مصرف چه مقدار قهوه کشنده است


محققان می‌گویند قهوه در صورتی که در حد اعتدال مصرف شود یک داروی بی‌خطر است و در مقابل مصرف بیش از اندازه آن برابر با مرگ است.

به گزارش لقمه، برخی می‌گویند هیچ چیز مانند یک قهوه هنگام صبح به آنها نیرو نمی‌دهد اما آیا واقعاً می‌دانید اثرات آن بر روی مکانیسم چیست؟ آیا می‌دانید چرا قهوه به شما انرژی می‌دهد و باعث کوتاه شدن خواب شبانه می‌شود؟

مانند تمام داروهای روان گردان، کافئین نیز تأثیر خاصی روی مغز شما می‌گذارد و شما را بیدار نگه می‌دارد؛ در همان زمان موجب تحریک و تولید آدرنالین و دوپامین می‌شود.

کافئین دارای یک ماده روانگردان است که از کسالت جلوگیری می‌کند و پرمصرف‌ترین ماده غذایی است که در جهان به طور روزانه استفاده می‌شود؛ توسط اداره تغذیه و مبارزه با مواد مخدر در فرانسه مشخص شد کافئین در دوزهای پایین یا معمولی یک ماده غذایی بی‌خطر است.

منبع اصلی کافئین دانه گیاه قهوه است؛ این دانه را دم می‌کنند و مانند چای می‌نوشند؛ کافئین در چای و کاکائو و حتی در برخی از نوشابه‌ها مانند کوکاکولا و نوشابه‌های انرژی‌زا نیز وجود دارد اما چرا تا این حد کافئین مصرف می‌کنیم؟ جواب این سؤال در گیرنده‌های غشای مغز وجود دارد.

آدنوزین، پروتئینی است که با کاهش فعالیت عصب از مغز محافظت می‌کند و ما را به حالت خواب آلودگی وادار می‌کند؛ در نتیجه هنگام خواب، رگ‌های خونی موجب می‌شوند مغز اکسیژن بهتری دریافت کند؛ محققان دریافتند کافئین ساختاری مشابه آدنوزین دارد.

پس از نوشیدن یک فنجان قهوه، سلول‌ها و عروق خونی تنگ می‌شوند، تولید آدرنالین می‌کنند و دوپامین تحریک می‌شود و باعث واکنش‌های فیزیولوژیکی مانند انبساط برونش‌ها، افزایش ضربان قلب، سرعت انقباض قلب، افزایش فشار خون و عضله سازی می‌شود.

اگر اعتیاد به قهوه پیدا کنید چه می‌شود؟

در صورتی که شما به قهوه اعتیاد پیدا کنید احساس خستگی می‌کنید و روحیه‌تان تضعیف می‌شود؛ موقع خواب اثرات کافئین را بیشتر حس می‌کنید اما نه به شیوه‌ای لذت بخش؛ پس از ۶ ساعت نیمی از اثر کافئین از بین می‌رود.

محققان می‌گویند قهوه در صورتی که در حد اعتدال مصرف شود یک داروی بی‌خطر است و در مقابل مصرف بیش از اندازه آن برابر با مرگ است؛ درضمن معده شما توانایی قهوه زیاد را ندارد.

زمانی که قهوه را ترک می‌کنید خستگی، روحیه ضعیف و حساس، سردرد، تهوع و دیگر علائم به سراغتان می‌آید که تمام این علائم تجربه شده‌اند.

اگر عادت به نوشیدن دو یا سه فنجان قهوه در روز دارید سعی کنید پس از حدود ده روز این عادت را ترک کنید.

اما بدانید مصرف معقول و منطقی قهوه اثرات مثبت در دراز مدت دارد؛ در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است قهوه خطر ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند سرطان روده بزرگ یا بیماری پارکینسون و حتی آلزایمر را کاهش می‌دهد و برای سنگ کلیه، کیسه صفرا، آسم و سردرد خوب است.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :فارس

کد: 7283 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۷ شهريور بازدید: 2185 ساعت: 7:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اپیدمی آنفلوانزا تا سه هفته ادامه دارد/ رعایت بهداشت فردی و عمومی ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر
2 روز جهانی سراشپز در ایران با محوریت کودک سالم – تغذیه سالم برگزار شد ۱۳۹۸ جمعه ۳ آبان
3 «لوزارتان» واقعا سرطان‌زاست؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۱ مرداد
4 امکان جلوگیری از سرطان کبد با مصرف گوجه فرنگی ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
5 تحریم سرطان با تغذیه سالم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
6 چای داغ خطر سرطان مری در چه افردای افزایش می دهد؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
7 مصرف آب هویج در بهبود چه بیماری هایی موثر است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
8 ارتباط سویا و کلم بروکلی با سرطان سینه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
9 سم زدایی بدن با این خوراکی ها ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
10 این چترهای سفید دوست داشتنی چه خواصی دارند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
11 ارتباط غذاهای آماده با سرطان ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  به بچه‌های لاغر، ‌بستنی بدهید خیلی از والدین از بدغذا بودن یا کمبود وزن بچه‌های ...

  پاسخ به چند سوال تغذیه ای آیا تصور شما در مورد گریپ فروت، چای زنجبیل، ژله، م...

  حد مجاز مصرف پروتئین در ورزشکاران چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از 3 ترکیب مهم بدن ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی،‌ به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر می‌شود.
تاثیر رنگ ها بر اشتها دانش بررسی رفتار در خوردن و آشامیدن، نشان می دهد که افراد میزان بیشتری مایعات در لیوان های کوتاه و پهن به نسبت لیوان های بلند و تنگ می نوشید. و یا هر چه محل نشستن شما به ظرف شیرینی نزدیک تر باشد، شما شیرینی بیشتری میل می کنید.
تغذیه در شرایط بحران كمبود غذا اولین پیامد شرایط بحران می‌باشد كه می‌تواند منجر به قحطی و ایجاد سوء تغذیه‌های پروتئین انرژی وك مبود ریز مغذی‌ها و در نتیجه تشدید شرایط بحران و شیوع انواع بیماری‌ها و یا افزایش مرگ و میر شود.
ویتامین C از مسمومیت ناشی از سرب جلوگیری می‌کند تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف کافی ویتامین C بدن انسان را از مسمومیت ناشی از ترکیبات سرب محافظت می‌کند.