ذخایر برنج جهان رو به کاهش است


مدیر پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور گفت: ذخایر برنج جهان رو به کاهش است.

به گزارش لقمه، علیرضا ترنگ با بیان اینکه برنج یکی از قدیمی‏‌ترین گیاهانی است که در دنیا کشت می‏‌شود، اظهار کرد: برنج پس از گندم بیشترین سطح زیر کشت اراضی کشاورزی را به خود اختصاص داده است و نقش بارز و چشمگیری در تغذیه، درآمد و اشتغال مردم کشور ما دارد.

وی اضافه کرد: سطح زیرکشت شلتوک در جهان براساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی سازمان خواروبار جهانی طی سال‏‌های گذشته از حدود 145 میلیون هکتار تا بیش از 150 میلیون هکتار متغیر بوده است.

ترنگ ادامه داد: در یک بررسی کلی بیشترین سطح زیرکشت شلتوک مربوط به هندوستان با بیش از 40 میلیون هکتار و پس از آن چین با بیش از 29 میلیون هکتار رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

مدیر پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور با اشاره به اینکه ایران با 600 هکتار اراضی شالیزاری سهمی معادل 0.4 درصد از سطح زیرکشت جهان را دارد، خاطرنشان کرد: میزان عملکرد شلتوک در جهان همواره رو به افزایش بوده و میزان آن از 2822 کیلوگرم در هر هکتار در سال 1981 به بیش از 4000 کیلوگرم در هکتار افزایش یافته است.

به گفته وی برخلاف افزایش میزان عملکرد شلتوک، میزان تولید شلتوک در جهان و ایران تقریبا نوسان داشته و ذخایر برنج جهان به ویژه طی سال‌های اخیر همواره روند کاهشی داشته است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4308 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۵ تير بازدید: 2298 ساعت: 3:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف مایعات در زمستان چقدر مهم است؟ در فصل زمستان نیز مصرف مقادیر کافی آب و مایعات را ...

  هشدار وزارت بهداشت درباره عرضه خشکبار کهنه توسط دست‌فروشان کارشناس مسوول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید ...

  سبزی پای ثابت سلامتی بارها درباره فواید سبزی‌جات و اهمیت مصرف آن‌ها مطا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
تـغـذیـه قـدیمی‌هـا 4 غـلط دارد گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تأثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره‌ای به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم داشت.
رمز و رازهای پرورش میوه و سبزیجات در خانه هنگامی که سبزی هایی که خود کاشته و پرورانده اید را برداشت می کنید برایتان طعم و مزه بسیار بهتری دارند.
با گرفتن این رژیم های لاغری مرگتان حتمی است! تب لاغری تب تندی است. خیلی‌ها حال و حوصله وزن كم كردن طی چند ماه را ندارند و دلشان می‌خواهد یك‌شبه ره صدساله را طی كنند. از سویی نه می‌توانند جلوی خوردنشان را بگیرند و نه طاقت گرسنگی دارند...