راهکارهای کاهش مصرف نمک در هنگام پخت


رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک یکی از راه های کاهش مصرف نمک در هنگام پخت را استفاده از چاشنی های گیاهی و سالم بیان کرد.

به گزارش لقمه، دکتر مجید حاجی فرجی در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک گفت: در حال حاضر بحث نمک، شکر و چربی بحث روز تغذیه است چرا که بیشترین مخاطرات را برای سلامتی دارد.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با تاکید بر ضرورت همکاری تولیدکنندگان صنایع غذایی برای تولید مواد غذایی کم نمک افزود: لازم است الگوی سبد غذایی مردم در جهت کاهش مصرف نمک، شکر و چربی نیز تغییر کند. بیشترین مصرف نمک در هنگام پخت غذا به غذا اضافه می شود که باید این میزان نمک مصرفی در هنگام پخت نیز به حداقل برسد.یکی از راه های کاهش مصرف نمک در هنگام پخت استفاده از چاشنی های گیاهی و سالم است.

حاجی فرجی با بیان اینکه نباید در غذای کودک از نمک استفاده کرد اظهار کرد: اگر ذائقه غذایی کودک به نمک عادت کند باعث می شود تا در بزرگسالی به دنبال غذاهای پر نمک برود.همچنین تغییر ذائقه افراد به منظور استفاده از غذاهای کم نمک زمان بر است.

وی استفاده از برچسب های بر روی غذاهای صنعتی را ضروری دانست و ادامه داد: این حق مردم است که بدانند از چه ماده غذایی با چه میزان مواد اولیه در آن استفاده می کنند تا میزان ضرر آن ماده غذایی را بدانند.

رئیس انستیتوی تغذیه کشور همچنین با اشاره به این که بیش از 20 سال است که بر روی کیفیت نان مطالعه می شود، گفت: برخی از نانواها می گویند به دلیل پایین بودن کیفیت آرد مصرفی مجبور به استفاده از نمک بالا در نان هستند.

ضرورت استفاده از خمیر ترش در نان

حاجی‌فرجی در ادامه ضمن اشاره به کاهش 70 درصدی مصرف جوش شیرین در نانوایی‌های کشور، گفت: در حال حاضر 50 درصد نانوایی‌های تهران هنوز جوش شیرین مصرف می‌کنند.همینطور استفاده از خمیر ترش در نان ضروری است و بهتر است که صنایع خمیر ترش را به صورت فریز شده یا پودر در اختیار نانوا قرار دهند تا زمان طبخ نان طولانی نشود.

وی در پایان بر استفاده از خشکبار بدون نمک و عدم استفاده از چیپس های فله ای تاکید کرد.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 7762 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ دي بازدید: 3960 ساعت: 8:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با مصرف منظم قهوه ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۳ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دانش آموزان مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  کاهش سیستم ایمنی بدن و انرژی با حذف گوشت از برنامه غذایی یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور هشدار ...

  حبوبات، یک غذای کربوهیدرات دار خوب حبوبات همواره جزء مواد غذایی‌ای دسته بندی می شوند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خیار برای چه کسانی مضر است؟/فواید خیار برای سلامتی این مقاله به محتوای تغذیه‌ای خیار، فواید سلامتی احتمالی آن، نکاتی برای خوردن یا استفاده از خیار، و هرگونه خطر بالقوه سلامتی می‌پردازد.
11 دلیل رایج دل‌درد دل‌درد و دل‌پیچه از آن دست مشکلاتی هستند که زندگی را برای هر انسانی تیره‌وتار می‌کند. برای برطرف‌کردن و درمان این مشکل در گام اول باید دلیل اصلی آن مشخص شود.
رژیم لاغری یویویی؛ دشمن سلامت دخترها لاغر شدن خوب است اما لاغر ماندن مهم‌تر است. بعضی از دخترهای جوان به محض اینکه چند کیلو لاغر می‌شوند و به اصطلاح به هدفشان می‌رسند بی‌خیال رژیم شده و به عادت‌های قبلی خود بر می‌گردند. برای همین طولی هم نمی‌کشد که به وزن قبلی و شاید هم بیشتر می‌رسند. به این می‌گویند رژیم یویویی.
ناهار سالم لقمه: اکثر ما تا زمانی ‌که شکم‌مان به قاروقور نیفتد به فکر تهیه ناهار نمی‌افتیم. بعد از احساس گرسنگی هم هر چه به دستمان برسد می‌خوریم تا خودمان را سیر کنیم...