به گزارش لقمه، هر شهر و منطقهای غذاهای محلی خاص خودش را دارد، اما کمتر شهر و منطقهای را میتوان یافت که غذاهای خوشمزه و متفاوتی مثل کرمانشاه داشته باشد، غذاهای متفاوت و خوش عطر و بو و خوشرنگ و لعابی که سر دستهشان خورش خلال و دنده کباب است.
خورش خلال و دنده کباب اصلیترین و معروفترین غذاهای سنتی کرمانشاه هستند که نمونهشان را در هیچ جای دیگر نمیتوانید بیابید و اگر کسی به کرمانشاه بیاید و از خورش خلال و دنده کباب کرمانشاهی نخورد زیان کرده است. این خورش خوش رنگ و لعاب که معروفترین غذای شناخته شده مردم کرمانشاه است و در سراسر ایران این خورش را با نام کرمانشاه میشناسند غذایی است که با گوشت گوساله، خلال بادام، زرشک سیاه، زعفران، روغن، پیاز، نمک و لیموی عمانی پخته میشود و با پلو سرو میشود. دنده کباب کرمانشاه هم اندازهاش دو، سه برابر کوبیدههای معمولی بوده و شیوه درست کردن آن به این گونه است که دندهها را به سیخ کشیده و گوشت چرخ شده راسته را روی آن قرار داده و بعد از افزودن چاشنیهای لازم کبابش میکنند. برای آشنایی بیشتر با ارزش غذایی خورش خلال و دندهکباب پای صحبتهای یک کارشناس تغذیه نشستیم تا او برایمان از خواص غذایی این غذاهای خوشمزه و خاص کرمانشاهیها بگوید.
علی اشرف رشیدی در گفتوگویی اشارهای به ارزش غذایی خورش خلال و دندهکباب داشت و گفت: گوشت قرمز از اجزای اصلی در پخت خورش خلال و دندهکباب کرمانشاهی به حساب میآید و از آنجایی که گوشت قرمز یکی از منابع خوب تامین کننده آهن مورد نیاز بدن است، مصرف این دو غذا میتواند در تامین آهن مورد نیاز بدن نقش اساسی داشته باشد.
به گفته این کارشناس تغذیه، آهن را میتوان از دو منبع گیاهی و جانوری تامین کرد که گوشت قرمز مهمترین منبع تامین آهن جانوری است. رشیدی با اشاره به اینکه بادام، گوشت و سایر مواد به کار رفته در تهیه خورش خلال ارزش تغذیهای بسیار زیادی دارند، بادام را حاوی پروتئین قابل قبولی دانست و گفت: ترکیب این پروتئین با پروتئین موجود در گوشت قرمز ارزش غذایی فوقالعاده زیادی دارد که مصرف آن برای افرادی که در سنین رشد هستند بسیار مناسب است. رشیدی افزود: از نظر کارشناسان تغذیه توصیه میشود افرادی که کلسترول بالا ندارند مصرف گوشت قرمز را در برنامه غذایی خود بگنجانند. این کارشناس تغذیه در ادامه بادام را یکی از مغزهای با ارزش تغذیهای بسیار بالا ارزیابی کرد و گفت: وجود بادام در خورش خلال آن را به یکی از مقویترین غذاها تبدیل کرده است.
رشیدی مصرف دندهکباب را نیز به دلیل استفاده از گوشت قرمز در تهیه آن حاوی مواد مغذی مفیدی برای افراد دانست.
بازگشت به صفحه نخست