دبیر انجمن خرم:
دلالان قیمت خرما را تا چهار برابر افزایش داده اند / قیمت خرمای صادراتی 2.5 دلار


پایگاه خبری لقمه: علی اصغر موسوی گفت: اگرچه هر کیلو خرما با نرخ ۲ تا ۳ هزارتومان در ابتدای فصل برداشت از کشاورزان خریداری می‌شود، اما هم اکنون به سبب سود جویی دلالان و عوامل واسطه با نرخ‌های ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان در بازار توزیع می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علی اصغر موسوی دبیر انجمن خرما در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان،  با انتقاد از نوسان قیمت خرما در بازار اظهار کرد: اگرچه هر کیلو خرما با نرخ ۲ تا ۳ هزارتومان در ابتدای فصل برداشت از کشاورزان خریداری می‌شود، اما هم اکنون به سبب سود جویی دلالان و عوامل واسطه با نرخ‌های ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان در بازار توزیع می‌شود.

 
وی تولید خرما در سال زراعی ۹۷_۹۶ را ۹۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: همه ساله ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن از این میزان در داخل مصرف و ۸۰ تا ۱۳۰ هزارتن به بازار‌های هدف صادر می‌شود.
 
موسوی ادامه داد: براساس آمار همه ساله ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزارتن از میزان تولید خرما به سبب نبود فرآوری و برنامه منسجم صادرات به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
 
این مقام مسئول قیمت هر کیلو خرما صادراتی را ۲.۵ دلار اعلام کرد و گفت: این در حالی است که قیمت کنونی هر کیلو خرما صادراتی به دلیل وجود واسطه‌ها و دلالان ۲۰ سنت کاهش یافته است.
 
وی خرید توافقی خرما در فصل برداشت را راهکار مناسب حمایت از کشاورز دانست و گفت: همه ساله باغداران به سبب کمبود نقدینگی از چند ماه مانده به فصل برداشت اقدام به پیش فروش محصول خود به دلالان می‌کنند که به همین خاطر خرید توافقی خرما بعد از فصل برداشت دردی دوا نمی‌کند.
 
این مقام مسئول راه اندازی صندوق خرما را یکی دیگر از راهکار‌های کنترل قیمت در بازار دانست و گفت: اگرچه بار‌ها به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردیم که راه اندازی صندوق خرما به سبب کوتاه شدن دست واسطه گران و دلالان می‌تواند از نوسان قیمت در بازار جلوگیری کند، اما تا کنون این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است.
 
موسوی در پایان تصریح کرد: البته شنیده‌ها حاکی از آن است که صندوق خرما با مشارکت بخش دولتی و خصوصی راه اندازی خواهد شد تا هر زمانی که قیمت خرما در بازار به نقطه بحرانی رسید، مسئولان وزارت جهاد بتوانند با توزیع خرما بازار را به تعادل برسانند.
 

نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13951 تاریخ نشر: ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند بازدید: 2945 ساعت: 2:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 خرما بهترین ماده غذایی برای تأمین قندخون است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ فروردين
3 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
4 اعلام قیمت انواع خرما در میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ فروردين
5 دارخوین شادگان دارای شهرک تخصصی فرآوری خرما می شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
6 مقایسه قیمت انواع خرما در سطح شهر و میادین میوه و تره بار ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱ ارديبهشت
7 بعضی از خرده فروش ها حق توزیع روغن خوراکی ندارند/خرما امسال گران نمی شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۷ فروردين
8 بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت
9 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
10 پیشگیر از کم خونی با مصرف خرما ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این مواد غذایی را در فریزر قرار ندهید تقریبا هر چیزی را می توان منجمد کنید اما برخی مواد...

  میوه، سبزی و لبنیات را با فاصله بخورید مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تغذیه وزارت بهداشت...

  مزایا و معایب لیوان‌های کاغذی و فومی استفاده از ظروف یک بار مصرف در بین افراد جامعه بسی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه دکتر کرمانی برای جلوگیری از اشتباهات بعد پرخوری طی چند روز گذشته و یا شب گذشته به مهمانی و یا جشن عروسی یکی از دوستانتان رفته اید و حسابی پرخوری کرده اید؟
نکاتی کلیدی برای پخت سالم ترین و خوشمزه ترین کباب ها لقمه: بیشتر خانواده های ایرانی به بیرون رفتن علاقه زیادی دارند، رفتن به طبیعت و درست کردن غذاهایی مانند کباب است اما اینکه بهترین، سالم ترین و خوشمزه ترین روش برای پخت انواع کباب چیست، سوالی است که در ادامه با اشاره به نکته هایی کوتاه و کاربردی به آن پاسخ خواهیم داد ...
پاکسازی پوست با بخورهای گیاهی پاکسازی پوست با انواع بخورهای گیاهی یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای افرادی است که تمایلی به استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های شیمیایی ندارند.
نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر که عنوان می شود سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده و به حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال رسیده با براورد جمعیتی ۸۵ میلیون نفر نیاز کشور حدود ۵۱۰ هزار تن خواهد بود.