خوردن صبحانه و پرهیز از مصرف نوشابه‌های گازدار از فشار خون بالا می‌کاهد


نتایج یک بررسی نشان داد که حفظ نمایه‌ی توده‌ی بدنی و كاهش آن در صورت افزایش داشتن، رعایت الگوهای تغذیه‌ای سالم و مصرف نان‌های سبوس دار، به عنوان اولویت‌های پیشگیری اولیه از فشار خون بالا محسوب می‌شوند.

لقمه: فشار خون بالا به علت همراهی با بیماری‌های ایسكمیك قلبی و نیز همراهی با بیماری‌های مغزی عروقی، یك مشكل بهداشتی درمانی در تمام جوامع است.

فریبا فتاحی از گروه پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران مطالعه‌ای را با هدف بررسی رابطه‌ی بین فشار خون بالا با نمایه‌ی توده‌ی بدنی افزایش یافته، چاقی شكمی و برخی الگوهای تغذیه‌ای در افراد 25 تا 65 سال در تهران انجام داده است.

این مطالعه یك مطالعه مورد- شاهدی است كه بر روی 270 نفر از اولیاء دانش‌آموزان چند مدرسه تهران انجام شد. افراد نمونه، طی معاینه و مصاحبه بر اساس میزان فشار خون به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. در هر دو گروه، اندازه‌های آنتروپومتریك اندازه گیری و طی مصاحبه، پرسشنامه‌ای در ارتباط با برخی الگوهای تغذیه‌ای ثبت شد.

یافته‌ها در این مطالعه بیانگر این مطلب است که فشار خون بالا با فاكتورهایی چون مصرف نوشابه‌های گازدار، چاقی شكمی، نمایه‌ی توده بدنی، افزایش یافته و همبستگی معنی داری بین آن‌ها وجود دارد. در ارتباط با مصرف نان‌های سبوس دار و مصرف صبحانه با فشارخون بالا، ارتباط منفی وجود داشت.

نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد كه حفظ نمایه‌ی توده‌ی بدنی و كاهش آن در صورت افزایش داشتن، رعایت الگوهای تغذیه‌ای سالم از جمله مصرف صبحانه، عدم مصرف نوشیدنی‌های گازدار و كافئینه و مصرف نان‌های سبوس دار، به عنوان اولویت‌های پیشگیری اولیه از فشار خون بالا است. 

نقل از :ایسنا

کد: 429 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ يکشنبه ۱۷ مهر بازدید: 8660 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
5 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
8 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
9 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
10 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
11 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روغن جامد را از برنامه غذایی خود حذف کنید ارتباط مستقیمی‌ میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود...

  خداحافظی با جوشهای سرسیاه در 15 دقیقه در آشپزخانه پایگاه خبری لقمه: شما می توانید با کمک مواد موجود ...

  سیر را قورت بدهیم یا نه؟ در مورد قورت دادن روزانه سیر برای پیشگیری از بو گر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کنترل تغذیه نوجوانان نوجوانی دوره‌ رشد است. برای همین تغذیه در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است. بدن نوجوانان برای رشد کافی نباید با کمبود مواجه شود. اما در این سن تقریباً همه چیز پیچیده می‌شود حتی تغذیه.
راه‏های مقابله با خستگی بعد از غذا همه ی ما با خستگی بعد از غذا آشناییم به خصوص بعد از ناهار که معمولا بیشتر از وعده های دیگر غذا می خوریم. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا این اتفاق می افتد و یا در برابر آن چه کاری می توان کرد؟
با این نوبرانهٔ خوش طعم، دندان را سفید کنید مالیک اسید توت فرنگی در تغییر رنگ و سفید کردن دندان‌ بسیار مؤثر است.
چه غذاهایی میگرن را تشدید می‌کند/ میگرن هات‌داگی را بشناسیم یک متخصص مغز و اعصاب گفت: عطرهای تند و برخی مواد غذایی مانند پیاز خام، شکلات، غذاهای تند و پر ادویه، هات‌داگ، شیر، ماست و به ویژه پنیر، گوجه‌فرنگی، پرتقال، توت‌فرنگی، موز و مصرف سیگار می‌تواند موجب تشدید سردردهای میگرنی شود.