خوردن صبحانه و پرهیز از مصرف نوشابه‌های گازدار از فشار خون بالا می‌کاهد


نتایج یک بررسی نشان داد که حفظ نمایه‌ی توده‌ی بدنی و كاهش آن در صورت افزایش داشتن، رعایت الگوهای تغذیه‌ای سالم و مصرف نان‌های سبوس دار، به عنوان اولویت‌های پیشگیری اولیه از فشار خون بالا محسوب می‌شوند.

لقمه: فشار خون بالا به علت همراهی با بیماری‌های ایسكمیك قلبی و نیز همراهی با بیماری‌های مغزی عروقی، یك مشكل بهداشتی درمانی در تمام جوامع است.

فریبا فتاحی از گروه پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران مطالعه‌ای را با هدف بررسی رابطه‌ی بین فشار خون بالا با نمایه‌ی توده‌ی بدنی افزایش یافته، چاقی شكمی و برخی الگوهای تغذیه‌ای در افراد 25 تا 65 سال در تهران انجام داده است.

این مطالعه یك مطالعه مورد- شاهدی است كه بر روی 270 نفر از اولیاء دانش‌آموزان چند مدرسه تهران انجام شد. افراد نمونه، طی معاینه و مصاحبه بر اساس میزان فشار خون به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. در هر دو گروه، اندازه‌های آنتروپومتریك اندازه گیری و طی مصاحبه، پرسشنامه‌ای در ارتباط با برخی الگوهای تغذیه‌ای ثبت شد.

یافته‌ها در این مطالعه بیانگر این مطلب است که فشار خون بالا با فاكتورهایی چون مصرف نوشابه‌های گازدار، چاقی شكمی، نمایه‌ی توده بدنی، افزایش یافته و همبستگی معنی داری بین آن‌ها وجود دارد. در ارتباط با مصرف نان‌های سبوس دار و مصرف صبحانه با فشارخون بالا، ارتباط منفی وجود داشت.

نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد كه حفظ نمایه‌ی توده‌ی بدنی و كاهش آن در صورت افزایش داشتن، رعایت الگوهای تغذیه‌ای سالم از جمله مصرف صبحانه، عدم مصرف نوشیدنی‌های گازدار و كافئینه و مصرف نان‌های سبوس دار، به عنوان اولویت‌های پیشگیری اولیه از فشار خون بالا است. 

نقل از :ایسنا

کد: 429 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ يکشنبه ۱۷ مهر بازدید: 8997 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
2 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
6 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
7 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
8 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
9 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
10 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
11 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوارض جرم گیری نکردن دندان ها را بدانید جرم­‌های تشکیل شده بر روی دندان به مرور باعث آزردگ...

  افزایش آمار بیماران کلیوی در کشور شیوع نارسایی‌ کلیه از دیابت بیشتر است و ممکن است ک...

  آیا بستنی اعتیادآور است؟ افرادی هستند که می‌گویند غذا برای آنها همانند دارو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه هایی برای افراد سرمایی این روز‌ها که هوا سرد شده است، برخی افراد حتی با پوشیدن چندین لباس و جوراب پشمی هنوز هم احساس سرما می‌کنند. یک متخصص طب سنتی می‌گوید این افراد با خوردن زنجبیل و بابونه می‌توانند احساس گرم شدن را در بدنشان تقویت کنند.
10 سوپرخوراکی پاییزی در این مطلب هم سوپرفودهای فراوان و در دسترس پاییزی را به همراه خواص و فوایدشان می بینید.
7 قانون طلایی برای لاغری همه چیز قانون و اصول خود را دارد. لاغری نیز از این امر مستثنی نیست و اصول خودش را دارد.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.