سود تولید گوشت به جیب دلالان می‌رود/ شیوع تب‌برفکی در سمنان و بی‌توجهی مسئولان


مدیرعامل اتحادیه دامداران استان سمنان از شیوع بیماری تب برفکی و بی‌توجهی مسئولان به این بیماری خبر می‌دهد و می‌گوید: در حالی که قیمت گوشت در بازار توسط واسطه‌ها و چوبداران افزایش یافته است، قیمت دام زنده همچنان ثابت است.

به گزارش لقمه، از آنجایی که بخش زیادی از دامداری‌ها و پرواربندی‌ها در خارج از تهران و در شهرستان‌ها پراکنده‌اند برای آگاهی از مشکلات آنها تلاش کردیم که به مسئولان استانی سر زده و از روند کار آنها و موانعی که دارند مطلع شویم.

در این بخش با مدیر عامل اتحادیه دامداران استان سمنان گفت‌وگویی انجام دادیم تا از مشکلات بخش دامپروری استان‌شان، نظرات و راهکارهای آنان برای رفع این مسائل جویا شویم.

حسنعلی کاشانی مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی دامداران استان سمنان، در پاسخ به اینکه مهمترین مشکل دامداران استان سمنان چیست؟ گفت: مقرون به صرفه نبودن تولید شیر و گوشت به دلیل قیمت گذاری‌های غیر منطقی که صورت می‌گیرد مهمترین مشکل دامداران این استان است و این مسئله به نحوی است که تولید را برای آنها اقتصادی نمی‌کند.

کاشانی ادامه داد: یک سالی است که قیمت شیرخام در کشور ثابت است اما قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های تولید افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

*دام دامدار گران نشده، دلالان گوشت را گران می‌فروشند

وی افزود: در مورد تولید گوشت نیز وضع به همین منوال است و قیمت دام زنده که از دامدار خریداری می‌شود به رغم افزایش قیمت گوشت در بازار افزایش چندانی نداشته است و سود آن به جیب دلالان و چوبداران می‌رود، حال آنکه دامداران را مقصر به گرانفروشی می‌کنند.

*کسی به فکر بیماری تب برفکی در استان سمنان نیست

کاشانی به درگیر شدن دامداری‌های استان سمنان به بیماری تب برفکی اشاره می‌کند که به گفته وی و با شیوع این بیماری دامداران دچار شوک اقتصادی شده‌اند و هیچ‌گونه اقدامی برای جلوگیری آن از سوی مسئولان ذیربط صورت نگرفته است.

وی به مشکلات جلوگیری از این بیماری اشاره می‌کند و می‌گوید: اگرچه راه حل مقابله با این بیماری واکسیناسیون است، اما اولاً به علت تنوع در نوع سویه بیماری و پایین بودن کیفیت دارو تاثیر گذار نبوده و پاسخ لازم را نمی‌دهد،ثانیاً دامهای غیرصنعتی تحت پوشش دامپزشکی واکسینه نمی‌شوند که خود این موجب شیوع بیماری می‌‌شود و بنا بر اظهارات مسئولین دامپزشکی اعتبارات لازم برای واکسینه کردن دام در قبال حجم زیاد بیماری‌ها بسیار ناچیز است.

*حمایت‌های مسئولان از دامداران کافی نیست

از کاشانی سوال شد؛ سازمانها و نهادهای دولتی مسئول در حوزه دامپروری استان چه همکاری و خدماتی را در اختیار اتحادیه و تشکل‌ها قرار می‌دهند،‌گفت: اگرچه این مسئولان در حد مسئولیتی که بر عهده دارند با اتحادیه و تشکلهای تولیدی همکاری می‌‌کنند،اما بسیار ضعیف و کمرنگ است و قانون، اختیارات آنها را محدود کرده است.

*بروکراسی اداری باید کمتر شود

کاشانی در این مورد که برای تسهیل در امور تشکل‌های دامداری و خدمات رسانی مناسب به دامداران چه انتظاراتی از سازمان‌ها و نهادهای مسئول در استان دارید؟ گفت: برای تسهیل امور تشکلهای دامداری و خدمات رسانی مناسب لازم است کاغذبازی اداری را حذف کرده و از بروکراسی ادارات کاسته شود تا تصمیم‌گیری سریع و تسهیل شود.

وی ادامه داد: انجام کوچکترین کاری که نیاز به روال اداری دارد به دلیل بروکراسی سخت اداری آنچنان خسته کننده و عذاب آور است که در بسیاری موارد دامدار ترجیح می‌دهد قید انجام کار را بزند در حالی که سیستم کاغذ‌بازی اگر کوتاهتر باشد رغبت به انجام کارهای مفید از سوی دامداران نیز بیشتر می‌شود.

وی همچنین به مشکل عدم حمایت اتحادیه‌های مربوطه از دامداران اشاره کرد و گفت: به علت گستردگی جغرافیایی کشور و عدم امکانات کافی آنطور که باید و شاید اتحادیه به نقشی که بعهده دارد از بعد آموزش و ترویج پشتیبانی نتوانسته توقعات دامداران را برآورده کند.

کاشانی ادامه داد: انتظار داریم اتحادیه‌ها از حقوق تولید کننده دفاع کنند و حق دامدار را بگیرند، هماهنگی‌های لازم با سایر سازمانها را ایجاد کنند، درخواست اعتبارات موثر جهت پشتیبانی از تولید در کشور را بخواهند و ارتباط نزدیک و مستمر با کمیسیون کشاورزی و بودجه مجلس فراهم کند.

مدیر عامل اتحادیه دامداران استان سمنان، تصریح کرد:اتحادیه‌های دامداران باید در سیاست‌های کلان نفوذ داشته باشد

*رئیس جمهور آینده باید عمل‌گرا باشد

وی در خصوص انتظارات از رئیس جمهور آینده گفت: از رئیس جمهور آینده انتظار دارم واقع‌گرا باشد و هر آنچه را که به زبان می‌آورد بتواند عمل کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4337 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۸ تير بازدید: 3679 ساعت: 10:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چالش های صادرات محصولات کشاورزی/ واگذاری سیاستگذاری‌ به وزارت جهاد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۵ خرداد
2 نامه انجمن صنایع لبنی به رئیس‌جمهور برای ابلاغ قیمت جدید لبنیات ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۸ تير
3 راه اندازی اولین روستابازار کشوردر حکیمیه تهران/دامدار قاچاقچی دام زنده نیست ۱۳۹۹ جمعه ۱۶ آبان
4 نرخ هر کیلو شقه گوسفندی ۴۰ هزار تومان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
5 آموزش رایگان دانشگاه فنی و حرفه ای به دامداران و کشاورزان زلزله زده کرمانشاه ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6 وزیر جهاد کشاورزی ‌به کرمانشاه می‌رود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
7 توزیع "جو" رایگان بین دامداران مناطق زلزله‌زده ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
8 کارخانه های لبنی خواستار توقف خرید توافقی شیر خام هستند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
9 موافقت مشروط حجتی با واردات گوشت اروپایی ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
10 ۸۰ درصد مطالبات دامداران پرداخت شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
11 ۷۰ درصد مطالبات دامداران پرداخت شد ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ آشنایی با علائم فاسد شدن قارچ و روش‌ های تشخیص قار...

  کدام غذاها کلسترول بالایی دارند؟ کلسترول زیاد در بدن باعث افزایش چربی می‌شود و خطرا...

  بیماری ALS و رابطه آن با چالش سطل آب یخ! چالشِ سطل یخ یا همان ALS Ice Bucket Chalenge، در ه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سیب رکورد تولید را زد اما روی دست باغدار ماند همزمان با آغاز برداشت سیب و افزایش تولید این میوه نگرانی باغداران را فرا گرفته و اینک پس از یک سال زحمت و به ثمر نشستن محصول فراوان و با کیفیت به جای خوشحالی اندوه و نگرانی از بازار برای تولیدکننده باقی مانده است.
رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D پایگاه خبری لقمه: محققان دریافتند بین کمبود ویتامین D و احتمال آلودگی به کروناویروس ارتباط وجود دارد.
ویژگی های عسل مرغوب چیست؟ برای بهره بردن از خواص فراوان و شفا د هندگی عسل، از این نوع استفاده نکنید. در حالت کلی عسل تهیه شده از مواد قندی که زنبور عسل هیچ گونه نقشی در جمع آوری آن نداشته باشد و افزودن هر ماده ای دیگر اعم از مواد قندی و انواع اسانس ها، رنگ ها وانواع نگهدارنده ها به عسل، جزء موارد تقلب محسوب می شود و ارزش آن در مقایسه با عسل صفر است.
گیاهخواران بیشتر عمر می‌کنند! در شرایطی که بعضی از مردم حتی نمی توانند تصور یک روز غذای بدون گوشت را بکنند، بعضی دیگر مصرانه روی برنامه غذایی گیاهی خود تاکید می‌کنند و به عنوان گیاهخوار معتقدند به این ترتیب زندگی بهتر و البته سلامت‌تری را در پیش گرفته‌اند.