همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی


پایگاه خبری لقمه: وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری قزلجه روز پنجشنبه ٢٢ خرداد، در حاشیه بیستمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قزاقستان که در آستانه پایتخت این کشور برگزار شد؛ با اشاره به ظرفیت‌های گسترده همکاری میان دو کشور، تأکید کرد: اسناد همکاری در محورهای مختلف پیشتر تهیه و بررسی شده بود و امروز در پایان این نشست به امضای وزرا و رؤسای کمیسیون مشترک رسید.

 
وی با اشاره به محورهای مهم اسناد مشترک همکاری ایران و قزاقستان بیان کرد: حوزه‌های صنعت و معدن، همکاری‌های علمی و فنی، پزشکی و سلامت، گردشگری، امور فرهنگی، انرژی، حمل و نقل و لجستیک و همچنین استفاده از کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب و بنادر شمالی ایران از موضوعات مهم این سند همکاری‌ها است.
 
نوری به ظرفیت‌های بالای ایران و قزاقستان در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: تفاهم‌های گسترده‌ای در این حوزه صورت گرفته است؛ ایران به‌عنوان صادرکننده لبنیات، میوه، سبزیجات و صیفی به قزاقستان و واردکننده روغن و غلات از این کشور، فرصت‌های فراوانی برای گسترش تعاملات دارد.
 
وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی در کشاورزی فراسرزمینی در اراضی مستعد قزاقستان نیز در این نشست مورد توافق قرار گرفت.
 
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به دیدارها و گفت‌وگوهای خود با مقامات قزاقستانی گفت: در این نشست‌ها اراده‌ای قوی برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که کاملاً در راستای سیاست‌های دولت چهاردهم و تأکیدات رهبر معظم انقلاب برای توسعه همکاری با کشورهای همسایه است.
 
وی افزود: این سومین کمیسیون مشترک اقتصادی دولت چهاردهم با کشورهای دوست و همسایه است و مهم‌ترین ضمانت اجرایی تفاهم‌های امروز، امضای نهایی اسناد در حضور رؤسای جمهور دو کشور خواهد بود که به زودی و با سفر دکتر پزشکیان رئیس‌جمهور ایران به قزاقستان انجام خواهد شد.
 
بیستمین کمیسیون مشترک همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان به ریاست غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی ایران و آرمان شاکالیف وزیر تجارت و همگرایی قزاقستان ٢١ و ٢٢ خرداد در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد.
 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15832 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد بازدید: 334 ساعت: 3:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت ۶ هزار تن نخود از دیم‌زارهای هشترود ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
4 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
5 اولین کشتی حامل کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
6 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
8 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
10 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در مصرف میوه زیاده روی نكنید

  با خواص درمانی انجیر آشنا شوید یک متخصص طب سنتی اعلام کرد: انجیر میوه‌ای سرشار از...

  تاثیر طب سنتی در ناباروری جالب است بدانید در گزارشی که وزارت بهداشت استرالیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راههای لاغر شدن بدون رژیم شاید شنیدن نام رژیم شما را هم عصبی کند.گرسنگی و غذا نخوردن و ضعف را به یادتان بیاورد.باید بدانید با اندکی تغییر در برنامه غذایی روزانه خود میتوانید از شر چربی های لعنتی نجات پیدا کنید.بدون اینکه گرسنگی بکشید.
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
فندق؛ خوشمزه و مغذی و بسیار پرانرژی این میوه‌ی خوشمزه حاوی مواد معدنی و عناصری مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، سلنیوم، روی، آهن و منیزیم می‌باشد و از ویتامین‌های خانواده‌ی ب (B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۵ ،B۶) و ویتامین C ،E و K نیز بی‌بهره نیست.
جایگاه ایران در بین برترین مقاصد «سفرِ حلال» پایگاه خبری لقمه:در حالی مالزی کشوری است که تقریبا از سال ۲۰۱۵ موقعیت خود را درصدر جدول برترین مقاصد حلال برای سفر و گردشگری، حفظ کرده است، سه کشور عربستان، ترکیه و اندونزی در رقابت جدی برای رسیدن به این جایگاه قرار دارند.