هشدار: مصرف روغن‌ غیر سرخ کردنی در سرخ کردن مواد غذایی ممنوع


پایگاه خبری لقمه: رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح ویژگی‌های انواع روغن مصرفی، نسبت به مصرف روغن‌های غیر سرخ کردنی در سرخ کردن مواد غذایی به دلیل بروز سرطان هشدار داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نسترن محمدی رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه روغن خام حاصل از دانه‌ها و میوه های روغنی یا منابع حیوانی حاوی ناخالصی‌هایی هستند که در طعم، رنگ، بو، شفافیت، پایداری، ارزش تغذیه‌ای و به طور کلی در کیفیت روغن موثرند، عنوان داشت: این ناخالصی‌ها با عملیات تصفیه از روغن خارج می شوند و سعی بر این است که تا حد امکان مواد با ارزش حفظ و از بروز تغییرات شیمیایی در تری گلیسریدها جلوگیری شود.

 

محمدی با بیان این توضیح که فرآوری روغن شامل مراحل صمغ‌گیری، تصفیه قلیایی و یا فیزیکی، بی رنگ کردن و بوگیری است و پس از طی مراحل فوق روغن نباتی مایع تولید می‌شود، افزود: معمولاً پس از افزودن آنتی اکسیدان روغن‌ها بسته‌بندی می‌شود ضمن آنکه در صورت نیاز به تولید روغن هیدروژنه یا جامد، روغن تحت عملیات هیدروژنه کردن قرار می‌گیرد.

 

وی با بیان تقسیم‌بندی انواع روغن خوراکی در کاربردهای آن، گفت: مصرف روغن مایع جهت استفاده در سالاد و پخت و پز و غذاهایی است که معمولا نیاز به سرخ کردن در حرارت زیاد ندارند  در حالی که روغن سرخ کردنی به علت پایداری زیاد در برابر حرارت در غذاهایی که نیاز به سرخ کردن طولانی و عمیق دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

محمدی با بیان این توضیح که در صورت عدم دسترسی به روغن مایع جهت پخت و پز می توان از روغن جامدی کم ترانس استفاده کرد، تصریح کرد: در زمان خرید باید به برچسب روغن توجه کرد؛ اگر میزان ایزومر ترانس آن از مقدار خاصی تجاوز نکرد قابلیت استفاده به عنوان روغن مناسب  پخت و پز  و غیر قابل مصرف برای سرخ کردن را دارا خواهد بود.

 

این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی با توصیه اکید به استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی در سرخ کردن مواد غذایی، ادامه داد: روغن گیاهی مایع را به شرط به‌کارگیری  در پخت و پز و سالاد، می توان به طور کامل جانشین روغن جامد کرد زیرا روغن های مایع  علی رغم تفاوت‌هایشان  نمی‌توانند درجه حرارت بالا را تحمل  کنند بنابراین می سوزند و سوختن آنها در مرحله سرخ کردن می تواند آن را به مواد سرطان‌زا تبدیل کند.  

 

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو آسان‌ترین راه بهرمندی صحیح از روغن‌ها را کنترل اطلاعات روی برچسب روغن‌ها دانست و از مردم خواست در کنترل این فراورده‌ها حتما به تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نشان سازمان غذا و دارو، نام و آدرس کارخانه تولید کننده، شرایط نگهداری، میزان اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع و اسید چرب ترانس دقت کنند.

 

محمدی در پایان سخنانش در مورد روغن غنی شده توجه به نوع و مقادیر ویتامین درج شده روی برچسب و در مورد روغن‌های وارداتی دارا بودن برچسب فارسی با درج تاریخ تولید و انقضاء، سری ساخت، شماره مجوز بهداشتی واردات، نام تجاری و نام شرکت و کشور سازنده را توصیه کرد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 10486 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ خرداد بازدید: 1696 ساعت: 12:41 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 تفاله غذایی که بهتر است آنها را دور نریزید ته مانده ها و تفاله های بعضی از غذاها و میوه هایی ...

  خطر ریواس برای فشارخونی‌ها یک کارشناس تغذیه عنوان کرد: ریواس سرشار از سلنیوم ...

  چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ پایگاه خبری لقمه: کارشناسان تغذیه بر این باورند ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انقلاب رنگی در صنایع غذایی شکلات جزو پرطرفدارترین خوراکی‌ها بین بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترهاست. در میان انواع شکلات‌ها، آبنبات‌ها،‌ تافی‌ها و دراژه‌های شکلاتی (اسمارتیزها) رنگ‌هایی زنده‌تر و تندتر دارند و مصرف‌کننده را به این فكر می‌اندازند که نکند از مواد و رنگ‌های غیرمجاز برای تهیه آنها استفاده شده باشد!
10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.
بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
9 روش برای سوزاندن سریع چربی بیشتر مردم فقط از خاصیت ضدسرطانی بودن چای سبز آگاهی دارند اما این ماده متابولیسم بدن را نیز افزایش می دهد.