یک راه موثر برای رهایی از چاقی شکمی


افزایش تجمع بافت چربی در ناحیه شكم از مشكلاتی است كه در حفظ سلامتی اهمیت به مراتب بیشتری نسبت به تجمع بافت چربی در سایر نواحی بدن و حتی افزایش كلی وزن بدن دارد. افزایش در سایز دور كمر، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد.

به گزارش لقمه، پژوهشی جدید نشان می‌دهد كه دریافت تنها كمی بیشتر فیبر غذایی، در كاهش سایز دور كمر اثر زیادی خواهد داشت.

در این مطالعه افزایش دریافت فیبرغذایی در نوجوانان آمریكای لاتین، طی یك دوره دو ساله، كاهش معنی‌داری در میزان چربی شكمی را نشان داد.

در این مطالعه پژوهشگران 81 دختر و پسر با اضافه وزن را كه در محدوده سنی 17 - 11 سال بودند، مورد بررسی قرار دادند.

با بررسی پرسشنامه‌های مربوط به عادات غذایی نشان داده شد كه دریافت میانگین فیبرغذایی در ازای هر 1000 كالری مصرفی در 46 نفر از شركت كنندگان در این مطالعه، به 3 گرم كاهش یافت.

در حالی كه در میان 35 نفر باقی‌مانده، به‌طور میانگین به همین میزان افزایش مشاهده گردید. در میان شركت ‌كنندگان در این مطالعه 21 درصد از افرادی كه فیبر كمی دریافت می‌كردند، افزایش چربی شكمی داشتند اما در میان جوانانی كه فیبر بالایی دریافت می‌كردند، 4 درصد كاهش چربی شكمی مشاهده گردید.

نتایج این مطالعه حاكی از آن است كه حتی كاهش میزان ناچیزی در دریافت فیبر غذایی، اثر متابولیكی معنی داری را در بدن شما نشان خواهد داد. میزان توصیه شده فیبر دریافتی در سنین جوانی، 14 گرم فیبر به ازای هر 1000 كالری مصرفی یا مصرف 25 تا 30 گرم فیبر به‌طور روزانه می‌باشد.

براساس یافته‌های این مطالعه كه اخیرا در مجله علمی تغذیه بالینی آمریكا چاپ شده است: افزایش فیبر دریافتی تا 6 گرم در روز، اثر معنی‌داری در میزان چربی شكمی در میان جوانان خواهد داشت لذا در هر سنی برای افزایش فیبر دریافتی، افراد باید به دقت برچسب‌های غذایی را بررسی كنند.

گاهی تصور می‌شود هر چیزی كه قهوه‌ای باشد یا از گندم تهیه شود منبع خوبی از فیبر است، ولی باید توجه داشت، لزوما این گونه نیست.

مصرف میزان كافی میوه و سبزیجات طی روز در تامین میزان كافی فیبر دریافتی مفید خواهد بود. البته باید توجه داشت میزان افزایش فیبر دریافتی موثر در نژادهای مختلف می‌تواند متفاوت باشد ولی در هر حال افزایش مصرف فیبرغذایی در تمامی فرهنگ‌ها اثرگذار است، فقط ممكن است میزان این اثر متفاوت باشد.

نكته عملی: توجه عمومی به كنترل وزن طی سال‌های اخیر افزایش یافته است، اما نقش چاقی شكمی درتهدید سلامتی بیش از سایر چاقی‌های موضعی می‌باشد.

مطالعات نشان داده‌اند كه نوع مواد غذایی رابطه مستقیمی با تجمع بافت چربی در بدن دارد. در این بین افزایش فیبر دریافتی كه معمولا در افراد چاق كمتر از میزان توصیه شده می‌باشد و از طریق افزایش مصرف میوه، سبزیجات و غلات سبوس‌دار تامین می‌گردد، مورد توصیه جدی است.

 


نقل از :جام جم

کد: 2422 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۶ آذر بازدید: 4185 ساعت: 8:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
2 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
3 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
4 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
6 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
7 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
8 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
9 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
10 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
11 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین شیوه پخت غذا آن چه خانم های خانه دار باید به آن توجه کنند این ا...

  آنچه درباره چای کیسه ای نمی دانید چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان ...

  غذاهایی که نباید در بهار مصرف کرد/معرفی خوراکی‌های لطیف استاد دانشکده طب سنتی تهران گفت: مصرف خوراکی‌هاى ل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»
هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.
زیباتر شدن با توت فرنگی‌های هوس‌انگیز توت‌فرنگی‌های قرمز و زیبا به شما چشمک می‌زنند و شما را وسوسه می‌کنند که دست خالی به منزل نروید، اما باید بدانید که این میوه خوش‌رنگ علاوه بر طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند به عنوان ماده اولیه انواع کرم‌ها و ماسک‌های زیبایی که می‌توانید خود در منزل تهیه ‌کنید مورد استفاده قرار بگیرد.
آشنایی با خواص انبه پایگاه خبری لقمه: میوه انبه جزءمیوه هایی است که برگ، گل، میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند