دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد


پایگاه خبری لقمه: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر که تا ۲۴ سال تحت نظر بودند، نشان می‌دهد کسانی که چربی رژیم غذایی خود را از گیاهان در مقایسه با حیوانات دریافت کرده‌اند، با احتمال مرگ بسیار کمتری روبرو بودند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از مدیسن نت، این تحقیق نشان داد که مزایای چربی‌های گیاهی شامل کاهش احتمال مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی است.

 
دکتر «دمتریوس آلبانز»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه ملی سرطان ایالات متحده، گفت: «این مطالعه شواهدی را ارائه می‌کند که رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های حیوانی، از جمله لبنیات و تخم‌مرغ، با افزایش خطر مرگ و میر کلی و بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط هستند.»
 
همانطور که محققان خاطرنشان کردند، ترکیب موجود در چربی‌های موجود در منابع گیاهی نظیر غلات، سبزیجات، لوبیا یا مغزها با چربی‌هایی که از حیوانات تهیه می‌شود بسیار متفاوت است.
 
این تیم توضیح داد: «چربی‌های گیاهی به دلیل ترکیب بیشتر اسیدهای چرب تک غیراشباع [MUFAs] و اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه [PUFA] شناخته می‌شوند، در حالی که چربی‌های حیوانی با نسبت بیشتری از اسیدهای چرب اشباع شده [SFAs] مشخص می‌شوند.»
 
بدن برای زندگی به چربی نیاز دارد، اما دستورالعمل‌های غذایی ایالات متحده می‌گوید که کاهش چربی‌های اشباع شده و جایگزینی آنها با چربی‌های غیر اشباع یک حرکت سالم تلقی می‌شود.
 
تیم آلبانز داده‌های رژیم غذایی و سلامت جمع‌آوری‌شده از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ را بررسی کردند.
 
این تجزیه و تحلیل شامل داده‌های ۴۰۷۵۳۱ بزرگسالی بود که در زمان ورود به مطالعه، میانگین سنی حدود ۶۱ سال داشتند.
 
افراد به پنج گروه تقسیم شدند؛ از ۲۰ درصد برتر که بیشترین چربی گیاهی را هر روز مصرف می‌کردند تا ۲۰ درصد پایین که کمترین مقدار (و چربی حیوانی بیشتر) را مصرف می‌کردند.
 
در طول این مطالعه، بیش از ۱۸۵۰۰۰ شرکت کننده جان خود را از دست دادند که مرگ حدود ۵۸۵۰۰ نفر آنها بر اثر بیماری قلبی بود.
 
در مقایسه با افرادی که کمترین میزان چربی‌های گیاهی مصرف کردند، افرادی که از نظر میزان مصرف چربی‌های گیاهی در بالاترین سطح قرار داشتند، ۹ درصد کمتر احتمال مرگ به هر دلیلی داشتند. به طور خاص، داده‌ها نشان می‌دهد که ۱۴ درصد کمتر احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی را دارد.
 
این مطالعه نشان داد با نگاهی به منابع خاصی از چربی‌های گیاهی، افرادی که بیشترین میزان چربی را از روغن‌های گیاهی دریافت کرده‌اند، ۱۲ درصد احتمال کمتری برای مرگ به هر علتی و ۱۵ درصد احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی کمتر دارند.
 
تیم آلبانز گزارش داد که چربی‌های حاصل از غلات نیز به شدت با کاهش خطر مرگ ناشی از هر علتی و قلبی عروقی مرتبط است.
 
از سوی دیگر، افرادی که از نظر مصرف چربی حیوانی در بالاترین پنجک قرار گرفتند، در طول مطالعه با احتمال بیشتر مرگ مواجه بودند.
 
در مقایسه با افرادی که روزانه کمترین میزان چربی حیوانی مصرف می‌کردند، افرادی که بیشترین مصرف را داشتند ۱۶ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ به هر علتی و ۱۴ درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماری قلبی بودند.
 
این روند فقط در مورد چربی‌های گوشت نبود: این تیم خاطرنشان کرد که نرخ مرگ و میر برای افرادی که روزانه مقدار زیادی چربی لبنیات یا تخم مرغ مصرف می‌کردند بالاتر بود. 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15615 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد بازدید: 55 ساعت: 7:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا مصرف جلبک و بلوبری برای لاغری مجاز است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ مرداد
2 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
3 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
4 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
5 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
6 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
7 برخی خواص روغن زیتون که از آنها مطلع نیستید ۱۴۰۰ جمعه ۲۴ دي
8 چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۹ مرداد
9 مصرف روزانه تخم مرغ چقدر باید باشد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۹ تير
10 کاهش وزن با مصرف شکلات صبحگاهی ۱۴۰۰ سه شنبه ۸ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیرینی ها را با دقت انتخاب کنید همه ما دوست داریم وزن متعادلی داشته باشیم. افراد ا...

  با این رژیم غذایی بیشتر عمر کنید به عقیده‌ی محققان تأثیر داشتن رژیم غذایی مدیترانه‌...

  با 6 خوراکی پاییزی سلامتی تان را تضمین کنید چغندر از آن دسته سبزیجاتی است که سرشار از قند بوده...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مرگ ‌آور، مهمان سفره ایرانی ‌ها «شکم سیر باشد، چه گندم چه جو» این اصطلاحی است که ما ایرانی‌ها صدها سال قبل، برای لزوم قناعت‌ورزی تکرار کرده‌ایم، اما این روزها دیگر نه‌ فقط مهم است شما چه می‌خورید، بلکه این که شما چه چیزی نمی‌خورید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
توصیه‌هایی برای مادران باردار دچار اضافه‌ وزن مادران دارای وزن طبیعی می‌توانند بین 11 تا 16 كیلوگرم وزن اضافه كنند و مادران لاغر تا 18 كیلوگرم نیز مجاز به افزایش وزن هستند.
تغذیه مناسب مقابله با آنفولانزا پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئین‌های کافی و ویتامین‌ها و به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها از قبیل پیش‌ساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلول‌ها نقش اساسی دارند.
5 سوال راجع به هورمون‌ها و چاقی گاهی اوقات تغییرات هورمونی، تأثیر زیادی روی وزن می‌گذارد. زمانی که در ترشح هورمون‌های استروژن، اختلالاتی به وجود می‌آید و یا تیروئید کم کار می‌شود وزن افراد نیز دچار تغییراتی می‌شود. این اختلالات نه تنها روی زنان، بلکه روی مردان نیز تأثیر می‌گذارد.