شکلات مرغوب را چگونه تشخیص دهیم!


پایگاه خبری لقمه: یک کار‌شناس سازمان غذا و دارو درباره شناخت شکلات‌ها و اطمینان از سلامت آنان گفت: شکلات تمپرینگ شده با ظاهری براق و شکستن صدادار و نیز جدا شدن راحت از قالب، قابل شناسایی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، زهره پوراحمدی در مورد خرید و تهیه شکلات که معمولا در روزهای باقیمانده تا پایان سال و فرارسیدن عید نوروز اتفاق می‌افتد، اظهار داشت: شکلات باید دو ماده اصلی کره کاکائو و پودر کاکائو را داشته باشد.کره کاکائو در واقع بخش چربی دانه کاکائو است که طی فرآیند پیچیده ای از دانه کاکائو استحصال می شود.

 

پوراحمدی ادامه داد: ترکیب کره کاکائو و پودر کاکائو  در صنعت به همراه سایر مواد ترکیبی فرعی، طی فرآیند پیچیده و همراه با تکنولوژی انجام می‌شود. کیفیت شکلات تولیدی بسیار مرتبط با نحوه فرآیند آن و مواد اولیه آن به ویژه دو ماده اصلی آن است.

 

وی اظهار داشت: شکلات تیره دارای درصد بالاتری از کاکائو ( بالای 50 درصد) و دارای مقدار کمتری شکر نسبت به شکلات‌های معمولی است. اسید چرب عمده کره کاکائو اسید استئاریک است که تقریباً نقش خنثی در افزایش کلسترول بدن دارد، اما روغن‌های جانشین کره کاکائو یا همان CBS و CBR با توجه به عمده اسید چرب آن ( اسید پالتمیک ) از فاکتورهای خطر در افزایش کلسترول هستند.

 

این کار‌شناس سازمان غذا و دارو گفت: یکی از فرآیندهای الزامی شکلات تکنیک " تمپرینگ " است. شکلات  تمپرینگ شده با ظاهری براق و شکستن صدادار و نیز جدا شدن راحت از قالب، قابل شناسایی است.

 

پوراحمدی ادامه داد: تکنیک " تمپرینگ " شکلات بوسیله کریستالی شدن چربی شکلات در وضعیت پایدار و شکل همگن شده شکلات باعث می‌شود سطح شکلات براق شده و در هنگام شکستن شکلات صدای شکسته شدن ترد را بدهد. تمپرینگ فرآیند ضروری است که باعث تولید شکلات مرغوب می‌شود. اگر تمپرینگ شکلات به اندازه کافی صورت نگیرد بعضی از این کریستال‌های ناپایدار به روی سطح آمده و چهره محصول نهائی شکلات خاکستری و کدر می شود؛ اصطلاحاً "شکوفه چربی" ایجاد می‌شود.

 

وی افزود: آنچه مهم است در موقع تهیه شکلات به عنوان فرآورده و مواد ترکیبی آن توجه کنید. اگر عنوان نوشته شده باشد فرآورده های کاکائویی یعنی کره کاکائو ندارد و به جای آن روغن جانشین کره کاکائو دارد، ضمناً فراورده کاکائویی فرآیند تمپرینگ را ندارد.

 

پوراحمدی با بیان اینکه تولید هر گونه شکلات مشمول اخذ پروانه بهداشتی از سازمان غذا و دارو است، اظهار داشت: مصرف کنندگان هنگام خرید هر نوع شکلات به داشتن " آرم سازمان غذا و دارو "، شماره پروانه بهداشتی، سری ساخت، آدرس و تلفن کارخانه دقت کنند. همچنین شکلات‌های وارداتی نیز باید برچسب اصالت داشته باشند که قابلیت استعلام و رهگیری و ردیابی باشد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :پرس نیوز

کد: 10897 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند بازدید: 1653 ساعت: 7:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 جزییات آتش‌سوزی انبار شکلات در بازار تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
3 کشف یک اقیانوس پنهان در مریخ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
4 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
5 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
6 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
7 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر
8 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
9 عدم همکاری بیمه های تکمیلی در نسخه نویسی الکترونیک ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
10 شکلات قالبی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
11 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

  5 خوردنی كاهش‌دهنده درد پنج ماده غذایی در كاهش التهاب و درد در تمام بدن مؤ...

  7 نکته مهم درمورد بستنی یکی از لذت‌ بخش‌‌ترین میان‌وعده‌هایی که در تابستان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ماست بستنی چه ویژگی هایی دارد اگر بابت سلامت ماست‌بستنی‌ها نگران هستید، دانستن چند نکته به شما کمک می‌کند تا خوراکی سالم‌تری داشته باشید.
همه چیز در مورد سوپ و سرماخوردگی معمولا در فصول سرد سال تمایل افراد به مصرف غذاهای گرم مانند سوپ افزایش می‌‌یابد و بیشتر خانواده‌ها سوپ رقیق، سبک و با هضم آسان را برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند و از این رو در این فصول پرسش‌های سوپی زیادی مطرح می‌شود. این‌که آیا سوپ جوجه یا سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی مفید است؟
عصاره انار مانع رشد سرطان پروستات پایگاه خبری لقمه: نتایج به دست آمده از یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که عصاره میوه انار اگرچه در کاهش فشارخون موثر است اما بر بیشتر فاکتورهای خطرزای قلبی – عروقی تاثیری ندارد.
چربی و قند خون بالا عامل گزگز و خواب‌رفتگی پاست یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت: چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا می‌شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند.