مصرف چه مقدار قهوه کشنده است


محققان می‌گویند قهوه در صورتی که در حد اعتدال مصرف شود یک داروی بی‌خطر است و در مقابل مصرف بیش از اندازه آن برابر با مرگ است.

به گزارش لقمه، برخی می‌گویند هیچ چیز مانند یک قهوه هنگام صبح به آنها نیرو نمی‌دهد اما آیا واقعاً می‌دانید اثرات آن بر روی مکانیسم چیست؟ آیا می‌دانید چرا قهوه به شما انرژی می‌دهد و باعث کوتاه شدن خواب شبانه می‌شود؟

مانند تمام داروهای روان گردان، کافئین نیز تأثیر خاصی روی مغز شما می‌گذارد و شما را بیدار نگه می‌دارد؛ در همان زمان موجب تحریک و تولید آدرنالین و دوپامین می‌شود.

کافئین دارای یک ماده روانگردان است که از کسالت جلوگیری می‌کند و پرمصرف‌ترین ماده غذایی است که در جهان به طور روزانه استفاده می‌شود؛ توسط اداره تغذیه و مبارزه با مواد مخدر در فرانسه مشخص شد کافئین در دوزهای پایین یا معمولی یک ماده غذایی بی‌خطر است.

منبع اصلی کافئین دانه گیاه قهوه است؛ این دانه را دم می‌کنند و مانند چای می‌نوشند؛ کافئین در چای و کاکائو و حتی در برخی از نوشابه‌ها مانند کوکاکولا و نوشابه‌های انرژی‌زا نیز وجود دارد اما چرا تا این حد کافئین مصرف می‌کنیم؟ جواب این سؤال در گیرنده‌های غشای مغز وجود دارد.

آدنوزین، پروتئینی است که با کاهش فعالیت عصب از مغز محافظت می‌کند و ما را به حالت خواب آلودگی وادار می‌کند؛ در نتیجه هنگام خواب، رگ‌های خونی موجب می‌شوند مغز اکسیژن بهتری دریافت کند؛ محققان دریافتند کافئین ساختاری مشابه آدنوزین دارد.

پس از نوشیدن یک فنجان قهوه، سلول‌ها و عروق خونی تنگ می‌شوند، تولید آدرنالین می‌کنند و دوپامین تحریک می‌شود و باعث واکنش‌های فیزیولوژیکی مانند انبساط برونش‌ها، افزایش ضربان قلب، سرعت انقباض قلب، افزایش فشار خون و عضله سازی می‌شود.

اگر اعتیاد به قهوه پیدا کنید چه می‌شود؟

در صورتی که شما به قهوه اعتیاد پیدا کنید احساس خستگی می‌کنید و روحیه‌تان تضعیف می‌شود؛ موقع خواب اثرات کافئین را بیشتر حس می‌کنید اما نه به شیوه‌ای لذت بخش؛ پس از ۶ ساعت نیمی از اثر کافئین از بین می‌رود.

محققان می‌گویند قهوه در صورتی که در حد اعتدال مصرف شود یک داروی بی‌خطر است و در مقابل مصرف بیش از اندازه آن برابر با مرگ است؛ درضمن معده شما توانایی قهوه زیاد را ندارد.

زمانی که قهوه را ترک می‌کنید خستگی، روحیه ضعیف و حساس، سردرد، تهوع و دیگر علائم به سراغتان می‌آید که تمام این علائم تجربه شده‌اند.

اگر عادت به نوشیدن دو یا سه فنجان قهوه در روز دارید سعی کنید پس از حدود ده روز این عادت را ترک کنید.

اما بدانید مصرف معقول و منطقی قهوه اثرات مثبت در دراز مدت دارد؛ در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است قهوه خطر ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند سرطان روده بزرگ یا بیماری پارکینسون و حتی آلزایمر را کاهش می‌دهد و برای سنگ کلیه، کیسه صفرا، آسم و سردرد خوب است.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :فارس

کد: 7283 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۷ شهريور بازدید: 4373 ساعت: 7:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
2 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
3 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
4 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
5 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
6 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
7 چگونگی پیشگیری از سرطان با تغذیه ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
8 خوردن ویتامین ها و مکمل ها برای اکثر افراد بی فایده است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
9 فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
10 جراحی کاهش وزن ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۲ خرداد
11 این شایعات به ملون نمی چسبد! ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ایبوپروفن در شیر! تحقیقات نشان می دهد در یک لیوان شیر بیش از 20 نوع ...

  کاهش سیستم ایمنی بدن و انرژی با حذف گوشت از برنامه غذایی یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور هشدار ...

  این سبزی دشمن فراموشی است کرفس حاوی نوعی فلاونوئید است که مانع از بروز پروسه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با چربی های تیره به آسانی لاغر شوید! تا همین اواخر ، دانشمندان گمان نمی کردند که افراد بزرگسال دارای این نوع چربی باشند . بلکه تنها تصور می شود نوزدان برای حفظ گرمای بدن دارای چنین نوع چربی هستند و بعدها با شکل گرفتن ماهیچه های بیشتر این نوع چربی از بین می رود. اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که بیش از نیمی مردان زنان دارای این نوع چربی می باشند.
گوجه های بنفش به چه کار می‌آیند؟ دانشمندان اظهار داشتند که آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگیهای بنفش اصلاح شده ژنتیکی می تواند زمان مجاز نگهداری آن را دوبرابر کرده و آن را از 21 روز به 48 روز افزایش دهد.
خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای چرب، همچنین سرشار از مواد غضروف‌ساز از جمله «سولفات کندروئتین» است که به جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها کمک می‌کند.
اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان پایگاه خبری لقمه: روزه عبادتی است که فواید روحی و جسمانی فراوانی به همراه دارد. بنابراین رعایت نکات روزه داری و به ویژه نحوه تغذیه در این ماه مبارک حائز اهمیت است.