لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن


پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران اعلام کرد: با لغو ممنوعیت فصلی واردات، تسریع در تخصیص ارز و سرعت گرفتن روند ترخیص محموله‌ها از گمرکات، بازار برنج به سمت تعادل هرچه بیشتر در حرکت است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه مجیدرضا خاکی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج در سال جاری اظهار کرد: طبق بند ۸ مندرجات ذیل یادداشت فصل ۱۰ کتاب مقررات صادرات و واردات، ترخیص برنج از ابتدای مرداد تا پایان آبان‌ماه هر سال ممنوع است. با این حال، انجمن واردکنندگان برنج طی ماه‌های گذشته بارها با دستگاه‌های ذی‌ربط مکاتبه کرده و خواستار عدم اجرای این قانون دست‌کم در سال جاری شده بود. نهایتاً در جلسه اخیر هیئت دولت، با هدف مدیریت بازار، تصمیم بر لغو ممنوعیت گرفته شد.

 
وی با اشاره به دلایل این مطالبه افزود: مهم‌ترین دلیل، جلوگیری از التهابات قیمتی در بازار برنج است. سال گذشته به‌دلیل برآورد اشتباه نیاز وارداتی (حدود ۷۰۰ هزار تن) و اجرای ممنوعیت و عدم انبارش از قبل، کشور با کمبود شدید مواجه شد و قیمت‌ها از شهریورماه روند صعودی به خود گرفت. امسال نیز در صورت اجرای ممنوعیت، خطر تکرار آن تجربه وجود داشت.
 
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران ادامه داد: برنج کیفی داخلی در بهترین حالت در پایان تیر راهی بازار شده و برداشت ارقام پرمحصول نیز از شهریور آغاز می‌شود. طبیعتاً در این فاصله زمانی، بازار به برنج وارداتی وابسته است، به‌ویژه در آستانه ماه‌های محرم و صفر که یکی از مقاطع اوج تقاضای این کالاست. در چنین شرایطی، تداوم تأمین برنج وارداتی نقش حیاتی در حفظ ثبات بازار دارد.  
 
این فعال بخش خصوصی با اشاره به کاهش پیش‌بینی‌شده قیمت جهانی برنج در ماه‌های آینده گفت: با آغاز برداشت در هند و پاکستان از اواخر تابستان، قیمت جهانی کاهش خواهد یافت. لغو ممنوعیت واردات در این بازه زمانی، فرصت مناسبی برای تأمین برنج با قیمت پایین‌تر و ارزبری کمتر فراهم می‌کند، که در نهایت منجر به تعدیل بیشتر قیمت‌ها در بازار داخلی خواهد شد.
 
او درباره کنترل حجم واردات نیز گفت: با سامانه‌ای شدن فرآیند ثبت سفارشات برنج، سقف واردات برنج به‌طور کامل در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و برخلاف گذشته، واردات بی‌رویه امکان‌پذیر نیست. بنابراین در چنین شرایطی، تداوم ممنوعیت فصلی عملاً توجیهی ندارد؛ چراکه بیش از مقدار مشخص شده، برنج وارد کشور نخواهد شد.
 

واردات ۱/۴ میلیون تن؛ حداقل نیاز کشور

خاکی در ادامه با اشاره به جلسات برگزار شده با مدیران وزارت جهاد کشاورزی گفت: برآورد معاونت زراعت این وزارتخانه از میزان تولید برنج در سال زراعی پیش‌رو حدود ۱/۸ میلیون تن است. از طرفی نیاز واقعی کشور در سنوات اخیر به‌طور میانگین حدود ۳/۵ میلیون تن در سال بوده و بر این اساس حداقل نیاز وارداتی برای پوشش این فاصله، حدود ۱/۴ میلیون تن بدون احتساب ذخایر راهبردی خواهد بود.  
 

ضرورت تسریع در تخصیص ارز و ترخیص کالا

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به نقش حیاتی تخصیص ارز در استمرار جریان تأمین کالا گفت: لغو ممنوعیت فصلی اقدامی مؤثر در مدیریت بازار بود، اما برای اثربخشی آن، تخصیص و تأمین ارز باید همچنان با سرعت انجام شود. وی ادامه داد: تأخیر در تخصیص و تامین ارز طی ماه‌های اخیر باعث دپوی گسترده محموله‌های برنج در بنادر و گمرکات شده بود. چراکه تأمین‌کنندگان خارجی به دلیل حجم انباشت مطالبات خود از ارائه اسناد جهت ترخیص کالا امتناع می‌کردند.
 
خاکی تأکید کرد: با پیگیری‌ها و جلساتی که با مسئولین دولتی داشتیم تسریع در این روند اتفاق افتاده و روند ترخیص میزان قابل توجهی از برنج بدون مشکل خاصی در حال انجام و جریان ورود به بازار نیز روان‌تر شده است. وی ادامه داد: با تداوم این روند، خوشبختانه نگرانی جدی از نظر تأمین بازار برنج وجود ندارد. حتی در شرایط فعلی کشور، تأمین برنج به‌صورت مستمر و مدیریت‌شده در حال انجام است. ضمن اینکه با برداشت برنج در داخل کشور نیز به زودی شاهد عرضه حجم قابل قبولی از این نوع برنج خواهیم بود که به حفظ ثبات در بازار کمک می‌کند.
 
وی در پایان با اشاره به نقش مصرف‌کنندگان گفت: خوشبختانه رفتار خرید مردم متعارف و منطقی است و شاهد خرید هیجانی نیستیم. مجموعه این عوامل، چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای بازار برنج کشور در ماه‌های آینده ترسیم می‌کند. 
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15847 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير بازدید: 313 ساعت: 5:18 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
3 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
4 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
5 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
6 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
7 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
8 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
9 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 غافلگیری با قیمت ۱۱ میلیونی گوجه سبز! ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  امکان تقلب در بازار گسترده داروهای لاغری پایگاه خبری لقمه: مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان...

  بالاخره ته دیگ بخوریم؟ سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اعلا...

  خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود یک متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی، عنوان کرد: خوردن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
15 چربی سوز خوشمزه را بشناسید خوش‌اندام شدن نیاز به اراده و برنامه‌ریزی درست دارد. در این مقاله 15 ماده‌ی غذایی مفید را معرفی می‌کنیم که به چربی سوزی و خوش‌اندامی شما کمک زیادی می‌کنند.
دست اندازهای جاده لاغری بخش زیادی از چاقی که در جامعه شاهد آن هستیم، به دلیل عادات بد غذایی است. غذاهای چرب، میان‌وعده‌های پر کالری، شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های چاق‌کننده و عجله کردن در خوردن غذا از عوامل اصلی گسترش چاقی در جامعه است.
نوشیدنی‌های خطرناک که موجب سرطان پروستات می‌شوند یک تحقیق نشان می دهد که مصرف تنها یک نوشیدنی گازدار در روز در افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان وجود دارد.