به گزارش لقمه، یکی از این غذاها، رشته پلو با قیمه سیب زمینی است که در همدان در این روز و همچنین در روز اول فروردین به عنوان ناهار روز اول عید کاربرد دارد. در این غذا، رشته پلو و خورش قیمه سیب زمینی را به صورت جداگانه تهیه کرده و آنها را با هم سرو می کنید.مواد لازم برای تهیه قیمهمغز ران گوساله یا گوسفند 750 گرم لپه 100 گرم پیاز سرخ کرده 2 قاشق غذاخوری لیموعمانی 4 تا 5 عدد سیب زمینی 5 عدد متوسط رب گوجه فرنگی دو قاشق سوپخوری روغن به مقدار کافی برای سرخ کردن سیب زمینی نمک و فلفل به مقدار کافی چگونگی پخت: پس از شستن گوشت و لپه، گوشت را ریز کرده سپس با پیاز سرخ کرده و سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و کمی سرخ می کنیم. لپه را چندساعت قبل می گذارید درآب خیس بخورداینکار باعث میشود که لپه خام نباشد و هم جلوی نفخ را میگیرد و بعداز آب گیری در آبکش در ظرفی می ریزیم و دو سه قاشق روغن به آن می افزاییم و ظرف را روی آتش می گذاریم و لپه را به این ترتیب کمی سرخ می کنیم. این عمل از وا رفتن لپه هنگام طبخ جلوگیری می نماید. گوشت را داخل ظرف می ریزیم و در آنرا می گذاریم تا آب آن کشیده شود، بعد دو لیوان آب می ریزیم. کمی نمک و فلفل و لیمو عمانی را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم با یک حرارت ملایم پخته شود و کاملا" جا بیافتد.دقایقی قبل از سرو کردن میتوان مقداری دارچین به خورشت افزود. سیب زمینی را خلال کرده و جداگانه آنرا سرخ می کنیم و در حین سرخ کردن کمی نمک می زنیم.مواد لازم برای تهیه رشته پلو برای 6 الی 8 نفر برنج 1 کیلو رشته پلویی نیم کیلو کشمش پلویی نیم کیلو زعفران یک چهارم ق چایخوری ادویه 1 قاشق چایخوری نمک به مقدار کافی خرما در صورت تمایل طرز تهیه: برنج را خیس کنید. رشته را کمی با حرارت ملایم تفت بدهید . برنج را بپزید و آبکش کنید و رشته را در برنج بریزید و ادویه و زعفران بزنید و تا زمان دم کشیدن رشته پلو صبر کنید.بازگشت به صفحه نخست