یک راه موثر برای رهایی از چاقی شکمی


افزایش تجمع بافت چربی در ناحیه شكم از مشكلاتی است كه در حفظ سلامتی اهمیت به مراتب بیشتری نسبت به تجمع بافت چربی در سایر نواحی بدن و حتی افزایش كلی وزن بدن دارد. افزایش در سایز دور كمر، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد.

به گزارش لقمه، پژوهشی جدید نشان می‌دهد كه دریافت تنها كمی بیشتر فیبر غذایی، در كاهش سایز دور كمر اثر زیادی خواهد داشت.

در این مطالعه افزایش دریافت فیبرغذایی در نوجوانان آمریكای لاتین، طی یك دوره دو ساله، كاهش معنی‌داری در میزان چربی شكمی را نشان داد.

در این مطالعه پژوهشگران 81 دختر و پسر با اضافه وزن را كه در محدوده سنی 17 - 11 سال بودند، مورد بررسی قرار دادند.

با بررسی پرسشنامه‌های مربوط به عادات غذایی نشان داده شد كه دریافت میانگین فیبرغذایی در ازای هر 1000 كالری مصرفی در 46 نفر از شركت كنندگان در این مطالعه، به 3 گرم كاهش یافت.

در حالی كه در میان 35 نفر باقی‌مانده، به‌طور میانگین به همین میزان افزایش مشاهده گردید. در میان شركت ‌كنندگان در این مطالعه 21 درصد از افرادی كه فیبر كمی دریافت می‌كردند، افزایش چربی شكمی داشتند اما در میان جوانانی كه فیبر بالایی دریافت می‌كردند، 4 درصد كاهش چربی شكمی مشاهده گردید.

نتایج این مطالعه حاكی از آن است كه حتی كاهش میزان ناچیزی در دریافت فیبر غذایی، اثر متابولیكی معنی داری را در بدن شما نشان خواهد داد. میزان توصیه شده فیبر دریافتی در سنین جوانی، 14 گرم فیبر به ازای هر 1000 كالری مصرفی یا مصرف 25 تا 30 گرم فیبر به‌طور روزانه می‌باشد.

براساس یافته‌های این مطالعه كه اخیرا در مجله علمی تغذیه بالینی آمریكا چاپ شده است: افزایش فیبر دریافتی تا 6 گرم در روز، اثر معنی‌داری در میزان چربی شكمی در میان جوانان خواهد داشت لذا در هر سنی برای افزایش فیبر دریافتی، افراد باید به دقت برچسب‌های غذایی را بررسی كنند.

گاهی تصور می‌شود هر چیزی كه قهوه‌ای باشد یا از گندم تهیه شود منبع خوبی از فیبر است، ولی باید توجه داشت، لزوما این گونه نیست.

مصرف میزان كافی میوه و سبزیجات طی روز در تامین میزان كافی فیبر دریافتی مفید خواهد بود. البته باید توجه داشت میزان افزایش فیبر دریافتی موثر در نژادهای مختلف می‌تواند متفاوت باشد ولی در هر حال افزایش مصرف فیبرغذایی در تمامی فرهنگ‌ها اثرگذار است، فقط ممكن است میزان این اثر متفاوت باشد.

نكته عملی: توجه عمومی به كنترل وزن طی سال‌های اخیر افزایش یافته است، اما نقش چاقی شكمی درتهدید سلامتی بیش از سایر چاقی‌های موضعی می‌باشد.

مطالعات نشان داده‌اند كه نوع مواد غذایی رابطه مستقیمی با تجمع بافت چربی در بدن دارد. در این بین افزایش فیبر دریافتی كه معمولا در افراد چاق كمتر از میزان توصیه شده می‌باشد و از طریق افزایش مصرف میوه، سبزیجات و غلات سبوس‌دار تامین می‌گردد، مورد توصیه جدی است.

 


نقل از :جام جم

کد: 2422 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۶ آذر بازدید: 4226 ساعت: 8:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
7 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
9 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
10 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  6 غذای مغز برای وعده صبحانه غذای مغز در وعده صبحانه می‌تواند عاملی برای ارتقا...

  توصیه های غذایی برای بارداری بیشتر مردم به خاطر خوردن گوشت گاو، گوسفند یا مرغی ...

  قرص‌های لاغری موجب نابینائی می‌شود مردم به هیچ عنوان نباید از قرص‌های لاغری مجیک استف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راه‏های مقابله با خستگی بعد از غذا همه ی ما با خستگی بعد از غذا آشناییم به خصوص بعد از ناهار که معمولا بیشتر از وعده های دیگر غذا می خوریم. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا این اتفاق می افتد و یا در برابر آن چه کاری می توان کرد؟
نرم کننده‌های طبیعی پوست را بشناسید همه ما دوست داریم پوستی جوان و شاداب داشته باشیم بدون این که ماده شیمیایی به پوست مان بزنیم. استفاده از روغن های طبیعی برای درمان، خوشبو کردن و شادابی پوست پیشینه ای طولانی دارد.
تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.