مصرف ویتامین "c"سطح جذب آهن را افزایش می‌دهد


یک متخصص تغذیه گفت: مصرف همزمان مواد خوراکی و نوشیدنی‌های حاوی ویتامین C باعث افزایش جذب آهن در بدن می‌شود.

به گزارش لقمه، دکتر ضیاءالدین مظهری در گفت‌وگویی گفت: کمبود آهن و تهی شدن ذخایر بدن از آهن نشانه‌های گسترده‌ای دارد که بارزترین آنها، افسردگی و بی‌حوصلگی، خستگی، بی قراری، بی‌اشتهایی و سردرد است.
وی ادامه داد: کمبود و افت ذخایر آهن بدن قبل از ایجاد کم خونی، موجب بروز عوارض رفتاری خاصی می‌شود و افرادی که حتی به کمبود خفیف مبتلا هستند دچار نشانه‌های از جمله پرخاشگری، کم‌ توجهی و بی‌اشتهایی می‌شوند و تمایل عجیبی به خوردن خاک، کاه‌گل، مهر نماز و یخ از خود نشان می‌دهند.

این متخصص تغذیه، رنگ‌ پریدگی، خستگی، بی‌حوصلگی و کاهش مقاومت در مقابل بیماری‌های عفونی را از اثرات فقرآهن عنوان کرد و افزود: کاهش میزان بهره‌هوشی توأم با افت تحصیلی از دیگر عوارض تهی شدن ذخایر آهن بدن تلقی می‌شوند.همچنین اختلالات ایجاد شده در تکامل روانی – حرکتی و کاهش توجه و یادگیری و بیش‌فعالی نیز می‌تواند به دلیل کمبود آهن در بدن باشد.

وی در ادامه عنوان کرد: اگر در برنامه غذایی روزمره از منابع غذایی حاوی آهن به میزان متناسب و متعادل استفاده شود، دو نوع آهن " هم و غیرهم " در دسترس سلول‌های بدن قرار داده می‌شود.

این متخصص اظهار کرد: "آهن هم" از طریق مصرف گوشت‌های قرمز، جگر، مرغ و ماهی تامین می‌شود و ده‌ها برابر بیشتر و بهتر از "آهن غیرهم" جذب می‌شود، ولی آهن غیرهم نیز از طریق مصرف میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات و تخم‌مرغ به میزان بسیار بیشتر از آهن هم در برنامه غذایی روزمره دریافت می‌شود و ده‌ها برابر کمتر از آهن هم جذب می‌شود و جذب آن در ارتباط کامل با سایر ترکیبات غذایی است.

وی با بیان این که همزمانی مصرف آنها منجر به کاهش جذب آهن غیرهم به میزان 41 تا 95 درصد می‌شود، افزود: به طور همزمان و یا بدون فاصله پس از صرف غذا از نوشیدن چای و برخی نوشابه‌های گازدار ومصرف ماست و لبنیات و یا سایر مواد غذایی حاوی کلسیم خودداری شود.

دکتر مظهری با اشاره به نان‌ها و یا سایر فرآورده‌های غلاتی که با استفاده از جوش شیرین تهیه می‌شوند، افزود: نباید همزمان و بلافاصله بعد از میل کردن مواد غذایی حاوی آهن غیرهم مصرف شوند. همچنین مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم مانند شیر، پنیر، ماست و سایر فرآورده‌های لبنی، همزمان با مصرف مواد غذایی حاوی آهن غیرهم خودداری شود.

وی در این رابطه افزود: مصرف همزمان مواد خوراکی و نوشیدنی‌های حاوی ویتامین C، به افزایش سطح جذب آهن کمک می‌کند. همچنین تلفیق مواد غذایی گیاهی و حیوانی حاوی آهن نیز سطح جذب آهن را افزایش می‌دهد.  



بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :ایسنا

کد: 5590 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۵ آبان بازدید: 2423 ساعت: 4:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گزارش تصویری اختصاصی از تور قطار گردشگری تهان_شمال (سوادکوه) ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ اسفند
2 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
3 گیاهخواران این ۷ آیتم ضروری را در لیست خود بگنجانید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
4 کمبود ویتامین c را جدی بگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
5 پنکیک خرما مارتا استوارت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
6 منبع سرشار از آهن را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ آذر
7 آرد کدام نان میتواند با "آهن و اسیدفولیک" غنی شود؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
8 کباب بخورید تا کچل نشوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
9 غذاهایی که به رشد و تقویت ذهن كودكان كمك می‌كند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
10 ضد عفونی کننده شگفت انگیز برای پوست را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
11 رایج ترین کمبودهای تغذیه ای را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  میوه های مفید و ضد آلودگی هوا مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند عوارض ناشی از آلود...

  عوارض جرم گیری نکردن دندان ها را بدانید جرم­‌های تشکیل شده بر روی دندان به مرور باعث آزردگ...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت