ذخایر برنج جهان رو به کاهش است


مدیر پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور گفت: ذخایر برنج جهان رو به کاهش است.

به گزارش لقمه، علیرضا ترنگ با بیان اینکه برنج یکی از قدیمی‏‌ترین گیاهانی است که در دنیا کشت می‏‌شود، اظهار کرد: برنج پس از گندم بیشترین سطح زیر کشت اراضی کشاورزی را به خود اختصاص داده است و نقش بارز و چشمگیری در تغذیه، درآمد و اشتغال مردم کشور ما دارد.

وی اضافه کرد: سطح زیرکشت شلتوک در جهان براساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی سازمان خواروبار جهانی طی سال‏‌های گذشته از حدود 145 میلیون هکتار تا بیش از 150 میلیون هکتار متغیر بوده است.

ترنگ ادامه داد: در یک بررسی کلی بیشترین سطح زیرکشت شلتوک مربوط به هندوستان با بیش از 40 میلیون هکتار و پس از آن چین با بیش از 29 میلیون هکتار رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

مدیر پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور با اشاره به اینکه ایران با 600 هکتار اراضی شالیزاری سهمی معادل 0.4 درصد از سطح زیرکشت جهان را دارد، خاطرنشان کرد: میزان عملکرد شلتوک در جهان همواره رو به افزایش بوده و میزان آن از 2822 کیلوگرم در هر هکتار در سال 1981 به بیش از 4000 کیلوگرم در هکتار افزایش یافته است.

به گفته وی برخلاف افزایش میزان عملکرد شلتوک، میزان تولید شلتوک در جهان و ایران تقریبا نوسان داشته و ذخایر برنج جهان به ویژه طی سال‌های اخیر همواره روند کاهشی داشته است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4308 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۵ تير بازدید: 2035 ساعت: 3:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگی...

  مواد غذایی ضد فراموشی کدامند؟ خیلی‌ها به محض این‌ که نکته‌ای را فراموش یا وسایل‌...

  رژیم غذایی مناسب برای دوران یائسگی اگر شما هم وارد دوره‌ی یائسگی شده باشید قطعاً با ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جنایتی به نام فست‌فودخوری سال‌هاست که خوردن صبحانه، سالم‌ترین و مهم‌ترین وعده غذایی را فراموش کرده‌ایم و جای آن را به خوراکی‌های مضر و فست‌فودها داده‌ایم.
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
نگاهی به مفهوم امنیت غذایی و ایمنی غذا افشین اسماعیلی فر – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
استفتاء از مراجع عظام در مورد حکم روزه داری و کرونا پایگاه خبری لقمه: برخی از مراجع تقلید در این باره دیدگاه‌های خود را در مورد حکم شرعی روزه گرفتن در روزهای شیوع کرونا اعلام کردند.