فائو هشدار داد: شیوع ویروس مرگبار ماهی تیلاپیا


پایگاه خبری لقمه: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هشدار داد، ویروس بسیار مسری «دریاچه تیلاپیا» اگر چه خطری برای سلامت انسان‌ها ندارد اما در حال شیوع در میان ماهیان پرورشی و طبیعی تیلاپیا بوده و یکی از مهمترین منابع تغذیه انسانی را تهدید می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران، بخش اطلاعات جهانی و سیستم هشدار زودهنگام فائو با انتشار هشداری ویژه تأکید کرده است که شیوع این بیماری را باید نگران‌کننده قلمداد کرده و کشورهای وارد کننده تیلاپیا باید تمهیدات مناسب مدیریت خطر – افزایش آزمون‌های تشخصیص بیماری، ارائه گواهینامه‌های سلامت، اعمال تمهیدات قرنطینه‌ای و تدوین برنامه‌های اضطراری – را بکار گیرند.

 

هم‌اکنون مشاهده ویروس «دریاچه تیلاپیا» (تیلاپیا لیک) در کلمبیا، اکوادور، مصر، تایلند و سرزمین‌های اشغالی تأیید شده است.

این ویروس هیچ گونه خطری برای سلامتی انسان‌ها ندارد اما می‌تواند جمعیت آبزیان آلوده را به شدت کاهش دهد. در سال ۲۰۱۵، مجموع تولید تیلاپیای پرورشی و صید شده در جهان بالغ بر ۶.۴ میلیون تن به ارزش تقریبی ۹.۸ میلیارد دلار بود. ارزش تجارت جهانی این محصول ۱.۸ میلیارد دلار برآورد شده است.

 

در هشدار فائو اعلام شده که هنوز مشخص نیست این بیماری می‌تواند از طریق محصولات منجمد تیلاپیا نیز سرایت کند یا نه اما «احتمالا سطح توزیع ویروس دریاچه تیلاپیا از آنچه امروز گمان می‌رود گسترده‌تر بوده و تهدید بزرگی علیه پرورش این نوع ماهی در سطح جهانی است.»

 

این بیماری نرخ بالایی از مرگ‌ومیر داشته و شیوع آن در تایلند منجر به مرگ تقریبا ۹۰ درصد ذخایر ماهی تیلاپیا شد. ماهی‌های آلوده به ویروس اشتهای کمی دارند، حرکات‌شان کند است، دچار ضایعات پوستی، اختلالات در چشم و کدری عدسی هستند. از آنجایی که آزمایش‌های معتبری در زمینه شناسایی ویروس دریاچه تیلاپیا وجود دارند، باید از این آزمایش‌ها برای تشخیص دلیل مرگ‌ومیرهای غیرمنتظره استفاده شود.

 

تیلاپیا دومین آبزی مهم از نظر حجم تولید غذا، شغل و درآمد داخلی و صادراتی برای میلیون‌ها نفر شامل پرورش‌دهندگان خرد است. قیمت مقرون به صرفه، رژیم غذایی متنوع، تحمل در برابر روش‌های پرورش متراکم و مقاومت بالا در برابر بیماری‌ها این نوع ماهی را تبدیل به یک منبع مهم پروتئین بالاخص برای کشورهای در حال توسعه و مصرف‌کنندگان فقیر کرده است. چین، اندونزی و مصر سه تولید کننده عمده تیلاپیا هستند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10620 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد بازدید: 2553 ساعت: 2:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
2 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
3 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
4 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
5 صادرات ۲ میلیون و ۲۶۴.۵ تن انواع آبزی از کشور ۱۴۰۱ جمعه ۲۸ بهمن
6 باید و نبایدهای غذاهای دریایی برای زنان باردار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 اعلام قیمت امروز میوه و تره‌بار و مرغ و انواع ماهی ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
9 ادویه مخصوص ماهی سرخ کرده چیست/ طرز تهیه ادویه ماهی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۳ آبان
10 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
11 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است پایگاه خبری لقمه: محققان ادعا می کنند شیر نارگیل م...

  چای جای آب را نمی گیرد کاهش آب بدن علاوه بر چروکیدگی سلول ها، مایع سینووی...

  با هم غذا بخورید تا سالم بمانید حتما این اصطلاح را زیاد شنیده‌اید که اغلب راجع به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جزئیات خداحافظی مستر تیستر از ایران+کشور دوم حمید سپیدنام کجا است؟ حدود ده روز پیش حمید سپیدنام یا همان مستر تیستر مشهور با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خبر از مهاجرتش به خارج از کشور داد. وی پس از آن در ویدئویی که در کانال یوتیوبش بارگذاری کرد این ماجرا بیشتر شرح داد.
توصیه‌هایی برای شیوع تب کریمه‌ کنگو/ شیر فله‌ای نخورید مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت چهار نفر از آنها خبر داد و گفت:‌ خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد اما از مصرف شیر فله‌ای و غیرپاستوریزه باید خودداری شود.
جوش شیرین ویتامین های غذا را نابود می کند فرزانه صادقی قطب آبادی متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.
پرورش میوه روی دیوارهای خانه شما روی دیوارهای این خانه می توانید میوه های مورد علاقه خود را پرورش دهید!