از سوی علی دارابی انجام شد؛
ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۰ میراث‌فرهنگی ناملموس و یک میراث در خطر به استاندار کرمانشاه


پایگاه خبری لقمه: قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در نامه‌ای مراتب ثبت ملی ۱۰ میراث‌فرهنگی ناملموس و یک میراث در خطر و نیازمند پاسداری فوری را به استاندار کرمانشاه ابلاغ کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، به‌گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، در نامه علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور به بهمن امیری مقدم استاندار کرمانشاه آمده است: 

در اجرای مواد «۱۱ و ۱۲» از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد «۲ و ۳» آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیئت محترم وزیران و همچنین آیین‌نامه مشارکت در پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس شهرها و روستا مصوب ۱۴۰۰ هیئت محترم وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس ایران اعلام می‌شود. هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث شود، مورد تأکید است. 
فهرست معرف
۱- برف اندیل (برفندیل)، برف چال، پرژین ورو (ورف)، ورف چال؛ دانش و فنون سنتی بهره برداری ازمنابع آب (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان شمالی) به شماره ۲۵۹۷، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۲- مهارت سنتی هالوین هیزه؛ بهسازی و مقاوم‌سازی خیک (منطقه‌ای به پیشنهاد کرمانشاه) به شماره ۲۵۹۸، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۳- مهارت تهیه گنم شیر/ بوغدا قورقاسی-قوورقا/ گندم برشته/ گنم شیره/ گندم شیر (منطقه‌ای به پیشنهاد کرمانشاه) به شماره ۲۵۹۹، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۴- مهارت تهیه شیرینی سنتی شکرلمه (منطقه‌ای به پیشنهاد کرمانشاه) به شماره ۲۶۰۰، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۵- مهارت پخت غذای سنتی سوختی به شماره ۲۶۰۱، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۶- مهارت پخت نان تیری (ارجاع به شماره ثبت ۱۰۶۲.۱۶۰۷) به شماره ۲۶۰۲، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۷- مهارت پخت نان تفتان به شماره ۲۶۰۳، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۸- مهارت پخت غذای سنتی کرفیله به شماره ۲۶۰۴، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۹- مهارت پخت برنج و هلیره به شماره ۲۶۰۵، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۱۰- فن و مهارت ساخت اوسه سنتی / جنگر/ شه‌ن/ اوسین؛ چنگک کشاورزی (منطقه‌ای به پیشنهاد کهگیلویه و بویراحمد) به شماره ۲۶۲۶، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
فهرست در خطر و نیازمند پاسداری فوری
۱ - مهارت سنتی ساخت ساج به شماره ۱۳۵ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی




کد: 14897 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير بازدید: 992 ساعت: 6:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
2 کدام وزیران بیشترین مخالف را در مجلس دارند؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 تسهیل صدور مجوز کسب و کار تنها برای هتل و بوم گردی‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
4 جزئیات تهیه پرونده میراث جهانی هگمتانه ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
5 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
6 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
7 «پتله پلو» همدانی در فهرست آثار ناملموس کشور ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
8 برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران ۱۴۰۱ يکشنبه ۳۰ بهمن
9 همه‌چیز درباره آیین «خدیر» جشن زمستانی اردبیل و غذاهای آن ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
10 جزییات پرونده ثبت ملی کوفته تبریزی ۱۴۰۱ جمعه ۳۰ دي
11 نشست مشترک معاونت میراث‌فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی با موضوع یلدای جهانی برگزار شد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف مولتی ویتامین خطر سقط جنین را افزایش می هد محققان می گویند مادرانی که شش هفته قبل از لقاح از ...

  تقویت استخوان‌های بدن با این خوراکی‌ها سلامت، رشد واستحکام استخوان‌های بدن نیازمند املاح...

  شبها گرسنه نخوابید/ توصیه‌های طب سنتی برای شام یک متخصص طب سنتی گفت: نباید شبها با شکم خالی خوابی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
غذاهایی که پیش از معاشقه نباید بخورید آیا امیدوارید که شام امشب، زمینه ساز یک عشق ورزی پر از شور و شیطنت خواهد بود؟
شستشوی میوه‌ها چرا، چقدر، چگونه؟ از کودکی باید یاد گرفت که میوه‌ها هم می‌توانند به سادگی آلودگی و بیماری‌های مختلف را به بدن ما منتقل و بیمارمان کنند.
بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور و نخورهای روزهای آلوده، گفت: کسانی که فقر آهن، ید و سلنیوم در بدن داشته باشند، بیشتر تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند.