به گزارش پایگاه خبری لقمه ، عسل درواقع، شهد حاوی قند گیاهان است که توسط زنبورها جمع آوری شده، در کندوهای آن ها نگهداری می شود. حتمادر سفر به مناطق مختلف ایران، کندوهای رنگارنگ عسل را دیده اید، اما معروف است که هیچ عسلی قابل رقابت با عسل کوهستان نیست.
شهر کوهستانی خوانسار که در دامنه های زاگرس واقع شده، یکی از مراکز مهم تولید عسل در ایران است و سالانه بیشتر از 350 تن عسل در آن جا تولید می شود. اگر در تعطیلات نوروز قصد سفر به خوانسار و خرید عسل در این شهر را دارید، در این مطلب به شما کمک کرده ایم تا چطور عسل مرغوب تری خریداری کنید؛ البته عسل خوانسار آن قدر معروف است که تقریبا در تمام ایران یافت می شود، اما همه می دانیم که بهترین منبع خرید جنس خوب، شهر تولید کننده آن است. شهر خوانسار را به جز عسل، سوغاتی های دیگری مثل خشکبار و صنایع دستی هم دارد و با قدم زنی در بازار این شهر می توانید ره آورد سفر نوروزی خود را تکمیل کنید.
کجا بمانیم؟ جهانگردان دز راگرس
شهر خوانسار سه هتل دارد و می توانید قبل از سفر به این شهر، اتاق خود را رزرو کنید.
چطور برسیم؟ از گلپایگان و دامنه
از تهران: از یکی از دو مسیر قم- سلفچگان یا ساوه- سلفچگان که به سلفچگان برسید، باید به طرف دلیجان بروید و بعد از دلیجان هم مسیر مستقیم را ادامه دهید. تقریبا 40 کیلومتر بعد از دلیجان، جاده گلپایگان را در سمت راست تان می بینید. در انتهای این جاده و وقتی به گلپایگان رسیدید، باید میدان «قاضی زاهد» و سپس میدان ولیعصر (عج) را به چپ بپیچید تا وارد جاده خوانسار شوید.
از اصفهان: وارد جاده نجف آباد و تیران شوید و بعد از تیران مسیر را به طرف «فریدن» (داران) ادامه دهید، اما کمی قبل از داران، در شهر کوچک «دامنه» باید وارد جاده خوانسار در سمت راست تان شوید.
چه بخریم: اعلای بازار
عسل طبیعی و مرغوب، از شهد گل به دست می آید و علاوه بر نیروزا بودن، خواص درمانی متعددی هم دارد.
برای خرید عسل و سوغاتی های خوانسار باید به بازار اصلی شهر بروید که در حاشیه خیابان امام (ره) است.
از سمت گلپایگان که وارد خوانسار شوید ابتدا وارد بلوار باران خواهید شد و همان را که ادامه دهید به خیابان امام (ره) و در نهایت میدان امام (ره) می رسید. خیابان امام (ره) و دیگر خیابان های مرکزی خوانسار، درخت های بزرگ و کهنسالی دارند و منظره جالبی در شهر پدید آورده اند. مسافرانی که از سمت اصفهان و دامنه به خوانسار می آیند، ابتدا وارد بلوار علوی و سپس خیابان 13 محرم می شوند و از میانه خیابان امام (ره) سر در می آورند، از هر مسیری که به خیابان امام (ره) رسیدید، در دو طرف این خیابان می توانید عسل فروشی های متعددی را ببینید.
ویژگی های عسل مرغوب: برای تشخیص عسل طبیعی، راه های مختلفی وجود دارد. یکی این که اگر قیمت عسل از کیلویی 50 تا 60 هزار تومان پایین تر بود بدانید که به احتمال زیاد مصنوعی است، یا حداقل ناخالصی دارد، البته این به آن معنا نیست که عسل های گران، همگی مرغوب هستند.
بعد از پرسیدن قیمت، می توانید از فروشنده بخواهید که نمونه ای از آن را برای شما بیاورد تا شما یک یا چند امتحان را روی آن انجام دهید. یکی این که در هنگام ریختن عسل از قاشق به داخل ظرف، جریان عسل نباید قطع شود. دیگر این که عسل طبیعی در آّب سرد، به سختی و خیلی دیر حل می شود اما عسل مصنوعی با کوچک ترین هم زدنی حل می شود. برای این کار می توانید آب و لیوان همراه خود داشته باشید. یک آزمایش دیگر هم هست که البته برای تشخیص آن باید عسل خور حرفه ای باشد. وقتی عسل طبیعی را به دهان تان می گذارد، به سرعت جذب زبان و مخاط دهان شده و به قول معروف، زود در دهان آب میش ود، ولی عسل های مصنوعی مانند آب بنات به زبان می چسبند.
انواع عسل و فرآورده های جانبی: بسته به نوع گیاهی که زنبورها شهد آن را به عسل تبدیل می کنند، عسل های مختلفی تهیه می شود رایج ترین آن ها، عسل های گز، گَوَن، کُنار و آویشن است. بعضی کندوداران هم از ترکیب چند شهد، عسل 40 گیاه یا اصطلاحا چند گیاه تهیه می کنند. در کنار عسل، می توانید گرده گل و ژل رویال هم بخرید.
زنبورداران با نصب تله های گرده گیر، زنبورها را به جمع آوری گل ها هدایت می کنند تا این ماده پرخاصیت و سرشار از اسیدهای آمینه و البته گرانقیمت را هم گردآوری کنند. ژل یا ژله رویال (که شاه انگبین هم نامیده می شود) غذای ملکه زنبورهاست و بسیار نیروزا بوده و درمان بسیاری از بیماری هاست، البته این ماده غذایی فوق العاده گران است.
تهیه کننده: میترا قاسمی
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ماهنامه همشهری سرزمین من