روش تهیه‌ بریونی؛ غذای محلی اصفهان


بریونی یا بریانی یکی از چندین غذای لذیذ سنتی و محلی اصفهانی‌ها است.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :

گوشت گوسفند بدون استخوان: 500 گرم

جگر سفید گوسفند: 200 گرم

پیاز متوسط: 4 عدد

زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری

دارچین: یک قاشق مرباخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

نان سنگک: به مقدار کافی

 

 

طرز تهیه:

* گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه می‌پزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمک اضافه می‌کنیم.

* جگر سفید را هم پس از پختن، چرخ و سرخ می‌کنیم.

* گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می‌کنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را کنار می‌گذاریم.

* نمک و فلفل و زردچوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه می‌کنیم و با هم مخلوط می‌کنیم.

* سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز می‌گذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن می‌ریزیم، طوری که کف آن چرب شود.

* مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن می‌کنیم و روی حرارت می‌گیریم تا کف بریانی طلایی شود.

* روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می‌ریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.

* بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمی‌گردانیم.

* در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی می‌ریزیم.

* اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می‌کنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید.

* بریانی را با دوغ تازه نوش جان کنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :همشهری

کد: 6616 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ ارديبهشت بازدید: 3152 ساعت: 2:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 غذاهای محبوب در آسیا را بشناسید ۱۳۹۳ شنبه ۲۵ مرداد
2 بفرمایید غذای محلی ۱۳۹۱ جمعه ۲۹ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عجیب‌ترین روش های خوراکی مقابله با سرماخوردگی غذاهای طبیعی خیلی بیشتر از غذاهای پرکالری خاصیت دا...

  یک نذری سالم چه ویژگی هایی دارد؟ غذای نذری یکی از نمادهایی بی چون و چرای محرم است ک...

  جوجه‌كباب آماده طبخ فله‌ای نخرید لقمه: جوجه‌كباب از جمله غذاهای لذیذی است كه اكثر ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رازیانه، تازیانه‌ای بر بیماری‌ها گیاه «رازیانه» با فوائد درمانی متنوع در درمان کم‌خونی، سوء‌هاضمه، یبوست،‌ اختلالات تنفسی و اختلالات قاعدگی مفید است و علاوه بر اینها به عنوان یک خوشبوکننده موثر برای رفع بوی بد دهان استفاده می‌شود.
مصرف شیر هیچ جایگزینی ندارد از اصلی ترین عوارض مصرف نکردن یا حتی کم مصرف کردن شیر و دیگر فرآورده های لبنی در سنین پایین، ابتلا به کوتاه قدی و پوسیدگی دندان ها و در بزرگسالی پوکی استخوان است.
شاگرد زرنگ‌ها چه می‌خورند؟ بعضی پدر و مادرها می‌گویند وقتی مدرسه‌ها دوباره باز می‌شود و سال تحصیلی جدیدی در پیش است، یکی از سخت‌ترین کارها و وظایفی که به عهده دارند، انتخاب میان‌وعده‌های مناسب برای فرزندشان است. آنها یا نمی‌دانند کدام از مواد غذایی می‌تواند بهترین انتخاب برای میان وعده دانش‌آموزان باشد یا نمی‌توانند فرزندشان را متقاعد کنند که در ساعت‌های درس و مدرسه از مواد غذایی مناسب استفاده کند.
36 نکته طلایی برای نگهداری مواد غذایی در تابستان فصل تابستان باز هم با آن گرمای به یادماندنی اش از راه رسید و دردسرهای ویژه را هم به دنبال خود می آورد.