افزایش ارزش‌افزوده با تغییر الگوی کشت‌ گیاهی در ایران


پایگاه خبری لقمه: دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به اهمیت تغییر الگوی کشت در ایران گفت: در حال حاضر گیاهانی با مصرف آب بالا و ارزش‌افزوده پایین در کشور تولید می‌شود؛ لذا به تغییر الگوی کشت گیاهی به گیاهان بومی ایران که عمدتاً نیازمند آب کمتر برای رشد و دارای ارزش‌افزوده بالاترند، نیازمند هستیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمدحسن عصاره در صدمین جلسه اعضای شورای این ستاد اظهار کرد: توجه ویژه به برخی از زمینه‌ها در حوزه گیاهان دارویی بسیار حائز اهمیت است. از جمله آنها می‌توان به صنعت بذر اشاره کرد که اگر بخواهیم توسعه گیاهان دارویی را از مقیاس کمتر از چند ده هزار هکتار به بیش از چند صد هزار هکتار برسانیم، قدم اول پرداختن به تولید بذر و مواد تکثیری اصلاح شده است. 

 

وی به عنوان مثال به خاکشیر اشاره کرد و گفت: خاکشیر گیاهی کم‌توقع نسبت به آب و با عملکرد بالا محسوب می‌شود. اما در بسیاری نقاط کشور به عنوان علف هرز  شناخته شده و مبارزه با آن مشکل است. در صورت اصلاح بذرهای وحشی که به عنوان علف هرز مطرح است، به صورت برنامه‌ریزی‌شده باید مبادرت به اصلاح بذر در آن پرداخت و برخی از اراضی که با مشکل کم آبی روبرو هستند، به زیر کشت ده‌ها گیاه از این قبیل گیاهان بروند که خوشبختانه از بازار مناسبی نیز برخوردار هستند. 

 

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی معاونت علمی ادامه داد: در آینده کشور که تصور می‌شود آینده کم آبی پیش رو باشد، هیچ راهی به جز تغییر الگوی کشت نیست. کشت‌های کم آب و با ارزش‌افزوده بالاتر باید جایگزین کشت‌های پر آب و با ارزش‌افزوده بالا شوند. 

 

وی توضیح داد: در حال حاضر نیازمند تغییر الگوی کشت گیاهی هستیم. به این مفهوم که از گیاهان بومی که اغلب صنعتی هستند، استفاده شود. در اکثر این گیاهان به دلیل سازگاری آنها با اقلیم خشک و نیمه خشک، توقع آبی پایینی دارند و به دلیل اینکه در صنایع مختلف غذایی و دارویی استفاده می‌شوند، طبیعتا ارزش افزوده آنها بالا خواهد بود. 

 

عصاره افزود: این چرخه باید تغییر کند و کسی که از منبع آبی بیشتر برخوردار است، چنین محصولاتی را تولید کند و ما با قیمت‌های ارزان جهانی خریداری کنیم. سپس بتوانیم گیاهانی که در اکوسیستم ایران و متعلق به سرزمین ماست، صادر کنیم. قابل توجه است که چنین گیاهانی مصرف آب پایینی دارند.

 

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی معاونت علمی تاکید کرد: صنعت بذر صنعتی است که باید سرمایه‌گذاری بالایی روی آن صورت گیرد.

 

وی سرمایه‌گذاری روی بذر را گران قیمت و در عین حال پرسود برشمرد و گفت: در صورتی که کار دانش بنیان صورت گیرد و در این زمینه از مجموعه علوم ژنتیک، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی و بیماری‌های گیاهی در تولید بذر هیبرید استفاده شود، در این فرآیند مواد ژنتیکی اولیه با تزریق دانش به مواد تکثیری با ارزش افزوده بالا تبدیل خواهند شد.  

 

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در ادامه این جلسه، طرح تدوین بانک جامع اطلاعات در حوزه صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی که توسط جامعه گیاه‌درمانی انجام و به پایان رسیده است، توسط زهرا حیدری داویجانی از اعضای شورای ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی و رییس جامعه گیاه‌درمانی ایران ارائه شد. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10330 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد بازدید: 1812 ساعت: 10:59 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت نیشکر در خوزستان آغاز شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
2 زعفران چینی هم رسید! ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۴۴ درصد مرگ و میرهای افراد با تغذیه ناسالم مرتبط است پایگاه خبری لقمه: پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبو...

  مصرف یخ در زنان یائسه ممنوع! یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: مصرف یخ موجب افزا...

  مضرات نخوردن صبحانه شاید این نظر درست باشد كه ناآگاهی، عادات فردی و خا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
مُسکن هایی که بلای جان می شوند! این قرص‌ها قرار است دوست شما باشند، همدم‌هایی كه درد شما را آرام كنند و نگذارند اذیت شوید، اما گاهی خود آنها باعث می‌شوند كه مشكلاتی بسیار خطرناك پیش بیایند، شما باید حتما این نكته‌ها را در مورد مسكن‌ها بدانید.
رژیـم خـراب‌کن‌هـا را بشناسید! اگر از 10 نفر بپرسید که بهترین راه لاغری کدام است، هر کدام‌ از آنها یک نظر خواهند داد و شما در نهایت 10 جواب متفاوت خواهید داشت که باز هم نمی‌توانید بر اساس آن تصمیم بگیرید که از کدام شیوه می‌توان بهترین نتیجه را گرفت.
12 علامت و هشدار که نشان می دهد به اندازه کافی آب نمی نوشید اگر به مقدار کافی آب ننوشید و به انداز کافی آن را دریافت نکنید بدنتان دچار یک سری علائم و مشکلات خواهد شد در ادامه به آنان اشاره می کنیم.