رژیم درمانی در فنیل کتونوری


پایگاه خبری لقمه: رژیم درمانی تنها روش کنترل این بیماری است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، تشخیص به موقع ، رژیم درمانی صحیح تحت نظر متخصصین تغذیه و حفظ و تداوم رژیم غذایی در تمام طول عمر، در سلامت بیمار بسیار موثر است. در این میان آگاهی والدین از نحوه تنظیم رژیم غذایی تحت نظر کارشناس تغذیه و شیوه برخورد با کودك نیز ازاهمیت بسزایی برخوردار می باشد.
 
مهمترین هدف رژیم درمانی در بیماران مبتلا به فنیل کتونوری ، کاهش میزان فنیل آلانین دریافتی از رژیم غذایی  به منظور حفظ سطح فنیل آلانین خون در محدوده 2-6 میلی گرم در دسی لیتر است.
 
فنیل آلانین در خون به دو صورت گزارش می گردد، مول بر لیتر (محدوده طبیعی 120 تا 360 مول بر لیتر ) و یا میلی گرم در دسی لیتر (محدوده طبیعی 2 تا 6 میلی گرم در دسی لیتر). محدوده قابل قبول فنیل آلانین با توجه به سن بیمار تا حدودی تغییرمی کند.
 
به منظور حصول اطمینان از باقی ماندن سطح فنیل آلانین خون مبتلایان در محدوده قابل قبول، ضروری است اندازه گیری میزان این اسیدآمینه در خون بطور منظم انجام شود. بطور معمول لازم است مبتلایان به این بیماری، در سال اول زندگی، هفته ای یک بار از این نظر مورد آزمایش قرار گیرند. در صورت بهبود شرایط کودك، می توان انجام این آزمایش را به هر دو هفته یک بار کاهش داد. در کودکان بالای یک سال نیز انجام ماهیانه این آزمایش ضروری خواهد بود.
 
با توجه به اینکه اسید آمینه فنیل آلانین برای بدن ضروری است و حذف کامل آن می تواند موجب بروز تغییرات نامطلوب در بافت استخوانی ، توقف در رشد و نمو، کم اشتهایی، تب، استفراغ و خستگی شود، حذف کامل آن از رژیم غذایی نا ممکن است. بنابر این برحسب تحمل کودك ،میزان فنیل آلانین دریافتی باید در حدی باشد که میزان آن در خون در سطح مجاز باقی بماند.
 
مبتلایان به این بیماری نمی توانند آزادانه مواد غذایی دلخواه خود را انتخاب کنند .استفاده از مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد فنیل آلانین ، موجب محدودیت شدید دریافت سایر مواد غذایی و عدم تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز می شود.
 
هدف از رژیم درمانی
 
1. تامین انرژی مورد نیاز فرد ، به گونه ای که بافتهای پروتئینی بدن بدین منظور مورد استفاده قرارنگیرند.
2. تامین تمامی مواد مغذی مورد نیاز جهت رشد و نمو و حفظ فعالیتهای طبیعی بدن بیمار.
3. ایجاد تنوع در رژیم غذایی و جلوگیری از یکنواختی و خسته کنندگی برنامه غذایی .
4. حفظ میزان فنیل آلانین سرم در محدوده قابل قبول .
5. ایجاد نگرش مثبت و انگیزه در والدین و مراقبین کودك مبتلا ، نسبت به امکان کنترل بیماری و انجام زندگی عادی در مبتلایان . 
 
گرداورنده:مطهره حاتمی
منابع:
1- L .Kathleen mahan ,Sylvia Escott-stump ,Krausee's food, Nutrition
and Diet Therapy-11th Edition, pages :1145-1156
2- British and European Guidelines for the treatment of PKU.
Available at: http://web47.radiant.net/˜pkunews/diet/guide.htm
3- Nuts & Bolts of PKU. The university of Minnesota PKU Program
and PKU Foundation
4- Sylvia Escott-stump, Nutrition and diagnosis-Related care, fifth Edition, pages : 126-127

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10343 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۴ آذر بازدید: 180 ساعت: 10:02 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف کره موجب افزایش ریسک ابتلا به دیابت می شود ۱۳۹۵ جمعه ۶ اسفند
2 به همین راحتی لاغر شوید! ۱۳۹۵ جمعه ۶ اسفند
3 علل ابتلا به سرطان پانکراس چیست؟ ۱۳۹۵ چهارشنبه ۴ اسفند
4 رژیم غذایی مدیترانه ای به سلامت قلب و عروق کمک می کند ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
5 کاهش فشار خون از طریق نوشیدن آب ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
6 کاهش اشتها با مواد غذایی ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۶ بهمن
7 ۱۰ماده غذایی موثر در سلامت مغز کودکتان ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۶ بهمن
8 خواص متعدد سرکه ها را بشناسید ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
9 مفیدترین ادویه ها که باید آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانیم ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
10 با مصرف پاستا رژیم غذایی بهتری داشته باشید ۱۳۹۵ شنبه ۲۳ بهمن
11 رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  کیک ها خوشمزه هستند ولی ... کیک ‌ها از جمله شیرینی‌ های اشتها برانگیزی هستند ک...

  5 ماده غذایی برای مقابله با سستی بهار در فصل بهار نور خورشید شدیدتر از پیش می تابد و وضع...

  مصرف ماهی در دوران بارداری موجب افزایش هوش نوزاد می شود پایگاه خبری لقمه: به گفته محققان، مصرف متعادل لیپی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

استفاده از آنتی بیوتیک در دوغ صحت ندارد یک متخصص تغذیه و متابولیسم انرژی و پروتئین با رد استفاده از آنتی بیوتیک در دوغ برای افزایش ماندگاری، امکان استفاده از "ناتامایسین" به عنوان یک ماده ضدکپک ممنوعه در محصولاتی مثل دوغ را ممکن دانست و از امکان قاچاق آب میوه های حاوی مواد نگهدارنده ممنوعه و فروش آن در بازارچه های مرزی خبر داد.
چلغوز، نا سزا نیست! شاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نكنید. چلغوز فحش نیست! بلكه دانه‌ای آجیلی و سودمند است كه مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.
آشنایی با 8 خاصیت برنج قهوه‌ای غلات کامل یا سبوس‌دار بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند و از جمله سالم‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شوند که بهتر است همه گروه‌های سنی از آن استفاده کنند.
رابطه شکم گرسنه با رابطه زناشویی ناموفق! داشتن رابطه زناشویی سالم، صحیح و متعادل یکی از مهم‌ترین شروط برای پایداری و ثبات زندگی زناشویی به ویژه در زوج‌های جوان است. اهمیت این موضوع به حدی است که در متون طبی مکاتب درمانی طبیعی و مدرن به این موضوع اشاره شده است.

حامیان