ذخایر برنج جهان رو به کاهش است


مدیر پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور گفت: ذخایر برنج جهان رو به کاهش است.

به گزارش لقمه، علیرضا ترنگ با بیان اینکه برنج یکی از قدیمی‏‌ترین گیاهانی است که در دنیا کشت می‏‌شود، اظهار کرد: برنج پس از گندم بیشترین سطح زیر کشت اراضی کشاورزی را به خود اختصاص داده است و نقش بارز و چشمگیری در تغذیه، درآمد و اشتغال مردم کشور ما دارد.

وی اضافه کرد: سطح زیرکشت شلتوک در جهان براساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی سازمان خواروبار جهانی طی سال‏‌های گذشته از حدود 145 میلیون هکتار تا بیش از 150 میلیون هکتار متغیر بوده است.

ترنگ ادامه داد: در یک بررسی کلی بیشترین سطح زیرکشت شلتوک مربوط به هندوستان با بیش از 40 میلیون هکتار و پس از آن چین با بیش از 29 میلیون هکتار رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

مدیر پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور با اشاره به اینکه ایران با 600 هکتار اراضی شالیزاری سهمی معادل 0.4 درصد از سطح زیرکشت جهان را دارد، خاطرنشان کرد: میزان عملکرد شلتوک در جهان همواره رو به افزایش بوده و میزان آن از 2822 کیلوگرم در هر هکتار در سال 1981 به بیش از 4000 کیلوگرم در هکتار افزایش یافته است.

به گفته وی برخلاف افزایش میزان عملکرد شلتوک، میزان تولید شلتوک در جهان و ایران تقریبا نوسان داشته و ذخایر برنج جهان به ویژه طی سال‌های اخیر همواره روند کاهشی داشته است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4308 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۵ تير بازدید: 2079 ساعت: 3:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ماهی کیلکا از جمله آبزیانی است که به دلیل جثه کوچک...

  استفاده از ظروف یکبارمصرف شیمیایی سرطانزاست یک متخصص تغذیه گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار ...

  بهترین‌ها برای مقابله با خستگی گاهی برای مقابله با خستگی لازم است از مکمل ها استف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان تازه، تخم مرغ آب پز و لكه آدامس شب موقع خواب یاد یخچال می افتید. چرا؟ چون رژیم هستید و شام هم نخورده اید اما قصد دارید صبح كه از خواب بیدار شدید قبل از خروج از خانه صبحانه مفصلی بخورید.اما...
چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند! ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .
کتاب کلید را بزن برای مدیران کسب و کار مفید است یا کم کردن وزن؟ پایگاه خبری لقمه: علاقمندان به تغییرات فردی یا سازمانی می توانند از کتاب کلید را بزن الگوی ارائه شده در آن به نحو مقتضی بهره مند شوند.
دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟