چه نوع روغن زیتونی بخریم؟


روغن زیتون به دلیل دارا بودن چربی‌های غیراشباع، سالم است و موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.

به گزارش لقمه، در مورد روغن‌های زیتون خوراکی در سوپرمارکت‌ها توضیح دهید و بگویید روغن‌های بی‌بو خاصیت واقعی را دارا هستند. این خواننده می‌خواهند بدانند تهیه کدام نوع روغن زیتون بدون بو یا با بو برای مصرف بهتر است؟


دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال گفت: «چهار نوع روغن زیتون در بازار موجود است، روغن فرابکر، بکر، تصفیه‌شده و روغن تفاله زیتون که بهترین نوع روغن زیتون، نوع فرابکر است.»


وی در ادامه توضیح داد: «در فرایند تولید روغن زیتون فرابکر، تحت هیچ‌گونه حرارتی قرار نمی‌گیرد و بهترین نوع روغن زیتون به شمار می‌رود. روغن بکر تحت فرایند تا حدودی حرارت می‌بیند که در بین عموم به روغن زیتون بودار معروف است و روغن تصفیه‌شده روغنی است که طی فرایند، حرارت و فشار بیشتری به آن وارد می‌شود و از تصفیه روغن زیتون بکر به دست می‌آید که در ایران معروف به روغن «بی‌بو» است و رنگ روشن‌تری دارد.»


این متخصص صنایع غذایی درخصوص روغن تفاله زیتون گفت: «روغن‌های زیتون خوراکی بازار فرابکر، بکر و تصفیه‌شده هستند و تفاله زیتون که با حلال‌های عالی گرفته می‌شود بیشترین استفاده آن در صنعت است و برای کارهای غیرخوراکی و ساخت صابون و شامپو از آن استفاده می‌شود.»


وی در ادامه یادآور شد: «روغن زیتون دارای خواص متعدد و حاوی اسیدهای چرب اولئیک و امگا6 است و متاسفانه به دلیل گران بودن در فرایند تولید آن تقلباتی صورت می‌گیرد و گاها روغن زیتون خالص نیست و ممکن است روغن تصفیه‌شده با روغن زیتون بکر یا فرابکر مخلوط یا روغن سویا، آفتابگردان و کلزا یا روغن‌های دیگر نباتی به روغن زیتون افزوده شود. بنابراین توصیه می‌شود روغن زیتون مرغوب را از مراکز و کارخانه‌های معتبر با مجوز و نشان استاندارد خریداری کنید و از خرید روغن در برخی مسیرهای جاده‌ای بپرهیزید چون اگر تقلبی در فرایند تولید آن صورت گرفته شده باشد، به راحتی و از روی ظاهر نمی‌توان تشخیص داد و نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی است.»


این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پایان درخصوص شرایط نگهداری روغن زیتون گفت: «روغن زیتون باید در کابینت و دور از نور و گرما و در جای خنک نگهداری شود و از قراردادن آن در کنار گاز اجتناب شود چون حرارت باعث تجزیه شدن ترکیبات و سمی شدن آن می‌شود.»

 

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامانه

کد: 8200 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱ شهريور بازدید: 2372 ساعت: 9:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش هایی برای تشخیص روغن زیتون فرابکر از سایر روغن‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
2 خواص و فواید متعدد روغن زیتون فرابکر ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۳ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مشکل افرادی که آب نمی نوشند، چیست؟ یک متخصص گوارش و کبد با بیان اینکه هیچ نوشیدنی جای...

  ورزش رمز سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: دلایل زیادی وجود دارد که باعث کم...

  دوغ را در یخچال نگهداری کنیم یا نه؟ اضافه کردن ماست به شیر نجوشیده برای تهیه دوغ اصلا ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراک‌هایی که انگل و باکتری دارند، کدامند؟ باکتری‌ها با تمام راه‌حل‌های ما برای از بین رفتن، مبارزه می‌کنند و همچنان نقش اصلی در بیماری و مرگ‌ومیر را دارند. تا زمانی که ندانیم، این موجودات ریز کجاها و چطور زندگی می‌کنند.
خوراکی‌های دشمن پوست را بشناسید غذاها و خوراکی‌های روزانه تاثیر چشمگیری بر رفتار و سلامتی جسم و روح دارند. یکی از این تاثیرات را می توان در پوست شاهد بود.
چاقی شما چه مدلی است؟ گلابی یا موزی؟ دانش و اطلاعات کافی درباره بدنمان، این امکان را به ما می دهد که با بدنمان درست رفتار کنیم و انتظار درست و بجایی از، آن داشته باشیم. راستی می دانید چاقی چند نوع دارد؟
آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی پایگاه خبری لقمه: آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی به از دست رفتن ویژگی های ارگانولپتیکی، ارزش تغذیه ای، ایمنی و بازار پسندی یا مطلوبیت مواد غذایی، فساد مواد غذایی گفته می شود که به سه دسته فساد شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی طبقه بندی می گردد.