حقایقی عجیب درباره چاقی


متخصصان سلامت می‌گویند عوامل چاقی در بین افراد فراتر از بی‌تحرکی و پرخوری است اما با این حال مصرف مواد خوراکی ناسالم مانند مواد قندی و نداشتن فعالیت بدنی قطعات اصلی پازل چاقی هستند.

به گزارش لقمه، در مطالعه‌ای که در سال 2002 میلادی انجام گرفت، مشخص شد رشد نرخ چاقی با افزایش سطح مواد شیمیایی صنعتی در محیط زیست ارتباط مستقیم دارد. محققان معتقدند که تماس با مواد شیمیایی مختل‌کننده فعالیت غدد درون‌ریز، مشکلات چاقی و اضافه وزن را متوجه افراد می‌سازد.

بررسی‌های آزمایشگاهی بر روی حیوانات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض موادی خاص در مدت زمان رشد جنین و یا در سال‌های نخست پس از تولد اغلب رشد معمول سیستم هورمونی بدن را دچار اختلال می‌کند، به رشد بیشتر سلول‌های چربی منجر می‌شود و توانایی بدن را در ارسال و دریافت سیگنال‌هایی برای داشتن عملکرد سالم تضعیف می‌نماید.

یکی از مواد مهم چاق‌کننده در محیط زیست آفت‌کش‌ها هستند. در مطالعات گذشته رابطه بین افزایش نرخ ابتلا به دیابت در کشاورزان با دستگاه‌های آفت‌کش مشاهده شده است و به نظر می‌آید که حتی مقادیر اندک مواد شیمیایی موجود در آفت‌کش‌ها نیز عملکرد سالم هورمون‌ها را مختل می‌سازد. آفت‌کش‌های «ارگانوکلرین» که برای مدت زمان طولانی در مواد خوراکی باقی می‌مانند از عوامل مهم در افزایش نرخ چاقی هستند.

علاوه بر آفت‌کش‌ها مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌هد که نوع ترکیب شیمیایی موسوم به «بیسفنول A»‌ که بیشتر در تولید محصولات و کالاهای پلاستیکی مانند بطری‌ها بکار می‌رود، سرعت تقسیمات سلول‌های چربی را افزایش می‌دهد، عملکرد پانکراس را مختل می‌کند،‌ منجر به بروز مقاومت انسولینی می‌شود و در نهایت نیز مشکل چاقی را تشدید می‌کند.

علاوه بر آفت‌کش‌ها و بیسفنول A، مواد آرایشی و بهداشتی مانند شامپوها نیز حاوی ترکیبات مصنوعی دیگر موسوم به «فتالات‌ها» هستند که این مواد هم به نوبه خود مختل‌کننده فعالیت‌های هورمونی بدن هستند و تاثیر چشمگیر در تشدید فرآیند چاقی دارد.

از سوی دیگر نوعی مواد شیمیایی موجود در پلاستیک‌های «وینیل کلراید» موسوم به «ارگانوتین‌ها» از جمله ترکیباتی هستند که در محیط زیست باقی می‌مانند و از دیگر عوامل چاق‌کننده مهم محسوب می‌شوند.

این متخصصان همچنین تاکید دارند: دانه‌ سویا نیز هرچند سطح چربی پایینی دارد اما خواص استروژنی آن شناخته شده است. آزمایش‌ها نشان می‌دهد کودکانی که به مصرف سویا تمایل دارند بیشتر مستعد چاقی هستند.

به گزارش دیلی اکسپرس، علاوه به عوامل فوق که همگی به طور چشمگیر تاثیر چاق‌کنندگی دارند، مصرف سیگار در دوران بارداری نه تنها خطر به دنیا آوردن نوزاد نارس یا کم‌وزن را افزایش می‌دهد بلکه نوزادان متولد شده از مادران سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به چاقی در سنین بزرگسالی هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4723 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۵ مرداد بازدید: 2285 ساعت: 9:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت چه میوه هایی در میادین تره بار کاهش یافت ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
2 نرخ ارز سکه و طلا در بازار تهران ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ اسفند
3 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 دلالان قیمت خرما را تا چهار برابر افزایش داده اند / قیمت خرمای صادراتی 2.5 دلار ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
5 آرامش بازار به زودی با فرارسیدن فصل زایش دام / قاچاق ماده بره ها به کشورهای حاشیه خلیج فارس ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
6 قیمت سکه 5 میلیون تومان شد ۱۳۹۷ يکشنبه ۵ اسفند
7 قیمت مرغ تا اطلاع ثانوی اعلام نمی‌شود/ نابسامانی در نرخ مرغ ۱۳۹۷ دوشنبه ۱ بهمن
8 چرا سیب درختی گران شد ۱۳۹۷ دوشنبه ۱۲ آذر
9 فروش تخم مرغ با چه قیمتی مجاز است ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۶ دي
10 قیمت برخی اقلام اساسی افزایش یافت/«وقتی همه خواب بودند»! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
11 قیمت هندوانه در نزدیکی شب یلدا بیش از ۲۰۰۰ تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  رابطه آب سرد و سکته قلبی آب سرد سبب اسپاسم و گرفتگی رگ های قلب می شود و خط...

  با این 10 غذا پوستتان پیر می شود تابه‌حال فکر کرده‌اید که چرا پس از چندین روز تعطیل...

  کبد چرب بمب ساعتی در بدن انسان نشانه‌ها و علائم بیماری‌های مختلف به ما کمک می‌کند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جنگ نرم با چاقی آنچه می‌خوریم در شکل‌دهی ظاهر ما نقشی اساسی دارد یعنی اگر اضافه وزن دارید یا به چاقی شکمی مبتلا هستید، دلیل آن مصرف بیش از نیاز بدن به انرژی یا همان کالری است.
رابطه بین غذا و جوش های پوستی یک متخصص پوست و مو تاکید کرد:« تاکنون هیچ ماده غذایی که تمام افراد مصرف کنند و باعث بروز جوش در همه شود شناخته نشده است اما بدون شک تجربه خود فرد در این میان مهم است. »
هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.
غُلغُل قلیان قدغن! ۱۰-۱۲ سالی هست قلیان به یکى از سرگرمی‌های رایج در ایران به ویژه در میان جوانان و نوجوانان تبدیل شده است و هر چه هم وزارت بهداشت و پزشکان به جوانان توصیه می‌کنند ‌این عادت خطرناک را ترک کنند، بی‌تأثیر است.