به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در نشست کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی گفت: برای جلب هر چه بیشتر مشارکت مردمی و مستند سازی طرح های بیابانزدایی و مقابله با ریزگردها، کار گروه ملی مقابله با بیابانزایی باید از رسانه ها و متخصصان مردم شناسی و جامعه شناسی بهره ببرد.
وی افزود: با فرهنگسازی می توان مردم منطقه را از پیامد ها و مشکلاتی که با اجرای بعضی از طرحها مانند ایجاد سد جدید در سرشاخههای دجله و آثار آن بر بین النهرین ایجاد میشود، مطلع کرد.
حجتی سازگاری و همراهی با طبیعت در اجرای طرحها را ضروری خواند و اظهار داشت: به باور من اگر با طبیعت همراه و سازگار شویم و آن را تخریب نکنیم، طبیعت هر آنچه که بشر میخواهد در اختیارش قرار میدهد.
وی با بیان این که طبیعت ایران نسبت به متوسط اقلیم جهانی، خشکتر و خشنتر است، تصریح کرد: خداوند ظرفیت پوشش گیاهی را در کشور ما خلق کرده و ما باید از طبیعت به نحو شایسته بهره برداری کنیم.
وی همچنین بر تغییر شیوهها و نگاه دولتی در اجرای طرحهای منابع طبیعی تاکید گذاشت و گفت: ما در نگاه و روشهای دولتی همواره به دنبال اعتبارات مالی، امکانات، تسهیلات و نیروی انسانی هستیم در حالی که باید در موضوعات مربوط به عرصه های چند میلیون هکتاری منابع طبیعی خود را مانند یک NGO فرض کنیم که میخواهد با کمک دولت و مشارکت مردمی، طرحها را اجرا کند.
وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم جلب مشارکت مردم برای اجرای طرح های جامع آبخیزداری و مقابله با بیابانزایی تاکید و خاطرنشان کرد: دولت باید در کنار مردم در جهت تسهیل امور اقدام کند.
حجتی همچنین استفاده از دانش و کمک های فکری سایر کشورها و کنوانسیون های بین المللی در حوزه منابع طبیعی برای اجرای برنامه ها و طرح ها را ضروری خواند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به افزایش اعتبارات اجرای طرح های مقابله با بیابانزایی در بودجه ۹۶ از این اقدام دولت تقدیر کرد.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :مهر