کاهش وزن با مصرف فیبر


یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فیبر با کمک به کنترل اشتها و مقدار غذای دریافتی در تنظیم مقدار مصرف انرژی موثر است.

به گزارش لقمه، دکتر نسرین امیدوار در گفت وگویی با اشاره به اینکه فیبر، الیاف یا صمغ‌های گیاهی است، گفت: دو نوع فیبر در مواد غذایی وجود دارد که هر دو برای سلامتی ضروری هستند. فیبرهایی که در آب حل می‌شوند که صمغ‌های گیاهی از این گروه هستند و فیبرهای غیرمحلول در آب که الیاف گیاهی‌ مانند الیاف ساقه کرفس از این نوع هستند.


وی با تاکید بر اهمیت مصرف فیبر در کاهش وزن گفت: وزن هر فرد، نتیجه موازنه بین مقدار انرژی (کیلوکالری) مصرفی و دریافتی است. فیبر با کمک به کنترل اشتها و مقدار غذای دریافتی به دلیل حجم زیاد آن که معده را باز می‌کند و احساس سیری زودتر به فرد ‌دست می‌دهد می‌تواند در تنظیم مقدار مصرف انرژی موثر باشد.


این متخصص تغذیه در ادامه افزود: فیبرها به تخلیه سریع‌تر روده و خارج کردن بخشی از چربی‌ها و مواد مصرفی هم کمک می‌کنند. نقش اصلی آن کمک به کنترل وزن است و با تاثیر بر مقدار کالری دریافتی می‌تواند در کاهش وزن هم موثر باشد.


دکتر امیدوار با بیان اینکه مصرف فیبر باعث تخلیه سریع‌تر مواد غذایی مصرفی از جمله چربی‌ها می‌شود، گفت: تحقیقات نشان می‌دهد، مصرف 8 گرم فیبر در مواد غذایی، به ازای هر 1000 کالری که به بدن می‌رسد می‌تواند موجبات کاهش وزن را فراهم آورد.


وی گفت: میوه‌ها و سبزی‌ها به ویژه تمشک، کدوی سبز، ذرت و کرفس حاوی مقادیر بالای فیبر هستند. به عنوان مثال، در یک فنجان تمشک 8 گرم فیبر وجود دارد، این میوه علاوه بر اینکه حاوی فیبر است فقط 64 کالری انرژی دارد. در عین حال یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد تمشک، فیبر حلال آن است که باعث می‌شود کلسترول بد خون به شکل قابل‌ توجهی کاهش پیدا کند.


دکتر امیدوار گفت: یک فنجان ذرت پخته‌ شده معادل 177 کالری دارد و این در حالی است که این مقدار ذرت 5 گرم فیبر به بدن می‌رساند. ذرت به جز فیبر ویژگی‌های دارد که می تواند در صورت عدم تمایل به مصرف آن با کدوی سبز جایگزین شود. این میوه‌ها با برخورداری از دو ماده فیتوشیمیایی از سلامت چشمها نیز محافظت می‌کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4865 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۸ مرداد بازدید: 4659 ساعت: 10:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
5 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
7 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
8 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
9 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
10 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
11 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پرخوری عصبی را بشناسیم پایگاه خبری لقمه: در این بخش سعی داریم شما عزیزان ...

  چه بستنی‌ و چه‌ساندویچی بخوریم‌ تا بیمار نشویم؟ لقمه: فصل تابستان آغاز شده؛ مدرسه‌ها تعطیل می‌شود،...

  غذا را بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری نکنید کاظم ندافی در آستانه فرا رسیدن ایام نوروز و شروع س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت