پیامدهای منفی مصرف بیش از اندازه قند


پایگاه خبری لقمه: مطالعات نشان داده اند که میزان بیش از اندازه قند می تواند در ترمیم کلاژن، پروتئینی که ظاهر شاداب و انعطاف پذیری پوست را موجب می شود، اختلال ایجاد کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از "هلث"، خوراکی های شیرین از محبوبیت بالایی در جهان برخوردار هستند و هر فردی به راحتی می تواند برای خوردن آنها وسوسه شود. اما آیا می دانید پس از مصرف قند به واقع چه اتفاقی در بدن رخ می دهد؟

 

بدن پس از مصرف قند این گونه خواهد بود

 

مغز رنج می برد

 

فروکتوز، قندی طبیعی موجود در میوه است و به همراه گلوکز یکی از اجزا تشکیل دهنده شربت ذرت فروکتوز بالا (HFCS) است و توانایی فعال کردن بخش پاداش مغز را دارد. اما مطالعات صورت گرفته روی حیوانات نشان داده اند که دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از فروکتوز، به ویژه شربت ذرت، در بلند مدت می تواند شرایط را برای یادگیری و یادآوری دشوار سازد.

 

به مصرف مواد غذایی بیشتر تمایل دارید

 

با فعال شدن قسمت پاداش و اشتهای مغز، فروکتوز می تواند در احساس سیری تداخل ایجاد کند. بر همین اساس، خوردن تنها یک کلوچه ممکن است برای فرو نشاندن هوس غذایی شما کافی نباشد.

 

پوست سریع‌تر پیر می شود

 

مطالعات نشان داده اند که میزان بیش از اندازه قند می تواند در ترمیم کلاژن، پروتئینی که ظاهر شاداب و انعطاف پذیری پوست را موجب می شود، اختلال ایجاد کند. یک رژیم غذایی سرشار از قند می تواند به کاهش انعطاف پذیری پوست و شکل گیری چین و چروک های زودرس منجر شود. به جای مصرف شیرینی ها می توانید مصرف میوه ها را مد نظر قرار دهید. به گفته کارشناسان، مصرف دو تا چهار وعده منبع قند طبیعی در روز مشکل آفرین نخواهد بود.

 

قند اضافی در قالب چربی ذخیره می شود

 

کبد از ظرفیتی مشخص برای سوخت و ساز قند برخوردار است و از آن به برای تولید انرژی استفاده می کند و بر همین اساس، میزان اضافی قند در کبد به چربی تبدیل می شود. این شرایط خطر ابتلا به دیابت نوع 2، چاقی و بیماری قلبی عروقی را افزایش می دهد.

 

سلول های بدن بهایی سنگین را می پردازند

 

فروکتوز روند اکسیداسیون معمول در سلول های ما را تسریع می کند. در همین راستا، امکان آسیب دیدن پروتئین ها، بافت ها و اندام ها وجود دارد و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند نارسایی کلیه، بیماری کبد، و آب مروارید افزایش می یابد.

 

در دام قلاب گرفتار می شوید

 

مصرف قند به ترشح دوپامین، انتقال دهنده عصبی که موجب می شود از چیزی خوشمان بیاید و هر چه بیشتر از آن بخواهیم، منجر می شود. همان گونه که نورون های گیرنده دوپامین بیش از حد تحریک می شوند، تعداد گیرنده ها برای تشکیل پیوند کاهش می یابد و از این رو، نیازمند دوپامین بیشتر برای کسب تجربه ای مشابه خواهید بود.

 

غذا خوردن به واسطه استرس موجب افزایش استرس می شود

 

شیرینی ها می توانند سطوح کورتیزول، یکی از هورمون های استرس، را در کوتاه مدت کاهش دهند، اما تداوم مصرف کربوهیدارت های پالایش شده قندی و خطر مقاومت به انسولین استرس بدن را از درون افزایش دهد. ورزش بهترین جایگزین برای مواد غذایی شیرین به منظور کاهش استرس است. ورزش احساس خوبی را در انسان ایجاد می کند و سطوح کورتیزول را کاهش می دهد.

 

افزایش سریع انرژی و سپس افت آن

 

کربوهیدارت های پالایش شده مانند آنهایی که در پاستا و نان سفید وجود دارند، افزایش سریع گلوکز در جریان خون را موجب می شوند و از این رو، برای مدتی ممکن است افزایش انرژی خود را احساس کنید. اما با از بین رفتن این اثر کوتاه مدت ممکن است با مشکل بیشتری مواجه شوید. به جای کربوهیدارت های پالایش شده می توانید مصرف میان وعده های سرشار از پروتئین را بین وعده های غذایی اصلی خود مد نظر قرار دهید که از آن جمله می توان به ماست یونانی به همراه توت های تازه یا سبزیجات تازه و هوموس اشاره کرد. این قبیل خوراکی های به تثبیت قند خون و حفظ سطوح انرژی برای مدت زمانی طولانی‌تر کمک می کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :عصر ایران

کد: 10915 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ فروردين بازدید: 1858 ساعت: 8:10 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 علی جعفریان جانشین وزیر بهداشت شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۸ شهريور
2 ظفرقندی: کار سیاسی در وزارت بهداشت را خیانت به مردم می‌دانم ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
3 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
4 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
5 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
6 رژیم غذایی گیاهی و بهبود کلسترول و قندخون ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
7 نرخ جدید قیمت شکر اعلام شد/ چرا افزایش قیمت اعلام رسمی نمی‌شود؟ ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
8 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
9 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
10 خرما بهترین ماده غذایی برای تأمین قندخون است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ فروردين
11 واگذاری تنظیم بازار قند و شکر به بخش خصوصی ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف مواد نشاسته‌ای را کاهش دهید كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

  اگر گوشت نخوریم کم‌خون می شویم؟ افرادی می‌توانند از دریافت کامل تمام ریزمغذی‌های گ...

  بدن انسان روزانه به چقدر گوشت احتیاج دارد؟ گرفتن کالری از گوشت تنها که پر از چربی است، مضرات ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

املت در وضعیت قرمز + عکس شاید هر کسی در طول عمرش غذاهای ویژه زیادی را در مکان‌های خاص خورده باشد. غذاهایی که تا سالها و یا تا آخر زندگی طعم آن‌ زیر دندان آدم می‌ماند و با یادآوری خاطره‌اش لحظات شیرینی زنده می‌شود.
پروتئین به چه دردی می‌خورد؟ پروتئین‌ها وظایف گوناگونی بر عهده دارند مانند ساختن هورمون‌ها، آنزیم‌ها و آنتی کورها (همان پادتن‌ها)، انتقال اکسیژن و هیدروژن و غیره.
کنترل پُرمویی در زنان با تغذیه هیرسوتیسم به شرایطی اطلاق می‌شود که در آن موهای زائد و ناخواسته در صورت و بخش‌های مختلف بدن می‌روید که معمولاً این موها ضخیم و تیره هستند.
نگاه عمیق‌تر به رابطه گردشگری و صلح پایگاه خبری لقمه: برنامه و هدف روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ بررسی تقاطع گردشگری و ایجاد صلح است تا نشان دهد که چگونه سفر، تبادل فرهنگی و شیوه‌های گردشگری پایدار می‌تواند به حل مناقشه، آشتی، ثبات اقتصادی و اجتماعی، همزیستی مسالمت‌آمیز و ترویج صلح در سراسر جهان کمک کند.