کودکتان گچ و خاک می خورد؟؟


شایع‌ترین علائم بروز کم‌خونی در کودکان را می توان بی قراری‌های شبانه، اختلالات خواب، کج‌خلقی و بی‌اشتهایی دانست.

به گزارش لقمه، مهری نجفی اظهار داشت: شایع‌ترین علت کم‌خونی، فقر آهن است که شیرخواران به دلیل عدم تغذیه با قطره آهن دچار کم‌خونی می‌شوند.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان گفت: البته کم‌خونی می‌تواند به دلیل خونریزی دستگاه گوارش نوزاد نیز به وجود بیاید که احتمال آن خیلی کم است.

ایشان ادامه داد: کم‌خونی در کودکان می‌تواند به دلیل ابتلا به فاویسم یا تالاسمی نیز دیده شود.

فوق تخصص گوارش کودکان، شایع‌ترین علائم بروز کم‌خونی در کودکان را بی قراری‌های شبانه، اختلالات خواب، کج‌خلقی و بی‌اشتهایی دانست و افزود: در بچه‌های بزرگتر کم‌خونی می‌تواند به صورت کثیف‌خواری بروز پیدا کند.

نجفی اظهار داشت: خوردن مهر نماز، گچ دیوار ، یخ و امثال آن می‌‌تواند از علائم مهم کم‌خونی و فقر آهن باشد.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان تصریح کرد: اگر کودکی دچار کم‌خونی متوسط باشد رنگ‌پریدگی، سرگیجه و افت فشار خون در او بروز پیدا می‌کند و در موارد خفیف‌تر کم‌خونی، فقط آزمایش می تواند نشان‌دهنده این بیماری‌ باشد.

فوق تخصص گوارش کودکان به اهمیت مصرف قطره آهن در کودکان اشاره داشت و افزود: کودکان شیرخوار باید از حوالی 4 تا 5 ماهگی از قطره آهن استفاده کنند، همچنین نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند وقتی وزنشان به دو برابر زمان تولدشان رسید باید از قطره آهن استفاده کنند و مانند سایر نوزادان تا 2 سالگی مصرف این قطره را ادامه دهند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بعد از دو سالگی باید در غذای کودک گوشت قرمز، زرده تخم‌مرغ، جگر، عدس، اسفناج گنجانده شود تا مقدار آهن مورد نیاز بدن کودک تأمین شود.

نجفی تصریح کرد: اگر کودک به مقدار کافی از این مواد به خصوص از گوشت قرمز استفاده نمی‌کند باید به پزشک مراجعه شود تا قطره آهن برای جلوگیری از کم خونی و فقر آهن تجویز شود.

نجفی به کم‌خونی شایع در دختران در سن نوجوانی اشاره داشت و افزود: مصرف گوشت قرمز می‌تواند تا حدی از کم‌خونی دختران بکاهد اما بهتر است در مقطعی که دچار عادت ماهانه می‌شوند از قرص آهن استفاده کنند.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان به مراجعه و معاینه دوره‌ای اشاره داشت و افزود: کودکان زیر یک سال هر یکماه ، بعد از یک سالگی هر 3 ماه و در سنین بالاتر هر 6 ماه به پزشک مراجعه کنند تا معیارهای رشدی آنها چک شود و همچنین برای استفاده از مکمل‌های تغذیه‌ای مثل مولتی ویتامین و آهن دستورات کافی داده شود. 


بازگشت به صفحه نخست




کد: 5413 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۱ مهر بازدید: 2984 ساعت: 11:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
2 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 توزیع گسترده کره در فروشگاه‌های سراسر کشور/ به زودی مشکل کمبود رفع می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 فروش ملک تجاری کوروش کمپانی در مزایده تملیکی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
5 دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
6 کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
8 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
9 قرارداد جدید «بیمه تکمیلی» بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد/ تعهدات از اول آذر لازم‌الاجراست ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
11 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  علیرضا زالی: شهید فخری زاده از پیشگامان صحنه مبارزه با کرونا بود پایگاه خبری لقمه: فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرو...

  کاهش وزن با مصرف فیبر یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فیبر با کمک به کنترل اشته...

  غذاهای ضد سرماخوردگی همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مضرات نگهداری گوشت چرخ‌کرده در فریزر کسانی که قصد استفاده از گوشت چرخی را دارند، باید گوشت را به صورت تازه به تازه چرخ کنند و حداکثر تا 3 روز آن را داخل یخچال بگذارند.
مدیریت استراتژیک در رستوران متون تخصصی در زمینه اداره رستوران معدود و محدودند. در ادامه مقاله مفیدی از خانم حدیث مشکی که در وبلاگشان منتشر کرده بودند را باز نشر می کنیم.
غذا در یک متن فرهنگی انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت های آشپزی ، تمایل ها و تنفرها ، آگاهی جمعی ، اعتقادات ، تابوها ، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند.به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ ،غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر می بیینند.
با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا شوید در سال های اخیر به دنبال تحقیقات جدید در مورد خواص داروهای گیاهی ، استقبال عمومی به استفاده از این نوع داروها نیز افزایش یافته است و هم اکنون در جهان و نیز ایران ، شرکت های معظم دارو سازی با استفاده از عصاره گیاهان دارویی ، تولیدات متنوعی را در بطری های پاکیزه و بهداشتی روانه بازار کرده اند.