معجون ضد عطش برای روزه داران را بشناسید


پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی از مناسب‌ترین وعده‌های غذایی برای وعده افطار خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ماه مبارک رمضان فرصتی است که افراد می‌توانند ضمن بهره‌مندی از فیو‌ض معنوی این ماه به سلامت جسمانی خود نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند بنابراین این ماه زمان مناسبی را برای پیروی از یک الگوی غذایی صحیح و سالم برای اشخاص فراهم می‌کند.

 

مواد غذایی مناسب برای وعده افطار

کورش صمدپور متخصص تغذیه رژیم‌درمانی بیان کرد: افراد باید رژیم‌غذایی خود را در وعده‌های سحر و افطار به گونه‌ای تنظیم کنند که بتوانند از تمامی گروه‌های غذایی به مقدار کافی استفاده کنند همچنین از آنجایی که امسال ماه رمضان با روزهای طولانی سال مقارن شده است بهتر است اشخاص افطار سبک میل کرده و پس از حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شام بخورند.

 

با این ترفندها افطار را به یک وعده غذایی کامل تبدیل کنید/ آب هندوانه؛ معجون ضد عطش برای روزه داران

 

وی اظهار داشت: روزه‌داران باید از نوشیدن آب سرد در هنگام افطار به شدت پرهیز کرده، زیرا نوشیدن آب یخ آسیب‌های شدیدی را به دستگاه گوارش وارد می‌کند بنابراین مصرف یک لیوان شیر گرم، چای و آب ولرم به همراه چند عدد خرما در زمان افطار توصیه می‌شود.

 

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی افزود: افراد می‌توانند در زمان افطار یک عدد لیمو‌ترش تازه را داخل یک لیوان آب ولرم چکانده و آن را به همراه چند عدد خرما میل کنند. مصرف نان به همراه پنیر، سبزی و گردو، شیر برنج، فِرنی و حلوا از دیگر گزینه‌های مناسب در وعده افطار به شمار می‌آید.

 

مناسب‌ترین گزینه‌های غذایی برای وعده شام در ماه مبارک رمضان

صمدپور تأکید کرد: وعده شام باید به نحوی بوده که شامل تمام گروه‌های غذایی باشد، مصرف آش سبزی، آش دوغ و آش شله قلم‌کار بطوری‌که حاوی روغن زیاد، رشته و حبوبات فراوان نباشد گزینه مناسبی برای این وعده غذایی محسوب می‌شود.

 

وی تصریح کرد: افراد باید تا حد امکان از مصرف آش و حلیم بیرون خودداری کرده، زیرا در طبخ این مواد‌غذایی معمولاً موارد بهداشتی رعایت نشده و کیفیت مواد اولیه پایین بوده همچنین آش و حلیم بیرون حاوی روغن و شکر فراوانی است، روزه‌داران باید به این نکته توجه داشته باشند که هنگام مصرف حلیم خانگی نیز از افزودن روغن و شکر زیاد به آن اجتناب کنند.

 

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی با بیان اینکه نوشیدن آب و مایعات زیاد در هنگام افطار سبب پر شدن حجم معده می‌شود، عنوان کرد: پر شدن حجم معده باعث می‌شود که افراد نتوانند غذای اصلی خود را به طور کامل میل کرده در نتیجه دچار کمبود مواد غذایی می‌شوند.

 

رژیم لاغری در ماه رمضان

صمدپور در خصوص اشخاصی که قصد دارند وزن خود را در ماه رمضان کاهش دهند، افزود: این گروه از افراد باید شام سبکی میل کرده و غذای اصلی خود را به وعده سحری موکول کنند مصرف مقداری نان سبوس‌دار به همراه پنیر، گردو و سبزی خوردن، یک کاسه سوپ یا آش رقیق در وعده شام برای اشخاصی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، ضروری است،

 

ولی سایر افراد باید بشقاب خود را به گونه‌ای تقسیم کرده که یک چهارم آن به پروتئین، یک چهارم به غلات سبوس‌دار همچون نان یا برنج سبوس‌دار و بقیه آن به سالاد اختصاص پیدا کند.

 

وی توصیه کرد: مصرف پروتئین زیاد در وعده سحر سبب دفع بیشتر ادرار و آب از بدن می‌شود بنابراین روزه‌داران باید موادغذایی حاوی پروتئین را بیشتر در وعده افطار استفاده و در وعده سحر چربی و روغن‌ها را مصرف کنند.

 

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی عنوان کرد: مصرف میوه به میزان سه تا چهار واحد از شام تا هنگام خواب ضروری است همچنین نوشیدن آب هندوانه برای افرادی که دچار افزایش قند خون نیستند در وعده افطار توصیه می‌شود.

 

صمدپور اظهار داشت: از آنجایی که در تهیه زولبیا و بامیه بیرون اغلب از روغن‌های جامد، حاوی اسیدچرب ترانس یا روغن‌های چند بار حرارت دیده استفاده می‌شود، افراد باید از مصرف آن‌ها تا حد امکان پرهیز کنند.

 

وی گفت: افراد باید در مراسم افطاری یک نوع غذا را تدارک ببینند و از طبخ غذاهای متنوع دوری کنند. زیرا استفاده از دسر‌ها و مواد غذایی شیرین و متنوع در افطار سبب می‌شود که پس از پایان ماه رمضان با مشکلاتی همچون افزایش قند و چربی خون، اضافه وزن و چاقی روبرو شوند.

 

صمدپور یادآور شد: مصرف سالاد و سبزی افزون بر اینکه از بروز کم آبی در بدن جلوگیری کرده به دلیل دارا بودن فیبر نیز احساس سیری در افراد ایجاد می‌کند. از سوی دیگر فیبر موجود در سبزیجات مانع از پدید آمدن یبوست در روزه داران می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 10587 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۰ خرداد بازدید: 61 ساعت: 12:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف هندوانه به سلامت قلب تا تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند ۱۳۹۶ جمعه ۲ تير
2 هندوانه‌های مرجوعی از عمان ربطی به وزارت جهاد ندارد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
3 بارگیری ۲۴۷تن هندوانه از گناوه برای صدور به قطر ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
4 صادرات 200 تن هنداونه به قطر ۱۳۹۶ جمعه ۲۶ خرداد
5 خواص درمانی میوه ای آبدار و خوشمزه را بدانید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد
6 نان هندوانه ای هم به بازار آمد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۰ خرداد
7 سفره "شب یلدا" برای یک خانواده 4 نفره چند؟ ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۹ آذر
8 میوه خشک گران‌ترین خوراکی‌ بازار آجیل و خشکباردر شب یلدا ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر
9 طرز تهیه مسقطی هندوانه برای شب یلدا ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر
10 ارزان شدن آجیل و افزایش قیمت هندوانه، خرمالو و انار در آستانه شب یلدا ۱۳۹۴ جمعه ۲۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تو...

  پروتئین زیاد ، علت از کارافتادن کلیه ها طبق بررسی ها هر آمریکایی 7 برابر و هر اروپایی 5 بر...

  توصیه‌های بهداشتی برای غذای عزاداران محرم با توجه به فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم مذهب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت