نوشیدن نوشابه گازدار و ۱۰ بلایی که سرمان می‌آید


پایگاه خبری لقمه: تقریبا می‌توان گفت که اغلب افراد نوشابه مصرف می‌کنند؛ اما اگر مضرات و عوارض جبران‌ناپذیر نوشابه را بدانند شاید از نوشیدن نوشابه پشیمان شوند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، تنها خوردن ۳۴۰ میلی لیتر نوشابه حدود ۳۹ گرم قند وارد بدن شما می کند. این مقدار درست سه برابر حجم قند یک دونات شیرین و شکلاتی است که گاهی اوقات به خاطر قند زیاد از خوردن آن اجتناب می کنید. افراد زیادی هستند که روزانه مقدار زیادی نوشابه مصرف می کنند. آمارها نشان می‌دهد که ۴۹ درصد از بزرگسالان آمریکایی به صورت روزانه از نوشابه استفاده می کنند. این موضوع موجب شده تا عوارضی مثل اضافه وزن و بیماری های مختلف برای سلامت بدن در این افراد افزایش پیدا کند.
 

۱- چاقی از عوارض نوشابه برای سلامت بدن

 
یکی از اولین و مهمترین عوارض و مضرات نوشابه برای بدن چاقی است. تنها یک قوطی نوشابه گازدار حدود ۱۴۰ کالری دارد که هیچ تأثیر روی رفع گرسنگی شما نخواهد داشت. اگر به مدت ۳۰ روز در هر وعده غذایی از یک قوطی نوشابه استفاده کنید، در انتهای ماه حدود ۱/۵ کیلوگرم به وزن شما اضافه خواهد شد. امروزه در قفسه فروشگاه ها می توانید نوشابه‌های رژیمی را نیز مشاهده کنید که مدعی هستند خطرات نوشابه های معمولی را ندارند، اما مطالعات نشان می ‌دهد که این نوشابه ها نیز به شدت روی افزایش وزن و چاق شدن ناحیه دور کمر نقش دارند.
 

۲- دیابت در لیست عوارض و مضرات نوشابه

 
مطالعات نشان می‌دهد که خوردن نوشابه به طور مرتب می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. از طرف دیگر قندی که توسط نوشابه به بدن جذب می‌شود در کبد به چربی تبدیل می‌گردد. این چربی در طی شش ماه می تواند چربی کبد شما را تا ۱۵۰ درصد افزایش دهد و شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت به کبد چرب قرار دهد. مطالعات نشان می دهد که استفاده از شیرین ‌کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی نیز می‌تواند میل افراد را به استفاده از قندهای طبیعی افزایش دهد و این موضوع خطر بیشتر برای سلامت شما خواهد داشت.
 

۳- پوسیدگی دندان از مضرات خوردن نوشابه

 
یک قوطی نوشابه گازدار حاوی مقادیر زیادی قند است که می‌تواند سلامت دندان‌ها و لثه‌های شما را به خطر بیندازد. مطالعات نشان می‌دهد که عوارض و مضرات نوشابه برای دندان بسیار زیاد است و خوردن نوشابه به شدت برای دندان‌ها مضر است. خوردن نوشابه می‌تواند موجب فرسایش مینای دندان شود که درمان آن به هیچ عنوان امکان پذیر نیست.
 

۴- از بین رفتن لثه‌ها از مضرات نوشابه برای بدن

 
خوردن نوشابه به طور مرتب می ‌تواند موجب از بین رفتن لثه‌های شما شود. قند، مواد نگهدارنده و رنگ‌های موجود در نوشابه زیر لثه‌ها گیر می‌کنند و به مرور موجب رشد باکتری‌ها می‌شوند. خوردن نوشابه می تواند موجب عفونت و تخریب بافت لثه شود که بازسازی آن تقریباً غیر ممکن است.
 

۵- افزایش چربی شکمی از مضرات نوشابه برای بدن

 
قند موجود در نوشابه به سرعت جذب بدن می ‌شود و قند خون را افزایش می‌ دهد. این افزایش ناگهانی قند خون منجر به تولید انسولین در بدن می گردد و موجب می‌شود که قند به چربی دور کمر تبدیل شود. حذف نوشابه از رژیم غذایی می تواند از ورود هزاران کالری و صدها هزار گرم قند در سال به بدن شما جلوگیری کند و از خطر ابتلا به چاقی شکمی جلوگیری کنید.
 

۶- درد مفاصل یکی دیگر از عوارض نوشابه برای بدن

 
مطالعات نشان می دهد خانم هایی که به طور مرتب از نوشابه های شیرین استفاده می ‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید قرار دارند.
 

۷- مشکلات مربوط به کلیه از دیگر مضرات نوشابه

 
سنگ کلیه یکی از دردناک‌ترین بیماری‌هایی این است که بشر به آن مبتلا می‌شود. تجمع مواد معدنی در کلیه با گذشت زمان منجر به ایجاد سنگ کلیه می‌شود. متاسفانه کسانی که به طور مرتب از نوشابه استفاده می‌کنند در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه قرار دارند. مصرف بیش از اندازه قند و کمبود آب بدن با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه در ارتباط است. نوشابه با داشتن قند زیاد و کافئین فراوان که آب بدن را کاهش می دهد، می‌تواند نقش مهمی بر ایجاد سنگ کلیه داشته باشد.
 

۸- مشکلات رفتاری در کودکان از عوارض نوشابه برای بدن

 
بطری های پلاستیکی نوشابه حاوی مواد شیمیایی BPA هستند که می‌توانند در کودکان موجب بروز مشکلات رفتاری شوند. مطالعات انجام شده نشان می دهد عوارض و مضرات نوشابه برای کودکان بسیار جبران ناپذیر است و می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی جدی در رفتار آنها شود.
 

۹- نارسایی قلبی دلیل مضرات نوشابه

 
خوردن نوشابه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی دیابت چاقی و فشار خون را افزایش می دهد و همه این ها می تواند به نارسایی قلبی منجر شود حذف کردن نوشابه و پیروی از یک زندگی سالم می ‌تواند به سلامت قلب و بدن شما کمک زیادی کند.
 

۱۰- خطر افزایش سکته با مصرف بیش از اندازه نوشابه

 
هر جرعه نوشابه را که می‌نوشید خطر ابتلا به سکته مغزی در شما افزایش پیدا می‌کند. نوشابه به طور مستقیم در افزایش ذخایر چربی بدن تأثیر می‌گذارد و می‌تواند موجب تصلب شرایین شود. از جمله عوارض و مضرات خوردن ‌نوشابه برای بدن این است که موجب مسدود شدن رگ‌های نزدیک به مغز می‌شود و خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد.
 
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :همشهری آنلاین

کد: 14906 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ دوشنبه ۳ مرداد بازدید: 819 ساعت: 3:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهبود سلامت روده ها به کمک نوشیدنی های پروبیوتیک ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
2 توزیع نوشابه گازدار در غذاخوری ادارات ممنوع شد ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
3 رژیم های ممنوعه غذایی کدامند؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت
4 بیماران کرونایی این غذاها را نخورند ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۵ آبان
5 97؛ سال ارتقای کیفیت نان /تغییر تدریجی در ذائقه مردم ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
6 نوشیدنی"کامبوچا" چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
7 ارتباط نوشابه های انرژی زا با سلامت مغز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
8 عوارض ترکیب الکل با نوشیدنی‌های انرژی‌زا چیست؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
9 در آخر هفته چگونه با اضافه وزن مبارزه کنیم ۱۳۹۶ جمعه ۱۹ آبان
10 مصرف نوشابه گازدار ریسک ابتلا به دیابت را افزایش می دهد ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چگونه ورزشکاران نوجوان می توانند با پروتئین عضله سازی کنند؟ پایگاه خبری لقمه: تمرین باعث ساخت عضله می شود:اگرچ...

  چگونه غذایمان را اشتها آورتر کنیم؟ رنگ نارنجی هویج در کنار سرخی گوجه‌فرنگی با سبزی خی...

  اگر افسرده اید، کباب بخورید! نورون های مغزی سریعا به این بو واکنش نشان می دهند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.
تخم‌مرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟ اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.
غذاهای سالم را بشناسید برخی از غذاها بسیار سالم هستند که در توصیه های هر متخصص تغذیه ای وجود دارد.
کاربردهای زیبایی و رژیمی روغن نارگیل لیست زیر 10 روش را آموزش می دهد که باعث می شود روغن نارگیل در روتین روزانه شما قرار بگیرد و بتوانید محصولات شیمیایی و سمی را برای همیشه از زندگی خود بیرون کنید.