سود چند برابری دلالان از فروش خرما


پایگاه خبری لقمه: در حالی که کشاورزان یک سال برای تولید خرما تلاش می‌کنند و هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شوند، کمترین سود را از فروش این محصول می‌برند و دلالان و واسطه‌ها سود چند برابری را می‌برند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این روزها در حالی قیمت فروش خرما در شهرهای بزرگ کشور به ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان رسیده است که این قیمت‌ها هیچ تغییری در درآمد کشاورزانی که این محصول را تولید کرده‌اند ندارد.

 

کشاورزان حدود یک سال برای تولید محصول خرما زحمت می‌کشند و بارها و بارها از نخل‌های بلند قامت بالا و پایین می‌شوند ولی کمترین سود از فروش محصول نصیب همین کشاورزان می‌شود.

 

در این بین افرادی که توانایی مالی لازم برای خرید محصول خرمای کشاورزان را دارند و می‌توانند محصول خرما را نگهداری کنند، و همچنین دلالان و واسطه‌ها که این محصول را به بازارهای کشور می‌برند، بیشترین سود را می برند.

 

این روزها خرما در برخی از بازارهای کشور با قیمت حدود ۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد ولی نخلداران خرمای خود را با قیمت کمتر از دو هزار تومان فروخته‌اند و البته نیمی از این قیمت نیز هزینه‌های یک سال نخل‌داری بوده است یعنی کشاورزان حدود پنج درصد از قیمت خرمای ۲۰ هزار تومانی نصیبشان شده است.

 

وضع نخل‌داران خوب نیست

 

یکی از نخلداران استان بوشهر به خبرنگار مهر گفت: نسل در نسل ما از طریق نخل و خرما امرار و معاش می‌کرده است و ما نیز امروز اینچنین هستیم ولی روز به روز وضعیت دخل و خرج ما از طریق نخل و خرما بدتر می‌شود.

 

مهدی حیدری اضافه کرد: یک سال برای تولید خرما زحمت می‌کشیم؛ آبیاری می‌کنیم، کود می‌دهیم، شخم می‌زنیم، بارور می‌کنیم، هرس می‌کنیم، برداشت می‌کنیم و . . . ولی سودی که شایسته این تلاش‌ها باشد را نمی‌بریم.

 

وی تاکید کرد: انتظار داریم که درآمد حاصل از فروش خرما هزینه‌های یک سال زندگی ما را تامین کند ولی اینگونه نیست و ناچاریم به دیگر کارها روی بیاوریم تا هزینه‌هایمان تامین شود.

 

خرما را مفت از ما می‌خرند

 

یکی دیگر از کشاورزان دشتستانی به خبرنگار مهر گفت: در حالی که سالانه هزینه‌های بسیار زیادی را برای تولید هر کیلوگرم خرما متحمل می‌شویم، ولی متاسفانه کمترین سود نصیب ما می‌شود و خرما را مفت از چنگ ما در می‌آورند.

 

حبیب بنافی اضافه کرد: در سال‌های اخیر با مشکلاتی همچون کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کنیم و این موضوع به سختی‌های تولید خرما افزوده و هزینه‌های بیشتری روی دوش ما گذاشته است ولی باز هم تاثیری در افزایش درآمد کشاورزان نداشته است.

 

وی ادامه داد: خرما را با قیمت زیر دو هزار تومان از کشاورزان می‌خرند و پس از مدتی با سود حداقل دو برابری به بازارهای دیگر می‌فروشند و باز هم واسطه‌ای دیگر و باز هم افزایش قیمت خرما که این افزایش قیمت‌های تاثیری در درآمد کشاورزان ندارد.

 

چرا دلالان سود می‌کنند؟

 

در حالی که سه تا چهار ماه دیگر تا زمان برداشت محصول خرما باقی مانده است، جیب بسیاری از کشاورزان که فقط از طریق فروش محصول خرما درآمد کسب می‌کنند خالی شده است و از همین الان برخی از این کشاورزان محصول خود را پیش‌فروش می‌کنند و از دلالان و بازرگانان خرما پول طلب کرده و یا قرض می‌گیرند.

 

واسطه‌ها هم از این فرصت بی‌پولی کشاورزان استفاده کرده و بخش بسیار کمی از هزینه‌های خرید خرما را هم‌اکنون پرداخت می‌کنند و در زمان برداشت محصول با نازل‌ترین قیمت، خرما را از کشاورزان می‌خرند.

 

حجم بالای خرما در زمان برداشت باعث می‌شود تا کشاورزان توان بازاریابی فروش محصول خود را نداشته باشند و چند ماه قبل از برداشت، محصول خود را با قیمت پائینی بفروشندالبته کشاورزانی هم هستند که دستشان خالی نیست ولی در زمان برداشت محصول خرما، به علت حجم بالای خرمای موجود در بازار توان بازاریابی و فروش محصول خود را ندارند و مجبورند محصول خود را به واسطه‌ها بدهند.

 

همین موضوع باعث شده است تا بخش عمده و بهتر بگوییم همه خرمای کشاورزان، پیش از برداشت به فروش برود و کشاورزان بخشی از پول خود را دریافت کنند.

 

در استان بوشهر خرمای نخیلات به صورت تخمینی و در حالی که هنوز روی نخل‌ها است، با قیمت مورد توافق به فروش می‌رود و کم و زیاد وزن خرما و تغییر در قیمت خرما، تاثیری در درآمد کشاورزان نخواهد داشت.

 

کشاورزان فضای مناسب و امکانات لازم برای ذخیره خرمای خود را ندارند و برای اینکه خرما روی دستشان نماند، خرمای خود را به واسطه‌ها و دلالان می‌دهند و اینگونه است که مجبورند به سود کم هم راضی باشند.

 

سردخانه‌ها گسترش یابد/ لزوم توسعه صنایع تبدیلی

 

در حالی که توسعه صنایع تبدیلی به عنوان یکی از مهمترین شعارهای تبلیغاتی چه برای کاندیداهای ریاست‌جمهوری و چه نامزدهای مجلس و یا شورای شهر و روستا مطرح می‌شود ولی هنوز تا عمل فاصله زیادی دارد.

 

سالانه حدود ۱۶۵ هزار تن خرما در استان بوشهر تولید می‌شود ولی صنایعی که این خرما را به دیگر محصولات تبدیل کند، در دسترس نیست و بخش ناچیزی از خرما تبدیل می‌شود.

 

علاوه بر صنایع تبدیلی، باید شرایط نگهداری مناسب برای خرمای تولیدی ایجاد شود تا نخل‌داران مجبور نباشند خرمای خود را پیش از برداشت به فروش برسانند.

 

ایجاد صنایع تبدیلی، توسعه سردخانه‌های صنعتی، تشکیل تعاونی‌های ویژه نخل و خرما و حمایت مناسب مسئولان از کشاورزان می‌تواند باعث شود تا کشاورزان سود بیشتری از محصول خرمای خود داشته باشند.

 

حمایت از توسعه صنایع تبدیلی

 

استاندار بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان بوشهر یکی از قطب‌های تولید خرمای کشور است و تلاش داشته‌ایم که حمایت مناسبی را از فعالان عرصه خرما در استان داشته باشیم.

 

مصطفی سالاری با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای اجرای طرح‌های نوین آبیاری نخیلات در استان بوشهر، اضافه کرد: طرح جایگزینی واریته‌های اقتصادی‌تر خرما در استان دنبال می‌شود.

 

وی از توسعه سردخانه‌ها و صنایع تبدیلی و فرآوری خرما در استان خبر داد و افزود: از بخش خصوصی برای راه‌اندازی صنایع مرتبط با خرما با جدیت حمایت می‌کنیم.

 

کشاورزان اولین حلقه در بین حلقه‌های تولید تا فروش نهایی خرما هستند و کمترین سود عاید این بخش می‌شود؛ علاوه بر اقداماتی که مسئولان باید انجام دهند، کشاورزان نیز باید با تشکیل تعاونی‌هایی، برای بهبود شرایط فروش محصولات خود راهکارهای مناسب اتخاذ کرده و صنایع مورد نیاز برای افزایش سود خود را راه‌اندازی کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10638 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ خرداد بازدید: 1073 ساعت: 11:38 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 خرما بهترین ماده غذایی برای تأمین قندخون است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ فروردين
3 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
4 اعلام قیمت انواع خرما در میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ فروردين
5 دارخوین شادگان دارای شهرک تخصصی فرآوری خرما می شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
6 مقایسه قیمت انواع خرما در سطح شهر و میادین میوه و تره بار ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱ ارديبهشت
7 بعضی از خرده فروش ها حق توزیع روغن خوراکی ندارند/خرما امسال گران نمی شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۷ فروردين
8 بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت
9 دلالان قیمت خرما را تا چهار برابر افزایش داده اند / قیمت خرمای صادراتی 2.5 دلار ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
10 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
11 پیشگیر از کم خونی با مصرف خرما ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی های موثر در درمان ناباروری مردان لقمه: یک متخصص تغذیه ناباروری مصرف استروژن‌های گیا...

  در روزهایی که هوا آلوده میشود غذای آماده به مصرف نخورید عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

  باید و نبایدهای غذاهای کنسروی به غذاهای آماده به چشم غذاهای رستورانی نگاه کنیم و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»
رژیـم خـراب‌کن‌هـا را بشناسید! اگر از 10 نفر بپرسید که بهترین راه لاغری کدام است، هر کدام‌ از آنها یک نظر خواهند داد و شما در نهایت 10 جواب متفاوت خواهید داشت که باز هم نمی‌توانید بر اساس آن تصمیم بگیرید که از کدام شیوه می‌توان بهترین نتیجه را گرفت.
سبزهای پرخاصیت تابستانی فصل تابستان یعنی تنوع میوه‌ها و سبزیجات تازه نه گلخانه‌ای که هر کدام هزار و یک خاصیت دارند. پس تا می‌توانید از این محصولات طبیعی نهایت بهره را ببرید.
رژیم لاغری مناسب حاوی تمام مواد غذایی است یک کارشناس تغذیه اظهار داشت: به طور کلی به افرادی که قصد کاهش وزن را دارند، توصیه می‌شود که مقدار غذای مصرفی خود را به دو سوم تا نصف قبل برسانند.