مار سمی و تخم مورچه غذای اصلی آینده می‌شوند؟


باتوجه به افزایش جمعیت جهان و نگرانی برای تامین امنیت غذایی، برخی کشورها حشرات را منبع اصلی پروتئین غذاهای خود کرده‌اند و خوراک‌های متنوعی اعم از سوپ مار سمی تا تخم مورچه و عنکبوت سرخ شده را سرو می‌کنند و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد هم جایگزینی حشرات به جای گوشت دام و طیور را برنامه غذایی آینده جهانیان پیش‌بینی کرده است.

به گزارش لقمه، دوستداران محیط زیست نیز از حشره‌خواری پشتیبانی می‌کنند زیرا حشرات در مقایسه با گاوها گازهای گلخانه‌ای کمتری منتشر می‌کنند و حدود یک چهارم از خوراک دام را نیاز دارند.

صحبت از مصرف حشرات مسلما به مذاق ما خوش نمی‌آید اما ممکن است روزی فرا رسد که پیش‌بینی فائو محقق شود و حشرات به یکی از غذاهای اساسی تبدیل شوند چراکه با پیش‌بینی افزایش جمعیت جهانی از هفت میلیارد نفر کنونی به 9 میلیارد نفر تا سال 2050، تامین امنیت غذا به یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های رهبران جهان تبدیل شده است.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تولید دام را یکی از دلایل عمده مشکلات مبرم محیط زیستی شامل پدیده گرمای جهانی، فرسایش زمین، آلودگی آب و هوا و از بین رفتن تنوع زیستی معرفی کرده است.

این نهاد سازمان ملل اعلام کرده که مصرف گوشت در سطح فعلی تداوم‌پذیر نیست و حشرات منبع پروتئینی جایگزین مناسبی هستند که تاثیر نامطلوبی نیز بر محیط زیست ندارند.


بر اساس این گزارش، حشرات مواد مغذی مشابه گوشت را دارند و سرشار از پروتئین و حاوی آهن و کلسیم و همچنین ویتامین‌های A1، B1، B2 و ویتامین D هستند. حشرات قابل مصرف همچنین نسبت به گوشت خوک یا گاو، چربی کمتری دارند.

سوسک‌ها بیشترین حشرات مورد مصرف خوراکی!

اوا اورسلا مولر، مدیر جنگلداری، اقتصاد، سیاست و محصولات فائو می‌گوید: حشرات بسیار مغذی هستند و نقش مهمی در امنیت غذا دارند. دو میلیارد نفر یا حدود یک سوم از جمعیت جهان در حال حاضر حشرات را می‌خورند.

بر اساس تحقیقات فائو، حشرات با بیش از 1900 گونه، بخشی از رژیم غذایی دو میلیارد نفر از جمعیت جهان هستند و سوسک‌ها بیشترین حشرات مورد مصرف هستند که یک سوم از کل حشراتی که خورده می‌شوند را تشکیل می‌دهند اما کرم‌ها، زنبورها و جیرجیرک‌ها نیز بخش قابل توجهی از رژیم غذایی حشره‌خواری به شمار می‌روند.


پشتیبانی دوستداران محیط زیست از حشره‌خواری 


دوستداران محیط زیست نیز از حشره‌خواری پشتیبانی می‌کنند زیرا حشرات در مقایسه با گاوها گازهای گلخانه‌ای کمتری منتشر می‌کنند و حدود یک چهارم از خوراک دام را نیاز دارند. همچنین فضای کمتری نیز برای نگهداری آنها لازم است در حالیکه دامپروری‌ها موجب کاهش مناطق جنگل‌کاری می‌شوند اما تولید حشرات در ساختمان‌های پوشیده امکانپذیر است.

در حال حاضر نیز مواد غذایی و خوراک‌های غیرمتداولی در برخی از مناطق جهان مصرف می‌شوند.

سوپ مار سمی تا تخم مورچه و عنکبوت سرخ شده!

در هنگ‌کنگ سوپ مار در اغذیه فروشی‌ها عرضه می‌شود که با استفاده از مارهای سمی تهیه می‌شود.

پرورش مار برای تهیه غذا

در این منطقه افرادی وجود دارند که نسل‌هاست به پرورش مار برای تهیه این غذا پرداخته‌اند و معتقدند این غذای سنتی برای سلامت خوب است.

در شهر یوگیاکارتای اندونزی مارهای کبری شکار می‌شوند و از گوشت آنها در تهیه همبرگر و غذاهای دیگر استفاده می‌شود.

در کامبوج که مردم به دلیل شایع بودن آنفلوآنزای مرغی حاضر به مصرف مرغ نیستند، خوردن موش صحرایی محبوبیت یافته و همچنین عنکبوت سرخ شده نیز یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار در این کشور فقیر آسیایی است.

در صحرایی نزدیک شهر تبوک عربستان غذای سنتی به نام کابسا معروف است که در تهیه آن از گوشت سوسمار اوروماستیکس استفاده می‌شود. این سوسمار می‌تواند به شکل سرخ شده یا حتی خام مصرف شود و طبق باور محلی، خون آن می‌تواند برای قو‌ی‌تر کردن بدن یا درمان بیماری استفاده شود.

در ایالت سانتاندر کلمبیا هر سال در فاصله ژوئن تا آوریل، کشاورزان و ساکنان مورچه‌های بزرگی به نام کولوناس را جمع آوری کرده و با آنها یک غذای اگزوتیک و ویژه درست می‌کنند.

اما شاید هیچ کس به اندازه مکزیکی‌ها که غذاهایی مانند تخم مورچه، ملخ، حلزون و کرم می‌خورند از پیام فائو استقبال نکرده‌اند!

در مکزیک حشرات صدها سال است که بخشی از رژیم غذایی مردم هستند و در دورانی که دامپروری وجود نداشت، حشرات به عنوان منبع پروتئین مورد مصرف قرار می‌گرفتند و حتی کاشفان کلمبیایی این سرزمین نیز نتوانستند مانع مصرف حشرات توسط گروه‌های قومی شوند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4586 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲ مرداد بازدید: 4347 ساعت: 2:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
2 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
5 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
6 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
7 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
8 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
9 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
11 بایدها و نبایدهای اهدای‌خون ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس ...

  رژیم لاغری عاقلانه بگیرید یك برنامه غذایی كمتر از 1400 كیلوكالری باعث می‌شود...

  توت فرنگی کلسترول خون را کاهش می‌دهد یک کارشناس تغذیه گفت: توت فرنگی کلسترول خون را کاه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.
آموزش دوخت سرویس دم‌کنی در این متن ما به آموزش یکی ازدم کنی ها می پر دازیم و شما در سایزهای دلخواه ومتفاوت میتوانید درست کنید.
230هزار تومان برای یک شام دو نفره‌ در تهران! این روزها رفتن به رستوران‌های لوکس به یک جاذبه‌ی گردشگری در تهران تبدیل شده و مردم تلاش می‌کنند، برای یک‌بار هم که شده، به رستورانی بروند که برای خودش اسم و رسمی دارد.
هفت ماده غذایی که در رژیم غذایی نباید فراموش کنیم در سال های اخیر ، بیش از نیمی از افراد دچار اضافه دریافت مواد غذایی هستند و بخشی هم کمبود دریافت و لاغری دارند.