به گزارش پایگاه خبری لقمه، جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت های غذایی در سفر صبح امروز15 اسفند 1402با حضور مهندس زهرا کامرانی کارشناس تغذیه مدیریت نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو دانشگاه در مدرسه دخترانه امام خامنه ای برگزارشد.
در ابتدای این جلسه مهندس کامرانی گفت: مسمومیت غذایی عبارت است از مجموعه اختلالاتی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسد در بدن به وجود می آید. باکتری ها، کپک ها، حشرات، انگل ها، گرما، رطوبت، نور، اکسیژن، مجاورت غذا با بقایای سموم دفع آفات نباتی،ازعوامل موثر در ایجاد مسمومیت غذایی هستند.
وی رعایت بهداشت فردی،مصرف آب آشامیدنی سالم ، شستن دست ها با آب و صابون قبل از آماده کردن یا خوردن غذا، مصرف غذاها و سبزیجات پخته، عدم مصرف سالاد و سبزیجاتی که از شستشو و ضدعفونی آنها اطمینان ندارید را از راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی عنوان کرد.
کارشناس تغذیه در ادامه خاطر نشان کرد: در سفر ، از محصولات لبنی و خوراکی هایی که دارای بسته بندی دارای نشان سلامت و مجوز بهداشتی هستند استفاده نمایید و از خرید و مصرف فرآورده های خوراکی فله ای جداً اجتناب کنید.
وی همچنین در خصوص مصرف غذاهای کنسروی تصریح کرد: چنانچه در سفر از غذای آماده کنسرو شده استفاده می نمایید، با حرارت دادن کنسرو به مدت 20 دقیقه در آب در حال جوشیدن می توان از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری کرد.
مهندس کامرانی افزود: مصرف غذاهای جامد، عدم مصرف غذاهای فست فود، پرهیز از مصرف غذاهای تند، شیرین یا چرب،خودداری از مصرف لبنیات و کافئین، نوشیدن آب به مقدار کافی و مراجعه به پزشک در اسرع وقت از اقدامات درمانی در سفر است.
نقل از :روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو