اثرات سوء استرس بر ارگانهای مختلف (1)


پایگاه خبری لقمه: تا هنگامی که زنده هستید،ممکن است دچار استرس شوید. استرس یک واکنش جسمی و روانی طبیعی به هر دو تجربه خوب و بد است که می تواند به سلامت و ایمنی کمک کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، بدن با ترشح هورمونها و افزایش ضربان قلب و ریتم  تنفس به استرس پاسخ میدهد. در این هنگام مغز شما  اکسیژن بیشتری مصرف میکند، این پاسخ به شما کمک می کند تا با شرایط سخت و استرس کنار بیایید.استرس در زمان های: فشار زیاد مسئولیت روزمره در محل کار و یا در خانه، حوادث منفی زندگی مانند طلاق یا مرگ یک دوست ،بیماری جسمی، پس از سانحه، جنگ، فاجعه، و یا یک حمله خشونت آمیز بوجود آید.استرس مزمن میتواند انواع علائم را شامل شود و می تواند روی سلامت بدن شما تاثیر گذارد.

 

سیستم عصبی: 

سیستم عصبی دارای بخش های متعددی است: بخش مرکزی: شامل مغز و نخاع و  بخش محیطی : متشکل از سیستم عصبی خودکار و سوماتیک: سیستم عصبی خودکار (ANS) نقش مستقیم در پاسخ فیزیکی به استرس دارد و به سیستم عصبی سمپاتیک (SNS)، و سیستم عصبی پاراسمپاتیک ( PNS) تقسیم شده است.هنگامی که بدن تحت استرس است  SNS سیگنال هایی به غده آدرنال به منظور ترشح هورمون های آدرنالین و کورتیزول میدهد. این هورمون باعث می شود ریتم  قلب سریع تر، سرعت تنفس بیشتر،رگ های خونی در دست و پا گشاد شوند، فرایند گوارش تغییر و قند خون برای مقابله با شرایط اضطراری افزایش یابد.

 

غدد درون ریز: 

هنگامی که بدن تحت استرس قرار میگیرد،هیپوتالاموس سیگنال های به سیستم عصبی خودکار و هیپوفیز میفرستند و فرایند آغاز شده و هورمون های اپی نفرین و کورتیزول (که اصطلاحا به آنها استرس هورمون میگویند) ترشح میشود.

غدد آدرنال(نزدیک کلیه):سیگنال های هیپوتالاموس سبب ترشح کورتیزول از بخش قشری و اپی نفرین از بخش مرکزی فوق کلیه میشوند

 

کبد: هنگامی که کورتیزول و اپی نفرین منتشر می شوند، کبد گلوکز بیشتری تولید میکند و قند خون بالا میرود که به شما انرژی مورد نیاز در مواقع استرس را میدهد. برای بسیاری از شما، اگر شما از همه آن انرژی اضافی استفاده نکنید، بدن قادر به جذب دوباره قند خون است، حتی اگر دوباره و دوباره دچار استرس شوید. اما برای برخی از مردم - به خصوص افراد مستعد دیابت نوع 2 - قند خون اضافی می تواند  منجربه دیابت باشد. کچه کسانی مستعد هستند ؟افراد چاق و.... مطالعات نشان می دهد اگر شما یاد بگیرند که چگونه استرستان را مدیریت کنید، می توانید سطح قند خون خود را کنترل کنید، حتی گاهی اوقات به اندازه ی دارو.

استرس مزمن، تجربه عوامل استرس زا در طی یک دوره طولانی از زمان، می تواند سبب تخلیه طولانی مدت بدن شود.

 

دستگاه تنفس:

استرس تنفس را سخت میکند. این یک مشکل رایج برای اکثر مردم نیست، اما برای افراد مبتلا به آسم یا بیماری ریوی مانند آمفیزم، که گرفتن اکسیژن نیاز به تنفس آسان تر دارد مشکل است.برخی مطالعات نشان می دهد که یک استرس حاد - مانند مرگ عزیزان - در واقع می تواند حمله آسم را آغازکند، که در آن راه هوایی بین بینی و ریه ها منقبض میشود.همانطور که گفته شد استرس سبب تسریع تنفس نیز میشود.

 

دستگاه گوارش: 

مری:هنگامی که شما استرس دارید، ممکن است بسیار بیشتر و یا بسیار کمتر از حد معمول غذا بخورید. اگر عادت به خوردن بیشتر یا مواد غذایی متفاوت باهم ، و یا افزایش مصرف الکل و دخانیات دارید، ممکن است سوزش سردل یا رفلاکس اسید را تجربه کنید. استرس یا خستگی همچنین می تواند شدت درد و سوزش سر دل را افزایش دهد.

معده:در موقع استرس، مغز حساسیت بیشتری به معده پیدا میکند که ممکن است با تهوع و استفراغ و درد همراه باشد و استرس مزمن ممکن است سبب زخم معده یا درد شدید معده شود.

روده:استرس می تواند  روی هضم و جذب مواد غذایی تاثیر بگذارد . همچنین می تواند تعیین کند که مواد غذایی با چه سرعتی از روده حرکت کنند بنابراین ممکن است سبب اسهال و یبوست شود.

 

سیستم ایمنی: 

استرس باعث تحریک سیستم ایمنی بدن میشود.که در کوتاه مدت،به نفع بدن است و به دفع عفونت و بهبود زخم کمک میکند.  اما با گذشت زمان، کورتیزول سیستم ایمنی بدن شما را به خطر می اندازد ،و سبب مهار ترشح هیستامین و پاسخ التهابی به مهاجمان خارجی میگردد. افراد تحت استرس مزمن بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های ویروسی مانند آنفلوانزا و سرماخوردگی هستند. این مسئله خطر ابتلا به دیگر بیماری های فرصت طلب و عفونت را افزایش می دهد. همچنین می تواند مدت زمان لازم برای بهبود یافتن از یک بیماری یا آسیب دیدگی را افزایش دهد.

 

گرداورنده: صبامحمدپور،غزال میرزایی،مینا نادری،نیکی بهرام پور

منابع:

1-www.apa.org/helpcenter/stress-body.aspx

2- www.healthline.com/health/stress/effects-on-body

3- Physiology of stress: Cortisol and the hypothalamic-pituitary-adrenal axis. (2011, February 3). Dartmouth Undergraduate Journal of Science. Retrieved July 3, 2014, fromhttp://dujs.dartmouth.edu/fall-2010/the-physiology-of-stress-cortisol-and-the-hypothalamic-pituitary-adrenal-axis#.U_W2W2OFmZR

4-Q&A on stress for adults: How it affects your health and what you can do about it. (n.d.).National Institute of Mental Health, National Institutes of Health. Retrieved July 2, 2014, from http://www.nimh.nih.gov/health/publications/stress/index.shtml

5-Stress effects on the body. (n.d.). American Psychological Association. Retrieved July 2, 2014, from http://www.apa.org/helpcenter/stress-body.aspx

6-Study explains how stress can boost immune system. (2012, June 21). Stanford Medicine News Center. Retrieved July 2, 2014, from http://med.stanford.edu/news/all-news/2012/06/study-explains-how-stress-can-boost-immune-system.html

7-Stress symptoms: Effects on your body and behavior. (2013, July 19). Mayo Clinic. Retrieved July 2, 2014, from http://www.mayoclinic.org/healthy-living/stress-management/in-depth/stresssymptoms/art-20050987

8-Stomach and duodenal ulcers (Peptic ulcers). (n.d.). Johns Hopkins Medicine. Retrieved July 2, 2014,fromhttp://www.hopkinsmedicine.org/healthlibrary/conditions/digestive_disorders/stomach_and_duodenal_ulcers_peptic_ulcers_85,P00394/

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10859 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۲۱ اسفند بازدید: 1464 ساعت: 12:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
2 روش‌های موثری که سلامت پوست را حفظ می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
3 عوامل موثر در افزایش میل به مصرف خوراکی‌های شور چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 غذا و نوشیدنی‌‌هایی که باعث تسکین اضطراب می‌شوند ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان
5 خانم ها این گیاه دارویی شگفت انگیز را مصرف کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
6 چگونه 9 کیلو در دو هفته کم کنیم؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
7 روش‌های‌ درمان و پیشگیری از کبد چرب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
8 مصرف نیشکر بی‌خوابی ناشی از استرس را کاهش می دهد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
9 مراقبت‌های پس از کشیدن دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ شهريور
10 با مصرف این مواد غذایی با استرس خداحافظی کنید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
11 استرس وکاهش شیر مادر چه تاثیری بر سلامت نوزاد دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چگونه روغن زیتون طبیعی را از غیرطبیعی تشخیص دهیم؟ رییس مرکز تحقیقات زیتون کشور گفت: روغن زیتون خوب ب...

  آنچه باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدنی روی دانه‌های غلات است ...

  غذاهای ممنوع برای خانم های باردار لقمه: سال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت