بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی


پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه گفت: بدغذایی یک اختلال شناخته‌شده است و شناخت علت آن برای درمان ضروری است. افزایش مواجهه کودک با غذا و تنظیم برنامه تغذیه‌ای می‌تواند کمک‌کننده باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سمیه فتاحی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: بدغذایی دیگر یک عادت یا ایرادگیری ساده محسوب نمی‌شود، بلکه امروزه به عنوان یک اختلال شناخته شده و در سطح جهانی دارای کد بیماری است. بسیاری از کودکان، حتی از شش‌ماهگی که تغذیه تکمیلی را آغاز می‌کنند، با این مشکل مواجه هستند و این وضعیت ممکن است تا نوجوانی یا حتی بزرگسالی ادامه پیدا کند.

 
وی افزود: مهم‌ترین اقدام در مواجهه با بدغذایی، شناسایی علت آن است. برخی کودکان به دلیل تجربه ناخوشایند از غذا خوردن دچار ترس تغذیه‌ای (Fear of Feeding) می‌شوند. برخی دیگر اشتهای ضعیفی دارند و ممکن است به دلیل اصرار بیش از حد والدین یا عدم فرصت برای تغذیه مستقل، به‌مرور زمان تمایلی به خوردن نشان ندهند.
 
به گفته این متخصص تغذیه؛ همچنین گروهی از کودکان دچار بیش‌حسی (Oversensitivity) هستند و نسبت به بو، بافت یا طعم غذاها حساسیت شدیدی دارند؛ برای مثال، برخی از آنها گوشت نمی‌خورند یا از لمس میوه‌ها به دلیل بافت نرم و خیس‌شان اجتناب می‌کنند.
 

 راهکارهای تبدیل غذا خوردن به یک تجربه لذت‌بخش

 
فتاحی ادامه داد: راهکارهای ساده‌ای برای بهبود این وضعیت وجود دارد. تنظیم ساعت تغذیه، افزایش تعداد مواجهه کودک با مواد غذایی مختلف، گفت‌وگو درباره غذاها متناسب با گروه سنی، و استفاده از بازی‌های مرتبط با غذا می‌تواند کمک‌کننده باشد. برای مثال، کودکان می‌توانند در فرآیند آماده‌سازی غذا مشارکت داشته باشند تا با بافت و بوی آن آشنا شوند.
 
به گفته وی؛ استفاده از کتاب‌ها و شعرهایی درباره غذاها می‌تواند به کاهش حساسیت آنها کمک کند.
 

روش‌های صحیح تشویق کودکان به تغذیه سالم

 
وی خاطرنشان کرد: روش‌های تشویقی نیز اهمیت دارند، اما نباید کودک را شرطی کرد. تشویق‌های مؤثر مانند تحسین کلامی، بغل کردن و بوسیدن کافی است، اما نباید از جایزه‌هایی مانند خرید خوراکی‌های خاص استفاده کرد، زیرا این روش تأثیر موقتی داشته و ممکن است نتیجه معکوس بدهد.
 
فتاحی در پایان افزود: در صورتی که این روش‌ها مؤثر نباشد و بدغذایی کودک شدید باشد، ارجاع به متخصصان کاردرمانی و گفتار درمانی ضروری است. این متخصصان با انجام تمرینات حسی، به بهبود واکنش‌های لامسه‌ای و چشایی کودک کمک می‌کنند و باعث کاهش حساسیت بیش از حد او نسبت به غذاهای مختلف می‌شوند. 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15770 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند بازدید: 480 ساعت: 8:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا مصرف زیاد دارچین خطرناک است؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت
2 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
3 ۲ سوال ملی از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام وصول شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
4 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
6 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
7 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
8 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
9 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حفظ امنیت غذایی در کشور لازمه رسیدن به جامعه شاد است پایگاه خبری لقمه: نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد ک...

  مصرف غذاهای آماده، توده های متورم دور پلك را تشدید می كند دكتر شاهرخ میلان در گفت و گویی افزود: این توده های...

  تندخویی با مصرف غذای سرخ شده یک متخصص تغذیه گفت: یکی از روش‌های تأمین آرامش روا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.
برنامه 9 روزه پاکسازی بدن رژیم می‌گیرید اما وزن‌تان پایین نمی‌آید؟ پوست‌تان جوش جوشی است و طراوتش را از دست داده؟ موهای‌تان شکننده و عرق تن‌تان بد بو و غیرقابل تحمل است؟ گاهی بالا رفتن میزان سموم بدن‌تان است که مو و حتی دستگاه گوارش‌تان را ناسازگار می‌کند.
مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.
روغن زیتون خالص و مرغوب را بشناسید عضو شورای ملی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن، انتهای گلو را بسوزاند.