بخور و نخورهای ورزشی


رژیم غذایی و رعایت موادی که در طول روز خورده می‌شود، در همه افراد، بویژه ورزشکاران، از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش تعیین‌کننده‌ای در روند فعالیت ورزشی آنها دارد.

به گزارش لقمه، این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که ورزشکاران وارد ورزش حرفه‌ای می‌شوند و مساله رقابت به میان می‌آید. ‌در واقع، رژیم غذایی یک ورزشکار فراتر از کالری است و مانند سوخت برای یک ماشین عمل می‌کند؛ به طوری که مصرف مواد غذایی مفید انرژی فرد را بالا می‌برد و رشد عضلانی را تقویت می‌کند و همچنین ترمیم ماهیچه‌های آسیب‌دیده را سرعت می‌بخشد. از سوی دیگر، تغذیه ناسالم این روند را معکوس می‌کند.

بخش اعظم تغذیه روزانه ورزشکاران باید سرشار از مواد مغذی از قبیل انواع کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌های سالم باشد.

نوشابه‌های گازدار

ورزشکاران می‌توانند از هر وعده غذایی که می‌خورند به عنوان فرصتی برای تجدید انرژی استفاده کنند. مصرف مواد غذایی مانند نوشابه‌های گازدار که حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی و فاقد هرگونه مواد مغذی است در رژیم غذایی ورزشکاران نقشی ندارد. استفاده از این قبیل مواد نه‌تنها فایده‌ای ندارد، بلکه برای سلامت افراد مضر است و اضافه‌وزن می‌آورد. در واقع، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، بدن را به گونه‌ای فریب می‌دهند که گویی غذای واقعی مصرف می‌کنید و با توجه به این که از دیگر مواد، شیرینی بالاتری دارند، انسولین بالایی تولید می‌کنند که هورمون ذخیره‌کننده چربی در بدن است.

سوپ و مواد غذایی کنسروی

استفاده از غذاهای کنسروی شاید بظاهر ساده و بی‌دردسر باشد، ولی مانند مواد غذایی فرآوری‌شده، برای سلامت مضر است. این غذاها اغلب سرشار از سدیم هستند که تمام فواید مواد به‌کار رفته در آن را از بین می‌برند و همچنین باعث بالا رفتن فشار خون می‌شوند. در واقع، جایگزینی سوپ و مواد غذایی کنسروی با غذاهای خانگی ضروری است.

غلات شیرین ممنوع

شکر و قند مصنوعی معمول‌ترین ماده‌ای است که به منظور شیرین‌کردن غلات بویژه غلات صبحانه به آنها افزوده می‌شود. مردانی که فعالیت بالایی دارند از دیگر مردان به کالری بالاتری نیاز دارند، ولی نباید کالری مورد نیاز را با مصرف این قبیل مواد غذایی تامین کنند، بلکه بهتر است انواع میوه‌ها و سبزیجات را جایگزین این مواد ناسالم کنند. قند بالا نیز مقدار تولید انسولین را در بدن بالا می‌برد و باعث ذخیره بیش از حد چربی در بدن می‌شود.

نان سفید

نان، ماکارونی و برنج معمولا به این دلیل که فاقد فیبر و مواد مغذی لازم برای بدن هستند، به ورزشکاران توصیه نمی‌شود. آرد سفید تصفیه‌شده، فاقد فیبر، سبوس گندم و ویتامین‌های B مورد نیاز بدن است و مصرف این قبیل مواد علاوه بر بالابردن میزان انسولین، انرژی بدن را کاهش می‌دهد و موجب افزایش وزن می‌شود.

مواد غیرمغذی ممنوع

از آنجا که ورزشکاران برای عملکرد بهتر به کالری و انرژی بالایی نیاز دارند، متخصصان معتقدند ورزشکاران باید غذاهایی مصرف کنند که انرژی و کالری مورد نیاز برای فعالیت را برای آنها تامین کنند. در این میان، مصرف مواد فاقد کالری مانند شیرینی، شکلات، انواع دسرها و نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه‌های گازدار و قهوه بهتر است تا حد امکان از رژیم غذایی ورزشکاران حذف شود. حذف مواد غذایی فاقد مواد مغذی، بدن را برای جذب هر چه بهتر انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی آماده می‌کند.

زیاده‌روی در مصرف فیبر

مصرف مقادیر بالای فیبر برای سلامت بسیار مفید است، ولی پزشکان تغذیه معتقدند که مصرف فیبر زیاد پیش از رقابت‌های ورزشی مضر است. فیبر هضم غذا را کند می‌کند و این مساله باعث بروز حالت تهوع، نفخ و احساس سنگینی معده می‌شود. غذاهایی مانند لوبیا، انواع میوه‌ها و سبزیجات و حبوبات جزو مواد غذایی‌ای هستند که ورزشکاران بهتر است در نزدیکی رقابت‌های ورزشی از رژیم غذایی خود حذف کنند.

کاهش مصرف فست‌فودها

فست‌فودها از جمله مواد غذایی مضر برای ورزشکاران، بویژه پیش از رقابت‌های ورزشی، به شمار می‌روند. برگر، مواد سرخ‌کرده و انواع پیتزا مملو از نمک، چربی‌های هیدروژنه و کربوهیدرات‌های فاقد ارزش‌های غذایی جزو این موارد هستند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که ورزشکاران باید سالاد را جایگزین مواد سرخ‌کرده ، شیر و آبمیوه را جایگزین نوشابه و ماست را جایگزین انواع دسرهای شیرین کنند.

تعادل را در تغذیه رعایت کنید

حفظ یک رژیم غذایی متعادل که بیشتر گروه‌های غذایی در آن وجود داشته باشد و ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند، برای ورزشکاران از اهمیت بالایی برخوردار است و نیازی به حذف کامل برخی مواد غذایی از رژیم روزانه وجود ندارد.

آنها می‌توانند انواع میوه‌ها، سبزیجات، غلات و حبوبات، ماهی، گوشت و انواع لبنیات کم‌چرب را به مقدار کم در دستور وعده‌های غذایی روزانه قرار دهند.

این کار علاوه بر این که کالری و انرژی مورد نیاز ورزشکاران را برای هرچه بهتر انجام دادن رقابت‌های ورزشی تامین می‌کند، مواد مغذی لازم برای سلامت‌ بدن را نیز فراهم می‌کند.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ضمیمه سیب روزنامه جام جم

کد: 7950 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۹ فروردين بازدید: 3517 ساعت: 2:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حبوبات، یک غذای کربوهیدرات دار خوب حبوبات همواره جزء مواد غذایی‌ای دسته بندی می شوند ...

  6 ماده‌ی غذایی مرتبط با تب یونجه در بیماری تب یونجه نه پای یونجه در میان است و نه ا...

  این مواد غذایی را در فریزر قرار ندهید تقریبا هر چیزی را می توان منجمد کنید اما برخی مواد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت