آشنایی با افطاری‌های کشورهای دیگر


افطار و سفره افطار در هر کشوری بیانگر نوعی خاص از فرهنگ مردم مسلمان یک کشور است.

به گزارش لقمه، درایران افطار با نوای ربنا رنگ و بوی دیگری میگیرد و سفره ویژه افطار در اکثر خانه ها پهن می شود. سفره ای که معمولا شامل چای و خرما و نان و پنیر است. زولبا بامیه ، حلوا ، حلیم و بالخره آش رشته یا شله قلم کار از غذاهایی هستند که حتما در سر سفره ایرانی ها مشاهده می شود نان تازه و بالخره انواع کتلت و کوکو و شامی معمولا در مهمانی های افطار که در کشور ما بسیار مرسوم بود و کمابیش هم هست دیده می شوددر ایران هم مانند اکثر کشورهای اسلامی اگر افطار در تابستان به ساعات شام نزدیک باشد این سفره با سفره شام یکی می شود اما در زمستان که افطار زودتر از شام است معمولا سفره سبک تر و البته سالم تر است.

در اکثر کشورهای اسلامی بهترین غذاها در همین ایام صرف می شود با هم سرکی می زنیم به سفره افطار در برخی از کشورهای جهان.

افغانستان

در افغانستان، افطار سنتی معمولا شامل خرما، "شوروا" نوعی سوپ ، کباب، "پیازا "(گوشت در سس پیاز خورشتی)، "مانتو "(چاشنی، گوشت چرخ شده پیچیده شده در ماکارونی)، "کابلی پلاو" (برنج با عدس، کشمش، هویج، و گوشت بره)، "بولانی" (گوشت سرخ شده یا نان پخته با پر کردن گیاهی)، و برنج، و همچنین غذاهای دیگرهمچنین دسر های شیرین و نوعی شیرینی مانند زولبیا پای ثابت سفره رمضان افغانی هاست.

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 
کابلی پلاو
 


بنگلادش

دربنگلادش هم طیف گسترده ای از غذاها در سفره افطار بنگال ها قرار دارد برخی از متداولترین غذاهای افطار درآشپزخانه بنگلادشی شامل" پیاژو"ساخته شده از عدس رب، پیاز خرد شده، فلفل سبز، "بیگونی "تشکیل شده از برش نازک از بادمجان در یک خمیر نازک از آرد گرم غوطه ور در روغن وحلیم، خرما، سمبوسه،" دال پوری "(آش نوعی از عدس شیرین وخوش طعم)، "چوله "( نخود پخته شده) کباب ماهی، پیتا نوعی شیرینی بنگالی و انواع مختلف میوه ها: مانند هندوانه. همچنین نوشیدنی هایی مانند روح افزا و شربت لیمو در سفره افطار استفاده می شود.

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 


هند

در هند هم غذاهای مشترکی با بنگلادشی ها وجود دارد مسلمانان در هند با آب و خرما روزه خود را می شکننددر مکان هایی مانند حیدرآباد، مردم افطار را با حلیم غنی و پر ملاط باز می کنند

در ایلات جنوبی مانند تامیل نادو و کرالا، مسلمانان روزه را با "نانبو کانجی "که بشقابی از برنج قوام آمده با پوره گوشت و سبزیجات باز می کنند

همراه با "پاکوره "نام غذایی فوری هندی و در اصل از گجرات است که بصورت گلوله های برشته شده خمیر بهمراه مخلفات دیگر عرضه می شود. نوعی کتلت به نام" وادای "هم مخصوص این ایام است گیاهخواران هم با نوعی فرنی به نام "سرکومبا "افطار می کنند

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 
پاکوره
 


در ایالات شمالی مانند دهلی، اوتار پرادش، مادها پرادش و بنگال غرب، مسلمانان به طور معمول با خرمای تازه و میوه های تازه و آب میوه همراه با غذاهای سرخ شده مانند سمبوسه و پاکورا باز می کنند شربت روح افزا در این جا هم پر طرفدار است.

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 
شربت پر طرفدار روح افزا در شبهه قاره هند
 


اندونزی

در اندونزی افطاربیشتر با "کولاک" نوعی سوپ- دسر شیرین شامل پالم ، شیر نارگیل و قطعات میوه های گرمسیری آغاز می شود نوشیدنی دیگر "کلاپا مودا "از نارگیل تازه چیده شده به دست می آید.

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 
کولاک
 


مالزی

در مالزی، سفره افطار بسیار متنوع است چرا که مالزی از لحاظ تنوع غذایی بسیار غنی است."نسی لمک "در انواع و با چاشنی های متنوع که ترکیبی است از مقداری برنج پخته شده با شیرنارگیل تخم مرغ ماهی های خشک و مقداری سبزیجات غذای غالب این شبهاست انواع ساتای که کباب چوبی مالایی است و لاکسا نوعی سوپ تند مالایی هم در سفره مالزی ها دیده می شود آنها همچنان علاقه ای خاص به شیرینی های سنتی خود به عنوان افطار دارند.چای داغ و تنقلات هم در این ایام و در مساجد بسیار پر طرفدار است.

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 


پاکستان

در پاکستان با خرما و آب روزه را افطار می کنند اما در شهرهایی چون لاهور و اسلام آباد و کراچی افطار یک وعده غذای سنگین به حساب می آید و از انواع غذاهای سنتی در آن استفاده می شود.

جالبی همان زولبیای خودمان که در افغانستان هم درست می شود در پاکستان نیز پر طرفدار است. همچنین سمبوسه با مخلفات تند که از غذاهای ویژه سفره افطار پاکستانی هاست . علاوه برآن پاکورا که در قسمت مربوط به هند نیز اشاره شد با سبزیجات متفاوت در پاکستان هم مصرف می شود.

موارد دیگری مانند اسپرینگ رول مرغ ، شامی کباب، و سالاد میوه، "پاپاد" (ورقی از خمیر خشک شده در آفتاب، سرخ شده و یا بو داده شده و مانند چیپس است)، "چاناچات "(نخود سالاد)، همچنین سوپ لغمان (رشته فرنگی) نیز بین پشتون ها و بلوچهای پاکستان رواج دارد.

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 


ترکیه

در ترکیه ماه رمضان با شادی و سرور همراه است و اکثر رستورانها بهترین منوهای خود را در این ماه ارایه می دهند ترکیه هم مانند مالزی از تنوع غذایی که حاصل برخورد چند فرهنگ متفاوت است بهره می برند. در ترکیه چای و نوعی باقلوا و راحت الحلقوم از ملزومات اصلی سفره افطار است ولی معمولا خرما ونان و پنیر و زیتون در اکثر سفره ها دیده می شود .در این ماه" پیده "گوشت و سبزیجات بیشتر پخته می شود که تقریبا نوعی پیتزای ترکی است.

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 
گولاک
 


"سوجوک" نوعی سوسیس ، "پاستاراما"(گوشت خشک شده ) ، "بورک" نوعی پیراشکی خانگی در اکثر سفره ها دیده می شود. همچنین گولاک که نوعی دسر سنتی است که از شیر و خمیر و انار درست می شود در این ماه مصرف می شود. همچنین شربت آب رز که سنتی عثمانی است

در استانبول، یکی از مکان های قابل توجه برای افطار میدانسلطان احمداست. واقع در نزدیکی مسجد سلطان (مسجد آبی) که بسیاری از سفره های افطار و رستورانهای کوچک آنجا برپا می شود.

لبنان

لبنان جلوه گاه فرهنگ غذایی اعراب است سفره افطار در این کشور و سوریه تقریبا با اکثر کشورهای عربی همپوشانی دارد.غذاهای لبنانی در این ماه طیف گسترده اس از انواع سالاد و زیتون ، پیش غذاها و غذاهای خوش طعم لبنانی است .

 

در سفره افطار دیگر کشورهای مسلمان چه خبر است؟
 


سالاد فتوش و پیش غذاهایی چون حمص( نخود کوبیده با ارده و روغن زیتون)، بابا غنوچ( بادمجان کبابی کوبیده با لیمو و ارده)، سوپ پیاز، سوپ شیش باراک و نودل، انواع کیبه، و انواع فطائر ( ناهای کوچک با مخلفات داخل آن) سمبوسه، فلافل گوشه ای از سفره افطار عربی است. بعد از آن غذاهای اصلی مانند شاورما ، مقلوبه ، انواع کباب و جوجه بریانی در سفره لبنانی قرار دارد علاوه برآن شیرینی جات لبنانی که در جهان زبانزدند نیز پای ثابت سفره اعراب هستند شیرینی هایی مانند خطائف (شبیه قطاب خودمان) و انواع باقلوا هم از مواد پرطرفدار این شبها در لبنان و اکثر کشورهای عربی است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبر آنلاین

کد: 7076 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۹ تير بازدید: 3820 ساعت: 4:34 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار افطاری در رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
3 جلوگیری از سوزش معده در ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۳ فروردين
4 نکات تغذیه‌ای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا/چرا خوردن غذاهای مدرن در وعده سحری توصیه نمی‌شود؟‌ ۱۳۹۹ يکشنبه ۳۱ فروردين
5 بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت
6 سفره افطاری که برای کارتن خواب‌ها پهن شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
7 ضیافت افطاری در حرم مطهر رضوی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد
8 آتش نشانی مشهد در لحظات نزدیک به افطار ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد
9 معجون ضد عطش برای روزه داران را بشناسید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۰ خرداد
10 تزیین خرما برای سفره افطار ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد
11 اینچیلادای مرغ و پنیر(غذایی برای افطاری) ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی درباره رعایت بهداشت میز غذاخوری میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که...

  بخور نخورهای کبدی اگر می‌خواهید بدانید که برای سلامت کبدتان چه باید ...

  تلخی مرض قند را با آموزش شیرین كنید لقمه: این شعار جهانی اتفاقا در كشور ما مصداق‌های خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت