حنجره چه زمانی سرطانی می‌شود؟


حنجره با حدود 5 سانتی‌متر طول و 5سانتی‌متر عرض در بالای نای و جلوی گردن قرار دارد که به آن جعبه صوتی هم گفته می‌شود. حنجره نقش مهمی در تنفس، فرودادن غذا و حرف زدن ایفا می‌کند و می‌تواند مانند یک سوپاپ روی نای عمل کند.

به گزارش لقمه، با باز و بسته شدن این سوپاپ اجازه تنفس، بلع غذا و حرف زدن به فرد داده می‌شود. دکتر  محمود صدوقی، متخصص گوش و حلق و بینی و استادیار دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره تمام احتمالات وجود سرطان حنجره در فرد بر اساس سؤال یکی از شما خوانندگان عزیز پاسخ می‌دهد.

مهم‌ترین علامت گرفتگی صداست

مهم‌ترین علامت سرطان حنجره گرفتگی صدایی است که بیش از 3 هفته طول کشیده و بهبود پیدا نکرده باشد. در این صورت باید پیگیری لازم انجام شود. البته باید توجه داشت هر گرفتگی صدایی سرطان نیست ولی باید دلیل آن مشخص شود. از جمله علائم واضح دیگر این سرطان می‌توان به درد، گیر کردن غذا، اشکال در بلع غذا، درد گوش، درد قاعده زبان و ... اشاره کرد.

 قابل درمان است

در صورت مراجعه به‌موقع نیازی به جراحی حنجره وجود ندارد و با رادیوتراپی می‌توان به درمان نهایی دست یافت اما اگر بیمار دیر متوجه شود جراحی برداشتن حنجره لازم است و در صورتی که توده گسترده شده باشد نیاز به شیمی‌درمانی است. این بیماران در صورتی که حنجره‌شان خارج شود، دچار مشکل گفتاری می‌شوند اما دستگاه‌هایی وجود دارد که از هوای مری برای صحبت استفاده می‌کند یا دستگاه‌های دیگری موجود است که با چسبیدن به گلو حرف زدن را راحت می‌کند.

مقصر اصلی سیگار است

مضرترین و مستعدکننده‌ترین عامل برای سرطان حنجره سیگار است. اثر این ماده مضر بر انواع سرطان از جمله سرطان حنجره ثابت شده است.  البته کسی که 10 سال است سیگار می‌کشد و سرطان نگرفته است را نباید با فرد دیگری مقایسه کرد زیرا سیستم ایمنی هر فرد با دیگری متفاوت است و اگرفرد سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد و سیگار بکشد طول عمر خود را کاهش می‌دهد.

عوامل خطر دیگر کدام است؟

سرطان حنجره اغلب در افراد بالای 55 سال رخ می‌دهد. ضمن آنکه مردان چهار برابر بیشتر از زنان احتمال ابتلا به این سرطان را دارند. آمریكایی‌های آفریقایی‌تبار هم بیشتر از سفیدپوستان به سرطان حنجره مبتلا می‌شوند.  یکی دیگر از عوامل مهم ایجاد سرطان حنجره مصرف مشروبات الکلی است. در شخصی كه الكل مصرف كرده و همچنین سیگار می‌كشد، خطر ابتلا به سرطان حنجره ،افزایش می‌یابد.  عامل خطر دیگر داشتن بیماری ریفلاكس مری- معده است كه باعث می‌شود اسید معده به مری بازگردد.

رژیم غذایی سالم داشته باشید

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد داشتن بیماری خطرناك ویروسی یا داشتن رژیم غذایی دارای ویتامین A كم، ممكن است خطر ابتلا به سرطان حنجره را افزایش دهد. اگر افراد سیگار نکشند و از غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنند و در مصرف غذاها به این موارد توجه کنند که نباید از غذاهای سوخته استفاده کنند و سرخ‌کردنی‌ها را از رژیم غذایی‌شان حذف کنند و به جای آن میوه و سبزی که حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فراوان است، جایگزین کنند به سلامت‌شان کمک شایانی کرده‌اند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله سیب سبز

کد: 6213 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۳ بهمن بازدید: 3586 ساعت: 11:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
11 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کباب نخورید! نتایج پژوهش جدید نشان می دهد که مصرف گوشت کباب شده...

  دانه های قهوه معجزه می کند براساس تحقیقات انجام گرفته در دانشکده سلامت عمومی ...

  موادغذایی جایگزین ماهی در تامین امگا۳ ماهی یک منبع سرشار از امگا۳ و اسیدهای چرب اشباع نش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....
کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
بهترین مواد غذایی برای باز شدن عروق و رژیم غذایی پایگاه خبری لقمه: گوجه فرنگی علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین C و فیبرهاست، لیکوپن دارد که مانع از اکسایش کلسترول و چسبیدن به دیواره عروق می شود.
موهایی زیبا با 4 ماده‌ی مغذی متخصصان معتقدند که موها آینه سلامت انسان هستند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی به راحتی می‌تواند سلامت موها را به خطر انداخته و به آن‌ها آسیب بزند. بر عکس داشتن تغذیه‌ی مناسب، متنوع و سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی موها را زیبا و سالم‌تر می‌سازد.