ارزش غذایی معروف ترین غذای کرمانشاهی ها
در رستوران‌های کرمانشاه چه بخوریم؟


برای اکثر ما اتفاق افتاده که وقتی به رستوران می‌رویم نمی‌دانیم کدام غذا را سفارش بدهیم و این موضوع وقتی مهم‌تر می‌شود که در سفر باشیم و در این صورت است که به دنبال بهترین و معروف‌ترین غذاها و رستوران‌های یک شهر می‌گردیم.

به گزارش لقمه، هر شهر و منطقه‌ای غذاهای محلی خاص خودش را دارد، اما کمتر شهر و منطقه‌ای را می‌توان یافت که غذاهای خوشمزه و متفاوتی مثل کرمانشاه داشته باشد، غذاهای متفاوت و خوش عطر و بو و خوشرنگ و لعابی که سر دسته‌شان خورش خلال و دنده کباب است.

خورش خلال و دنده کباب اصلی‌ترین و معروف‌ترین غذاهای سنتی کرمانشاه هستند که نمونه‌شان را در هیچ جای دیگر نمی‌توانید بیابید و اگر کسی به کرمانشاه بیاید و از خورش خلال و دنده کباب کرمانشاهی نخورد زیان کرده است.
این خورش خوش رنگ و لعاب که معروف‌ترین غذای شناخته شده مردم کرمانشاه است و در سراسر ایران این خورش را با نام کرمانشاه می‌شناسند غذایی است که با گوشت گوساله، خلال بادام، زرشک سیاه، زعفران، روغن، پیاز، نمک و لیموی عمانی پخته می‌شود و با پلو سرو می‌شود.
دنده کباب کرمانشاه هم اندازه‌اش دو، سه برابر کوبیده‌های معمولی بوده و شیوه درست کردن آن به این گونه است که دنده‌ها را به سیخ کشیده و گوشت چرخ شده راسته را روی آن قرار داده و بعد از افزودن چاشنی‌های لازم کبابش می‌کنند.
برای آشنایی بیشتر با ارزش غذایی خورش خلال و دنده‌کباب پای صحبت‌های یک کارشناس تغذیه نشستیم تا او برایمان از خواص غذایی این غذاهای خوشمزه و خاص کرمانشاهی‌ها بگوید.

علی اشرف رشیدی در گفت‌وگویی اشاره‌ای به ارزش غذایی خورش خلال و دنده‌کباب داشت و گفت: گوشت قرمز از اجزای اصلی در پخت خورش خلال و دنده‌کباب کرمانشاهی به حساب می‌آید و از آنجایی که گوشت قرمز یکی از منابع خوب تامین کننده آهن مورد نیاز بدن است، مصرف این دو غذا می‌تواند در تامین آهن مورد نیاز بدن نقش اساسی داشته باشد.

به گفته این کارشناس تغذیه، آهن را می‌توان از دو منبع گیاهی و جانوری تامین کرد که گوشت قرمز مهمترین منبع تامین آهن جانوری است.
رشیدی با اشاره به اینکه بادام، گوشت و سایر مواد به کار رفته در تهیه خورش خلال ارزش تغذیه‌ای بسیار زیادی دارند، بادام را حاوی پروتئین قابل قبولی دانست و گفت: ترکیب این پروتئین با پروتئین موجود در گوشت قرمز ارزش غذایی فوق‌العاده زیادی دارد که مصرف آن برای افرادی که در سنین رشد هستند بسیار مناسب است.
رشیدی افزود: از نظر کارشناسان تغذیه توصیه می‌شود افرادی که کلسترول بالا ندارند مصرف گوشت قرمز را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
این کارشناس تغذیه در ادامه بادام را یکی از مغزهای با ارزش تغذیه‌ای بسیار بالا ارزیابی کرد و گفت: وجود بادام در خورش خلال آن را به یکی از مقوی‌ترین غذاها تبدیل کرده است.

 رشیدی مصرف دنده‌کباب را نیز به دلیل استفاده از گوشت قرمز در تهیه آن حاوی مواد مغذی مفیدی برای افراد دانست.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7934 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۱۵ فروردين بازدید: 3823 ساعت: 6:06 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک گام تا خرید تضمینی ۱۰ میلیون تن گندم از کشاورزان ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد
2 ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۰ میراث‌فرهنگی ناملموس و یک میراث در خطر به استاندار کرمانشاه ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
3 کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
4 گزارش تصویری/ اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه ۱۳۹۶ شنبه ۵ اسفند
5 سال نوی راهنمایان گردشگری در کرمانشاه تحویل شد/ آغاز به کار کرمانشاه 2020 با محوریت گردشگری ۱۳۹۶ جمعه ۴ اسفند
6 گزارش تصویری/ استانگردی دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه ۱۳۹۶ جمعه ۴ اسفند
7 اختصاص اعتبار 6 میلیارد تومانی برای اجرای پروژه بیستون/ گردشگری کرمانشاه به حالت سفید برمیگردد ۱۳۹۶ پنج شنبه ۳ اسفند
8 برای صنعت گردشگری استان کرمانشاه فرش قرمز پهن می‌کنیم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۳ اسفند
9 تشکیل نظام صنفی گردشگری/ یک فوریت طرح وزارت گردشگری تصویب شد ۱۳۹۶ پنج شنبه ۳ اسفند
10 گزارش تصویری/ اولین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲ اسفند
11 «صحنه» هنرپرور و مهمان نواز است/ شهری تاریخی که جذب گردشگر می‌کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درباره حساسیت غذایی كودكان چه می‌دانید لقمه: حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی ...

  عادت‌های ضدسلامت در تعطیلات عید متاسفانه بیشتر ما ایرانی‌ها آن‌طور که باید از تعطی...

  درمان خانگی و خوراکی دردها برخی از مشکلات و دردها را می توان در خانه و بدون م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا مجبورم لاغر شوم؟! این روزها درزندگی بی تحرک ما که پر از رژیم های ناسالم و انواع فست فودها و غذاهای چرب و خیلی شیرین است، اینگونه معمول شده که چند کیلو اضافه وزن آنقدرها هم خطرناک نیست و ما آن را عاملی برای تهدید سلامتی نمی دانیم.
چگونه از اضافه وزن جلوگیری کنیم؟ حتی یک جست‌وخیز ساده، دویدن یا طناب زدن هم می‌تواند خوب و مفید باشد. برای داشتن فعالیت بیشتر، به جای آسانسور از پله استفاده کنید یا قسمتی از مسیر خانه تا مدرسه یا محل کار را پیاده طی کنید.
راست گویی به هضم غذا کمک می کند راست گویی برای کمک به هضم غذا مفید است. محققان معتقدند دروغ مانند یک لقمه بزرگ و چرب در معده باقی می ماند و عملکرد دستگاه گوارش را دچار اختلال می کند.
قهرمانان میوه‌ای کدامند؟ برای سنجش ارزش و اهمیت هر چیزی معیارهایی وجود دارد. مهم‌ترین معیار سنجش ارزش میوه‌ها نیز میزان آنتی‌اکسیدان‌های آنهاست. البته میوه‌ها معمولاً خیلی دست پر هستند و فواید زیادی برای سلامتی ما دارند.