ایرانی‌ها ۱۶هزارمیلیاردتومان فست فود می‌خورند


پایگاه خبری لقمه: بازار فست فود یا غذاهای فوری طی دو دهه اخیر به سرعت رو به توسعه بوده و در ایران نیز با رشد روزافزونی مواجه شده‌ است به طوری که ارزش بازار داخلی آن حدود ۱۶هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، صنایع غذایی دنیا با تقویت سهم فست فود در سبد خانوارها دچار تحولات مثبتی شده و طی مدت زمان کمی از حالت بنگاه های خانگی به صنایع عظیم و بین المللی تبدیل شدند. در کنار صنایع تولید مواد اولیه فست فود، صنعت تجهیزات طبخ، و فروشگاه و مشاغل مرتبط با طبخ وفروش نیز به سرعت رشد کرد.

 

بهترین بازار برای محصولات این صنعت نوین غذایی که به صورت روزانه در حال تغییر و تکامل در تجهیزات است کلان شهرها و شهرهای صنعتی است. بر این اسا در کشورهای در حال توسعه می توان برای فست فود مشتریان بیشتری یافت. آمارها نشان می دهد رکرود مصرف فست فود در دنیا به آمریکا تعلق دارد.

 

بر اساس آمار مجامع بین المللی غذا و سلامت (تا پایان سال ۲۰۱۴) هر آمریکایی به طور میانگین سالانه بیش از ۲۹۰ دلار و هر کانادایی به طور میانگین حدود ۳۰۰ دلار برای فست فود هزینه می کند.

 

ایالات متحده آمریکا

 

آمریکا نخستین بازار شکل گیری بزرگترین رستورانهای فست فود همچون کنتاکی، وندی، مک دونالد و ... است.  از سال ۱۹۷۰ تاکنون مصرف فست فود در آمریکا سه برابر شده است. هر آمریکایی سالانه به طور متوسط حدود ۳۰۰ دلار برای خرید فست فود هزینه می کند.

 

کانادا

 

تیم هوستون بزرگترین رستوران زنجیره ای فست فود در کانادا است. هر کانادایی سالانه ۱۹۷ دلار برای خرید فست فود هزینه می کند.

 

سوئد

 

بخش زیادی از جمعیت سوئد با رستوران زنجیره ای مک دونالد آشنا هستند. این رستوران آمریکایی ۲۸ درصد بازار فست فود سوئد را دارد. هر سوئدی سالانه حدود ۱۸۰ دلار برای خرید فست فود هزینه می کند.

 

استرالیا

 

در سال ۲۰۱۱ مردم استرالیا ۳۷ میلیارد دلار برای خرید فست فود هزینه کرده بودند. هر استرالیایی در سال ۱۵۷ دلار برای خرید فست فود هزینه کرده است.

 

فنلاند

 

فنلاندی آن بخش از مصرف کنندگان فست فود هستند که دچار چاقی مفرط شده و تنوع غذاهای سنتی خود را نیز بر اثر گرایش بیش از حد به غذاهای آماده از دست دادند. هر فنلاندی سالانه حدود ۱۳۰ دلار برای خرید فست فود هزینه می کند.

 

ایرلند

 

سازمان بهداشت جهانی چندین سال متوالی نسبت به مصرف بالای فست فود در این کشور هشدار داد. هر ایرلندی در سال ۱۲۵ دلار برای فست فود هزینه می کند.

 

فرانسه

 

این کشور یکی از کشورهای به نام در صنعت غذا و خصوصا رستوران های خاص با سبک های منحصر به فرد آشپزی است. اما طی دو دهه گذشته مردم فرانسه توجه زیادی به مصرف فست فود نشان داده اند. هر فرانسوی سالانه ۱۲۰ دلار برای خرید فست فود هزینه می کند.

 

نیوزلند

 

در سال ۲۰۱۲ مردم نیوزلند بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای خرید فست فود هزینه کردند. پیتاپیت و هابیچوال فیکس دو رستوران زنجیره ای بزرگ فست فود در نیوزلند است که بیشتر غذاهای خود را به شکل آماده سرو می کند. مردم نیوزلند سالانه ۱۰۰ دلار برای خرید فست فود هزینه می کنند.

 

سوئیس

 

مک دونالد که بزرگترین فست فودی دنیا است با ۱۵۰ شعبه بزرگترین رستوران زنجیره ای فست فود در سویس است. مردم سوئیس نیز علاوه بر این رستوران برای صرف فست فود از برگر کینگ استفاده می کنند. هر سوئیسی سالانه ۱۱۰ دلار برای فست فود هزینه می کند.

 

نروژ

 

مردم نروژ توجه ویژه ای به میزان کالری غذاها دارند اما این موضوع باعث مشده تا از فست فود دست بکشند بلکه بین انواع برندها از مک دونالد که کالری کمتری در بین فست فودها دارد استفاده می کنند. هر نروژی سالانه ۱۰۰ دلار برای فست فود هزینه می کند.

 

ایران

 

توجه ویژه جمعیت جوان و خانوارهای اغلب شاغل ایرانی هم طی دو دهه گذشته به این نوع تغذیه رو به افزایش گذاشته است. ایران اما از صنایع فست فود به صورت خاص تا ۱۰ سال گذشته برخوردار نبود و تنها در تولید مواد اولیه آن برخی از کارخانجات اقدامات موثری انجام دادند. اما طی دهه گذشته با واردات تجهیزات و احداث آشپزخانه ها و رستوران های مختلف این صنعت در کشور ها هم به صنعتی پولساز تبدیل شد.

 

بر اساس بررسی های مرکز آمار ایران تا پایان سال ۹۴ حدود  ۴۷.۴ درصد افراد ۱۸ ساله و بیشتر شهری اظهار داشته‌اند که در سال ۱۳۹۴ در ماه قبل از آمارگیری، فست فود مصرف کرده‌اند.

 

این در حالی است از این افراد ۱۸.۷ درصد یک‌بار و ۲.۶ درصد بیش از پنج بار در ماه فست فود مصرف کرده اند.

 

از طرفی آمار بانک مرکزی نیز نشان می دهد در ایران، خانواده های یک نفره، سالانه ۵۱۱ هزار تومان برای رستوران رفتن، هزینه می کنند و خانواده های سه نفره، ۷۳۷ هزار تومان هزینه شان می شود.

 

بر اساس آمار بانک مرکزی کم درآمدترین قشر جامعه سالانه ۳۵ هزار تومان برای رستوران و هتل هزینه می کنند. طبقه متوسط جامعه  نیز کمتر از ۵۰۰ هزار تومان در سال صرف هزینه های رستوران و هتل می کنند.

 

اما رستوران و فست فود بین خانواده های ثرتمند ایرانی هزینه های بالایی را به خود اختصاص داده است. به طوری که به طور متوسط سالانه بین ۹۰۰ هزار تومان تا  ۳ میلیون تومان برای رستوران رفتن خرج می کنند.  اگر هزینه طرفداران رستوران و فست فود ایرانی را با هزینه های این موضوع در امریکا مقایسه کنیم با نهایت تعجب مشاهده می کنیم در ایران به مراتب بیشتر از آمریکا برای غذاهای خارج از خانه هزینه می شود.

 

طبق آخرین آمار بانک مرکزی، در سال 94 ایرانی ها سالانه بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان برای غذاهای آماده مصرف می کنند. تا پایان سال ۹۰ هر خانوار ایرانی سالانه ۳۸۰ هزار تومان صرف خرید فست فود می کردند. شاخص بهای گروه غذاها و خوراکیهای آماده و آشامیدنیها در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ معادل ۳۹.۷ درصد افزایش یافت.

 

با در نظرگرفتن هزینه متوسطی که خانواده های ایرانی برای رستوران وهتل می پردازند و محاسبه میزان تورم و سایر هزینه های مربوط به ورادات مواد اولیه و...   می توان نتیجه گرفت که در حال حاضر ایرانی ها سالانه حدود ۱۶.۳ هزار میلیارد تومان برای فست فود هزینه می کنند.

 

با توجه به جمعیت جوان کشور، آمار دانشجویان و خانواده های شاغل می توان گفت بازار فست فود به سرعت در حال رشد بوده و در کنار این رشد آثار منفی خود را نیز به جا خواهد گذاشت. بررسی های خبرنگار مهر حاکی از ان است طی ۱۰ سال گذشته آمار بیماری های ناشی از چاقی رشد ۶۵ درصدی داشته و میزان نیاز به داروهای مربوط به این موضوع نیز رو به تزاید بوده است.

 

از آن جا که بعد از برجام کشورهای صنعتی به ایران به عنوان بازاری بکر و پرقدرت نگاه می کنند باید این انتظار را از مسئولان صنعتی و بهداشت و غذای کشور داشت که با سروسامان دادن به بازار ۱۶ هزار میلیارد تومانی فست‌فود در ایران از ظرفیت های آن برای اشتغال زایی و توسعه صنایع و تجهیزات و همچنین مدیریت سلامت شهروندان ایرانی با در نظر گرفتن ریسک استفاده از مواد اولیه وارداتی بهره ببرند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10694 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ خرداد بازدید: 1714 ساعت: 11:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
2 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
3 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
4 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
5 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
6 تبلیغ عجیب یک شرکت داروسازی در سطح تهران ۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
7 مصرف فست فودها بیماری التهاب روده را تشدید می کند ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
8 تضمین سلامت قلب با رژیم غذایی گیاهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9 یک روز گشت با تعزیراتی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 خطرناک‌تر از فست‌فود!/ مضرات پاکت فست فود‌ها را دست کم نگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۷ مهر
11 راز ساخت سس مخصوص مک‌دونالد لو رفت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  داروهای لاغری تنها با تجویز پزشک مصرف شود رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهش...

  کباب نخورید! نتایج پژوهش جدید نشان می دهد که مصرف گوشت کباب شده...

  دشمن وزن ایده‌آل را بشناسید درست است که چاق شدن به پرخوری و یا بد غذا خوردن مر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بوفه مدارس و اهمیت تغذیه دانش‌آموزان رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدارس را در برابر مواد غذایی عرضه شده در بوفه، مسئول می‌داند و می‌گوید: اگر خوراکی خلاف دستورالعمل این وزارتخانه در مدرسه عرضه شود مدیران و مسئولان مدرسه باید پاسخگو باشند.
آیا مولتی‌‌ویتامین‌ها چاق می‌کنند؟ مولتی‌ویتامین‌ها باعث افزایش وزن نمی‌شوند. در حقیقت مصرف مولتی‌ویتامین در افراد دچار اضافه‌وزن باعث کاهش وزن هم می‌شود.
کنترل تغذیه نوجوانان نوجوانی دوره‌ رشد است. برای همین تغذیه در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است. بدن نوجوانان برای رشد کافی نباید با کمبود مواجه شود. اما در این سن تقریباً همه چیز پیچیده می‌شود حتی تغذیه.
احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.