بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟


پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت از بهترین مواد خوراکی برای بازکردن روزه در افطار و مهمترین توصیه ها در ماه رمضان سخن گفت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه،  محمود خدادوست، سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت  اظهار کرد: در چند سال اخیر مهم‌ترین توصیه ما در ماه رمضان ، بیدار شدن در سحر و مصرف وعده سحری بوده است تا از بروز ضعف در روزه‌داران به دلیل طولانی بودن روزها جلوگیری شود.

 
وی در ادامه گفت: با توجه به تاکید حکمای طب ایرانی مبنی بر خوردن غذا تنها هنگام وجود اشتهای صادق، به افرادی که احساس بی‌اشتهایی در وعده سحر دارند، توصیه می‌شود افطاری را به‌صورت سبک و در حد نان و پنیر و سبزی یا گردو در نظر بگیرند و علاوه‌ بر پرهیز از مصرف غذاهای سنگینی مانند حلیم، شله ‌زرد، کله ‌پاچه و آش که در توان هضم معده در فصول گرم سال نیست، وعده شام را نیز حذف و یا در حد بسیار کم و سبک میل کنند.
 
سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت بر ضرورت خواب شبانه در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: از آنجا که همواره توصیه شده که بین زمان غذا خوردن تا خوابیدن، حداقل باید دو ساعت فاصله باشد و این فاصله بسته به نوع غذای مصرفی و نوع هضم در هر فرد متغیر است، باید برنامه غذایی در وعده افطار و یا شام را بر مبنای آن تنظیم کرد.
 
وی تصریح کرد: آب ولرم، خرما و یا آب ولرم و یک قاشق عسل بهترین گزینه برای بازکردن روزه است. همچنین توصیه می شود در وعده افطار آب و مایعات سرد به عنوان اولین انتخاب استفاده نشود.
 
خدادوست افزود: هنگام گرسنگی و ایجاد اشتهای واقعی، حرارت معده بالا می‌رود و آماده هضم غذا می‌شود که با توجه به ساعات طولانی روز و گرسنگی طولانی‌ مدت در ماه رمضان، معده هنگام افطار در اوج حرارت خود قرار دارد و باید ماده‌ای را مصرف کرد که هم مقداری حرارت معده را کاهش دهد و به تعادل برساند و هم با کاهش ناگهانی آن، سبب اختلال در هضم غذای بعدی و بروز نفخ نشود.
 
وی، مصرف سبزی را در وعده افطار برای کمک به اجابت مزاج و جلوگیری از بروز یبوست به‌ عنوان یکی از مشکلات شایع روزه‌ داری، ضروری دانست و تاکید کرد: مصرف سبزی خام در سحری میزان عطش را در طول روز افزایش می‌ دهد و به همین دلیل بهتر است در این وعده غذایی از سبزیجات پخته استفاده شود.
 
سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، همچنین نوشیدن ترکیب عرق کاسنی و شاه‌ تره را در وعده افطار و سحر برای جلوگیری از بروز تشنگی در طول روزه‌ داری موثر دانست و اظهار کرد: می‌ توان یک قاشق چای‌ خوری تخم خرفه را در یک نعلبکی ریخت و دو قاشق غذاخوری دوغ به آن اضافه کرد تا به خود جذب کنند  سپس تخم خرفه‌ ها را نیز به عرق کاسنی و شاه ‌تره که ترکیبی معتدل و مقوی معده است، افزود تا اثر ضد عطش آن را افزایش دهد.  
 
وی، از مصرف فالوده خیار و سنکجبین یا هندوانه و سکنجبین که از مخلوط رنده‌ شده هر یک از این میوه‌ ها با سکنجبین به دست می‌ آید، به‌عنوان دیگر توصیه مناسب برای رفع تشنگی در ماه رمضان یاد کرد و گفت: پرهیز از مصرف غذاهای تند، سرخ ‌کرده و چرب در وعده سحر و کاهش فعالیت فیزیکی و ورزش، به خصوص در ساعات گرم روز از دیگر توصیه‌هایی است که به کاهش تشنگی در طول روزه‌داری کمک می‌کند.
 
خدادوست با تاکید بر منع حکمای طب ایرانی از خوابیدن در طول روز، به غیر از روزهای طولانی فصل تابستان که خوابیدن قبل از ناهار با اصطلاح «خواب قیلوله» توصیه شده است، در خصوص خوابیدن در روزهای ماه رمضان گفت: به دلیل روزه داری و نخوردن غذا در ماه مبارک رمضان، خوابیدن در طول روز برای تقویت قوای بدنی و بازگرداندن رطوبت به بدن به خصوص در افرادی که زیاد تشنه می‌شوند، توصیه می‌شود اما باید توجه داشت که زمان آن هنگام غروب آفتاب و هنگام افطار نباشد.
 

نقل از :وزارت بهداشت

کد: 13970 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت بازدید: 2946 ساعت: 1:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار افطاری در رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
3 جلوگیری از سوزش معده در ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۳ فروردين
4 نکات تغذیه‌ای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا/چرا خوردن غذاهای مدرن در وعده سحری توصیه نمی‌شود؟‌ ۱۳۹۹ يکشنبه ۳۱ فروردين
5 سفره افطاری که برای کارتن خواب‌ها پهن شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
6 ضیافت افطاری در حرم مطهر رضوی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد
7 آتش نشانی مشهد در لحظات نزدیک به افطار ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد
8 معجون ضد عطش برای روزه داران را بشناسید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۰ خرداد
9 تزیین خرما برای سفره افطار ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد
10 اینچیلادای مرغ و پنیر(غذایی برای افطاری) ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای پیشگیری از دیابت، تلویزیون تماشا نکنید بررسی‌های جدید نشان می‌دهد افرادی که در مرز ابتلا ...

  راه های مبارزه با بوی بد دهان رعایت بهداشت اولین سلاح برای مبارزه با بوی بد دهان...

  بهترین شیوه پخت غذا آن چه خانم های خانه دار باید به آن توجه کنند این ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه‌های مهم پس از پرخوری اغلب ما در بسیاری از اوقات تلاش می‌کنیم یک رژیم‌ غذایی سالم و ضدالتهابی حاوی مواد خوراکی متنوع را دنبال کنیم اما گاهی نیز هوس فست‌فودخوری به سرمان می‌زند در حالی که بدن نیز به طور طبیعی به این قبیل مواد غذایی ناسالم واکنش‌های التهابی نشان می‌دهد.
نوشیدن چای سبز به 25 دلیل توصیه می شود! این روزها چای سبز به طور فزاینده ای دارد در سرتاسر جهان رایج می شود.به این علت که بی اندازه برای سلامتی مفید است.
نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.
7 نوشیدنی برای پاکسازی بدن اگر دنبال اکسیرهایی برای سم‌زدایی و پاکسازی کبد، مقابله با نفخ و داشتن شکمی صاف هستید سراغ نوشیدنی‌های سم‌زدا بروید.