ویژگی های عسل مرغوب چیست؟


برای بهره بردن از خواص فراوان و شفا د هندگی عسل، از این نوع استفاده نکنید. در حالت کلی عسل تهیه شده از مواد قندی که زنبور عسل هیچ گونه نقشی در جمع آوری آن نداشته باشد و افزودن هر ماده ای دیگر اعم از مواد قندی و انواع اسانس ها، رنگ ها وانواع نگهدارنده ها به عسل، جزء موارد تقلب محسوب می شود و ارزش آن در مقایسه با عسل صفر است.

به گزارش لقمه، یکی از راههای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی شکرک زدن آن است. این تصور که عسل تقلبی در شرایط سرما و در طول مدت نگهداری شکرک می زند، کاملا اشتباه است. این شرایط برای عسل های طبیعی صادق است؛ زیرا در مدت نگهداری و در مجاورت سرما، با کاهش رطوبت و ایجاد بلورهای منظم قندی در نتیجه ی وجود آنزیم های افزوده توسط زنبور عسل( دیا ستارهای عسل مانند آنزیم اینور تاز)، عسل شروع به شکرک زدن می کند. درجه ی سفتی زمان شروع شکرک زدن به نوع گل و آب و هوای منطقه بستگی دارد.

عسل طبیعی و غیر طبیعی هر دو در شرایط سرما شکرک می زنند، بنابراین جهت تشخیص چنین عسل هایی دقیق ترین روش، آزمایش هایی ست که در آزمایشگاه های مجهز به مواد غذایی و شیمیایی روی آن انجام می گیرد، ولی شناسایی چنین تقلب هایی برای عموم مردم که دسترسی به این آزمایشگاه ها ندارند، غیر ممکن است، در مواردی با استفاده از تجربیات و آگاهی داشتن از نوع عطر و طعم عسل از جهت کیفی می توان حدس هایی زد، زیرا عسل دارای عطر و طعم گل است.

شکرک زدن عسل نه تنها دلیل بر تقلبی بودن نیست، بلکه بر عکس معرف آن است که عسل کاملا سالم است و نمی تواند تقلبی باشد و این برخلاف تصور غلط در ایران است که عسل شکرک زده را تقلبی می دانند، بر این اساس، حرارت دادن عسل به منظور از بین رفتن شکرک های ایجاد شده در آن سبب از بین رفتن آنزیم ها و کاهش کیفیت عسل می شود.

راههای متعددی، برای شناخت عسل طبیعی هست، اگر عسل را در آب ولرم حل کنیم، مزه آن میخوش( بین شیرین و ترش ) می شود نه شیرین، نور پلاریزه هم اگر به عسل طبیعی تابانده شود، به چپ می گردد و این نور با تاباندن به عسل تقلبی و محصولات شکر به راست می گردد: زیرا مولکول های آن راست گرد است1.

رنگ عسل و مفهوم آن:

در قرآن کریم هم تصریح شده است عسل طبیعی به رنگ های مختلف است (مختلفا الوانه2) عسل بر حسب این که متعلق به کدام منطقه و کدام گل باشد، رنگش متفاوت است، دامنه ی طیف رنگ های عسل از سفید به انواع زرد (زرد نارنجی، زرد مایل به سبز طلایی) کهربایی، عقیقی مایل به قرمزو حتی قهوه ای متغییر است

عسل عقاقیا به رنگ سفید می زند، عسل بهار نارنج، زرد طلایی است، عسل جنگل های مازندران زرد مایل به سبز، عسل آویشن عقیقی قرمز، عسل کاج جنگل های اروپا، متمایل به قهوه ای است. همه ی اینها عسل خوب طبیعی هستند، اما به خاطرگلی که زنبورها از آن تغذیه کرده اند، رنگشان متفاوت است. پس این باور درست نیست که عسل خوب رنگ تیره دارد.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام نیوز

کد: 5059 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۲ شهريور بازدید: 4193 ساعت: 8:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رنگ‌های مختلف ادرار چه می‌گویند؟ ۱۳۹۳ جمعه ۲۹ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آبلیمو، مسمومیت را درمان نمی کند! در هنگام مسافرت بهتر است از لبنیات، سبزیجات و میوه...

  مبارزه نارگیل با پوسیدگی دندان دانشمندان دریافتند که نارگیل می تواند با مهمترین ع...

  خطر ابتلا به سرطان مری با مصرف چای داغ یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.
آقایان قبل از نزدیکی چه بخورند؟ اسپرمها معمولا ده تا دوازده هفته برای تکامل، زمان احتیاج دارند به همین دلیل توصیه می شود از ۱۲ هفته قبل از عمل لقاح، مقدار کافی روی، منیزیوم، ویتامین C و A برای تولید اسپرمهای سالم مصرف کنید.
جینسنگ چیست؟/ چرا اینقدر مهم شده است/جینسنگ و کاهش وزن یکی از جدیدترین خبرهای تغذیه‌ای که امروزه به گوش می‌رسد اندر خواص جینسنگ است؛ با این همه خبرهای مختلف ممکن است به این فکر بیفتید که واقعاً این جینسنگ برای چه خوب است؟ و یا این که اصلاً این جینسنگ (Ginseng) چیست؟
عادات غذایی کم‌خونی‌ آور کم‌خونی فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌هاست. بر اساس جدیدترین بررسی‌ها، مشخص شده است 20 درصد خانم‌ها، 50 درصد خانم‌های باردار و 3 درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود کم‌خونی ناشی از کمبود این ماده معدنی در آن‌ها بروز کند.