خطر افزایش مسمومیتهای غذایی در فصل گرما


با توجه به گرم شدن هوا، مردم می بایست مسمومیتهای غذایی را جدی گرفته و برای پیشگیری از بروز آن دستورات بهداشتی را رعایت کنند.

به گزارش لقمه، دکتر سیدمحمد علوی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: منابع و عوامل زیادی در مسمومیت های ناشی از مواد غذایی دخالت دارند که یکی از آنها محل تهیه این مواد یعنی کارخانجات در هنگام تهیه، بسته بندی و حمل این مواد است.

وی افزود: از سوی دیگر محل های عرضه مواد غذایی مانند فروشگاهها هم از عوامل موثر در مسومیت غذایی هستند که می توان با دخالت و نظارت بر این مکان ها باعث قطع زنجیره شیوع و انتقال مسومیت های ناشی از مواد غذایی شد.

علوی با بیان این نکته که مسمومیتهای ناشی از مصرف مواد غذایی متعدد هستند تصریح کرد: بعضی از مواد غذایی به علت سمی که برای نگهداری آن افزوده می شود ممکن است ایجاد مسمومیت کنند که این سموم ممکن است ماده شیمیایی باشند مانند موادی که به دلیل نگهداری بیشتر آن و جلوگیری از ایجاد رطوبت درون کیسه های برنج قرار داده می شود.

وی ادامه داد: گاهی اوقات این مواد بدون توجه و با دقتی وارد مواد غذایی مصرفی شده و باعث مسمومیتهای کشنده در حد مرگ خواهند شد و یا ممکن است ناشی از فلزات سنگینی باشد که در ظروف بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: بنابراین خانمهای خانه دار و آشپزها در رستورانها در تهیه مواد غذایی باید نهایت دقت و توجه را داشته باشند.

وی اظهارداشت: ممکن است ماده غذایی فاسد شده و فساد ناشی از آن منجر به بروز برخی از ترکیبات خطرناک در آن ماده شده و منجر به مسومیتهای کشنده شود.

علوی گفت: از سوی دیگر گاهی اوقات ماده غذایی آلوده به میکروب می شود که این میکروب در داخل بدن انسان ایجاد سم خواهد کرد و سم آن میکروب باعث بروز علائم مسومیت خواهد شد که بارزترین مثال آن وجود قرص های شیمیایی در کیسه های برنج هستند که باعث مسومیتی به نام باسیل سروس خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به غذاهای مانده به عنوان یکی دیگر از عوامل ایجاد مسمومیت اشاره کرد و افزود: غذایی که از شب و یا روزهای قبل مانده و در یخچال نگهداری می شود قبل از مصرف دوباره باید کاملا پخته و حرارت ببیند زیرا مصرف آن بصورت نیم گرم و یا خام باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد.

وی در خصوص بیماری وبا (التور) که عامل ایجاد آن در بدن انسان سمی به نام ویبروکلرا است، اظهارداشت: این سم وارد روده شده و در دیواره روده اختلالاتی ایجاد می کند که منجر به اسهال حجیم و آبکی شده و مایعات و املاح مهم بدن مانند سدیم و پتاسیم از دست می روند.

علوی ادامه داد: در نتیجه فرد دچار اختلالات آب و املاح خواهد شد و به دلیل اسهالهای وحشتناک در مدت کوتاهی چندین لیتر آب بدن دفع خواهد شد و یا مشکلات کلیوی برای شخص ایجاد خواهد کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: بوتولیسم بیماری دیگری است که بیشتر در غذاهای کنسروی مانند کشک، تن ماهی و رب گوجه وجود دارد که اگر این مواد غذایی در شرایط مناسب نگهداری و مصرف نشوند می توانند عامل ایجاد میکروب در غذا شده و فرد با خوردن آن دچار مسومیت کشنده شود. 

بازگشت به صفحه نخست




نقل از :مهر

کد: 4278 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲ تير بازدید: 3516 ساعت: 10:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
2 نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 نکات تغذیه‌ای زائران اربعین/ مراقب مسمومیت غذایی باشید ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
6 صدور کیفرخواست متهمان پرونده مسمومیت الکلی البرز در آینده نزدیک ۱۴۰۲ يکشنبه ۴ تير
7 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
8 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
9 رقابت تلفات الکل و کرونا در یزد ۱۳۹۹ سه شنبه ۵ فروردين
10 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر
11 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اطلاعات کلی از آووکادو Avocado پایگاه خبری لقمه: هدف ما در این مقاله، آشنایی بیشت...

  خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزار...

  كاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن كارشناسان سلامت و تغذیه در انگلیس ادعا كرده‌اند كه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغییراتی ساده برای کاهش وزن بسیاری از مردم با صرف هزینه های بسیار زیاد سعی در لاغر شدند دارند در این مطلب ما با راه هایی ساده و ارزان برای کاهش وزن آشنا می شوید.
چطور می‌توان پوست را ویتامینه کنیم؟ خیلی‌ها تصور می‌کنند تمام مشکلات پوستی از ضعف کبدشان ناشی می‌شود که البته در بسیاری موارد همین‌طور است اما نه‌ همیشه! خیلی‌ها هم فکر می‌کنند مشکل از پوست چرب‌شان و لوازم آرایشی است که استفاده می‌کنند که باز هم این موارد درست هستند اما همیشه این‌طور نیست.
کلیه‎های خود را با گل گاوزبان تقویت کنید از برگ‎های گل گاوزبان به دلیل داشتن ویتامین C در برخی از کشورها به‌عنوان سالاد استفاده می‌کنند.
12رازی که فست فودی‌ها به شما نمی گویند فست‌فودها، خیلی سریع‌تر از آن‌چیزی که تصور می‌کردیم، به زندگی ما وارد شده‌اند و چه بخواهیم و چه نخواهیم، در زندگی روزمره‌مان نقش مهمی دارد. رازهای فست‌فودها را بخوانید تا با این پدیده مدرن امروزی، رفتاری متفاوت داشته باشید...