«روغن پومیس»؛ آشنای ناآشنا و مضرتر از روغن پالم


«روغن پومیس» از تفاله زیتون به‌ دست می‌آید که یک محصول شیمیایی بوده و برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

به گزارش لقمه، روغن‌ها در زندگی انسان مصارف متعددی دارد، یکی از روغن‌هایی که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و همواره در تمامی منازل می‌توان آن را مشاهده کرد، روغن زیتون است که می‌توان در موقعیت‌های مختلف از آن استفاده کرد، حال آنکه شنیده می‌شود نوعی از این روغن مضرات بسیاری برای انسان به همراه دارد و مردم نیز در این زمینه اطلاعاتی ندارند که لازم است چاره‌اندیشی جدی صورت گیرد.

یک کارشناس صنایع غذایی در گفت‌وگویی، اظهار کرد: پومیس، روغنی مضرتر از پالم است که سال‎هاست وارد کشور شده، ولی در این زمینه به جامعه اطلاع‌رسانی نمی‌شود.

روغنی مضرتر از پالم وارد کشور می‌شود

رضا طالب اضافه کرد: «روغن پومیس» از تفاله زیتون به‎دست می‌آید که یک محصول شیمیایی بوده و برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

وی تصریح کرد: این روغن که از کشورهای ایتالیا، اسپانیا و یونان به‌‏صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، به همان اندازه که برای مصرف‌کنندگان زیان‌آور است، برای واردکنندگان سود فراوانی به همراه دارد.

این پژوهشگر صنایع غذایی بیان کرد: این روغن در تمامی کشورها به مصرف صنعتی می‌رسد، اما در ایران به‌دلیل گران‌ بودن روغن زیتون، 10 درصد زیرقیمت عرضه‌شده و برای واردکنندگان غیرمجاز آن حاشیه سود بسیار بالایی دارد.

به گفته طالب، روغن «پومیس» به‏‌دلیل شیمیایی و سرطان‌‏زا بودن بر پایه استاندارد 1446 وزارت بهداشت، مصرف خوراکی ندارد.

گفتنی است چندی پیش، مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از غیرمجاز بودن مصرف روغن «پومیس» خبر داده و گفته بود: یکی از بدترین نوع روغن‌ها در فرایند تهیه روغن زیتون، روغن استخراج‌شده از تفاله زیتون است و طرز تهیه آن نیز به‌این صورت است که باقی‌مانده حاصل از تفاله زیتون که هنوز دارای مقداری روغن است را با هگزان فراوان و حرارت زیاد استخراج کرده و با عنوان روغن حاصل از تفاله زیتون یا «پومیس» به‏ فروش می‌رسانند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این باره می‌گوید: روغن‌های گیاهی، روغن‌های سالم بوده که به دلیل حضور اسیدهای چرب غیراشباع و میزان اسید چرب ترانس کمتر برای سلامتی انسان مفید هستند.

محمد آزادبخت بیان کرد: تمامی روغن‌های گیاهی، روغن‌های خوبی برای سلامتی انسان هستند، اگر فردی در فرآورده‌های لبنی به روغن حیوانی، روغن گیاهی اضافه کند، تخلف کرده نه اینکه سلامت انسان‌ها را به خطر انداخته، بلکه از فرمول قانونی مرتکب تخلف شده‌ است.

وی با اشاره به اینکه بحث درجه‎بندی و اولویت‎بندی در روغن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در روغن زیتون روغن ویوجین یکی از بهترین روغن‌ها از میوه زیتون و با فشار ملایم تهیه شده که بسیار با‌ارزش بوده و در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد، البته روغن زیتون درجه یک و دو نیز با فشار ملایم‌تری در صنایع غذایی و دارویی قابل استفاده هستند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه «پومیس» روغنی است که با حرارت بالا از تفاله زیتون به دست می‌آید، اضافه کرد: این روغن اولویت غذایی ندارد و به‌دلیل حضور نوع اسیدهای چرب و مواد زائد برای ایمنی و سلامت انسان مضر است.

آزادبخت تصریح کرد: در اصل روغن گیاهی برای سلامت مفید است، ولی باید صریحاً گفت روغنی که از تفاله‌ها با شرایط ویژه با ویژگی‌های استخراجی نامناسب استحصال می‌شود، از نظر ایمنی مورد تایید نیست.

تاکنون در سطح مازندران گزارشی از ورود این نوع روغن نداشتیم

وی با اعلام اینکه سازمان غذا و دارو نیز تاکنون این روغن را برای مصرف غذایی تایید نکرده‌ است، بیان کرد: تاکنون در سطح مازندران گزارشی از ورود این نوع روغن نداشتیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان گفت: به‎دلیل اینکه در روش تهیه روغن پومیس از حرارت زیاد استفاده می‌شود، ترکیبات کلی برای سلامتی مضر است و احتمال اینکه برخی از ترکیبات حاصل بتواند در مراحلی از سرطان موثر باشد، دور از ذهن نیست.

بازگشت به صفحه نخست

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید


نقل از :فارس

کد: 8137 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۱ تير بازدید: 2304 ساعت: 11:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


ساناز

لقمه جان هیچی نخوریم خیالت راحت میشه. چرا اینقدر همه چیز تقلبی شده؟!

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی جالب راجع به سوسیس و کالباس آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا گوشت ...

  بهترین روش نگهداری و خواص توت فرنگی توت فرنگی می‌تواند استرس را از شما دور کند، ادرار ...

  پختن زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را دو برابر می كند تهران- دانشمندان هشدار دادند كه پختن زیاد گوشت قرم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با پرتقال و خواص دارویی آن پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید، پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز است .
رژیم لاغری ۱۰ روزه برای آب کردن چربی های اضافه اگر توقع دارید زمانی که رژیم می‌گیرید، آب توی دلتان تکان نخورد و گرسنه نشوید، یعنی یا برای لاغر شدن خیلی مصمم نیستید یا کلا تعریف درستی از رژیم ندارید! سلامتی و زیبایی حق افرادی است که اراده بهتر و قوی‌تری دارند. همین یک میان وعده را بخورید و شکر خدا را کنید این میان وعده را یا در فاصله صبحانه تا ناهار بخورید، یا در فاصله ناهار تا شام.
لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.
مصرف ویتامین "c"سطح جذب آهن را افزایش می‌دهد یک متخصص تغذیه گفت: مصرف همزمان مواد خوراکی و نوشیدنی‌های حاوی ویتامین C باعث افزایش جذب آهن در بدن می‌شود.