می گوید عراق و ترکیه با دریافت معافیت از تحریم های آمریکا مدت هاست که از گاز ایران استفاده می کنند. به همین ترتیب، هند نیز در دوره هایی برای خرید فرآورده های نفتی ایران از آمریکا معافیت دریافت کرده است. 
 
دادگاه داوری فرانسه تحریم های آمریکا را به رسمیت نمی شناسد. طبق توافق اولیه، پاکستان موظف است از اول ژانویه 2015 روزانه یک میلیون دلار به ایران براساس بند جریمه پرداخت کند و در صورت انتقال پرونده به دادگاه داوری توسط ایران، پاکستان باید میلیاردها دلار (18 میلیارد دلار) جریمه بپردازد.
 
طبق این پروژه قرار بود دو کشور خط لوله خود را تا نقطه صفر مرزی بسازند که ایران از سال ها پیش و طبق قرارداد ساخت خط لوله خود را تا نقطه صفر مرزی با پاکستان تکمیل کرد اما پاکستان به بهانه های مختلف از جمله تحریم های آمریکا از این کار سرباز زد.   
 
این پروژه طبق قرارداد اولیه قرار بود تا دسامبر 2014 تکمیل شود و از اول ژانویه 2015 به بهره برداری برسد. 
 

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :عصر ایران

کد: 15636 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ شهريور بازدید: 113 ساعت: 9:32 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شناسایی آبله میمونی در همسایگی ایران/ بهداشت فردی را جدی بگیرید ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 صادرات سیب به پاکستان آزاد شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۵ تير
3 ملخ‌های صحرایی به هند و پاکستان رفتند ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
4 ایران به ۷۲ کشور خرما صادر می‌کند/ پاکستان بزرگ‌ترین مشتری ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد
5 راه‌اندازی اولین قطار ترانزیت کشاورزی‌ از ایران ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ فروردين
6 افزایش عرضه گوشت قرمز در بازار/واردات رسمی دام زنده از پاکستان ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
7 آیا گوجه فرنگی 100 تومانی هم داریم!؟ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ بهمن
8 واردات نارنگی پاکستانی ممنوع است ۱۳۹۳ شنبه ۸ آذر
9 آشنایی با هشت غذای نذری از عراق تا پاکستان ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ آبان
10 دستگاه‌های تولید برنج مصنوعی با مجوز سازمان‌های ناظر وارد شده اند! ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تقویت قوای جنسی مردان با 5 ماده غذایی مواد غذایی تابستانه برای مردان فواید بسیاری دارد. ...

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

  یک نوشیدنی خطرناک برای سلامت جنین چای در کنار همه خواص مفید، برای جنین چندان مناسب ن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مهم‌ترین علل پنهان چاقی اگر غذایتان زیاد است و تحرک‌تان کم، نباید از چاق شدن‌تان تعجب کنید. اما اگر غذای چندانی نمی‌خورید و تحرک‌تان هم چندان کم نیست، حق دارید اگر از افزایش وزن‌تان یکه بخورید...
دستور تهیه 10 جوشانده ضد سرما خوردگی رایج ترین نوشیدنی ما چای است اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود، بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی های جایگزین مانند انواع جوشانده ها و دم نوش های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می شوند و هم هر نوع سلیقه ای را پوشش می دهند. جوشانده ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دم نوش و جوشانده وجود دارد؟
چرا لاغر نمی شوم؟ اگر تلاش می‌کنید لاغر شوید اما هر بار تیرتان به سنگ می‌خورد و به نتیجه نمی‌رسید احتمالاً پای عواملی در میان است که شما از آن‌ها غافل هستید.
گزارش تصویری/ افزایش مصرف فست فود در کودکان اگر گشتی در میان رستوران های شهرتان بزنید متوجه می شوید که کودکان هر روز بر شمار علاقه مندان بر فست فود اضافه می شوند.