ویتامین آ خوشمزه عوارض هم دارد؟


پایگاه خبری لقمه: ویتامین A , یکی از ویتامین های محلول در چربی می باشد .

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه  این ویتامین نقش مهم و شناخته شده ای در رشد و نمو , تولید مثل, بینایی فرد و عملکرد سطح سلولی دارد.

در تکامل استخوان و افزایش عملکرد ایمنی بدن نیز میتوان به نقش مهم ویتامین A اشاره کرد.

منابع ویتامین A و بتاکاروتن که یکی از پیش سازهای این ویتامین می باشد شامل: میوه ها و سبزی ها ,چربی شیرع تخم مرغع روغن کبد ماهی می باشد.

 

از میان سبزی ها و میوه ها موارد زیر سرشار از بتاکاروتن می باشد:

 

1.هویج 

2.سبزی های سبز مثل اسفناج 

3.آب پرتقال 

4.طالبی 

5.سیب زمینی شیرین 

 

کمبود این ویتامین چه مشکلاتی را در پی دارد؟

 

1.گزروفتالمی : بسیاری از افراد که کمبودهای شدید این ویتامین را دارند به گزروفتالمی مبتلا می شوند.که یک اختلال مربوط به چشم می باشد.

 

2.شب کوری : اختلال در تطابق با تاریکی را شب کوری گویند این افراد افتراق بینایی ضعیفی داشته و ممکن است در شرایط نیمه تاریک قادر به دیدن نباشند.

3.سقط های ناگهانی , اختلال در روند تولید اسپرم مردان , اختلال ایمنی , کم خونی, مشکلات مربوط به استخوان 

 

4.پوست غازی شدن : حالتی که در آن فرد دچار خشکی و پوسته وسته شدن همچنین زبری پوست می شود که ابتدا در بازو یا ران ها مشاهده می شود و سپس در اغلب نقاط بدن ظاهر می شود.

 

آیا مصرف خودسرانه ی ویتامین A خطرناک است؟

 

بله مصرف بالای این ویتامین منجر به مسمومیت و بیماری های کبدی می شود زیرا یکی از محل های ذخیره ی ویتامین کبد می باشد.

 

عوارض مصرف بالا شامل چیست؟

 

۱٫خشک شدن لب ها و خشکی مخاط بینی 

۲٫ریزش مو 

۳٫خشکی و پوسته ریزی پوست 

۴٫شکنندگی ناخن ها 

۵٫حالت تهوع و استفراغ 

۶٫بروز شکستگی در استخوان ها 

 

لازم به ذکر است مادران باردار در طی دوران بارداری به خصوص ۳ ماه ی نخست باید از مولتی ویتامین های فاقد این ویتامین استفاده کنند زیرا مصرف دوز بالای این ویتامین منجر به بروز ناهنجاری های جمجمه ای-صورتی و سیستم اعصاب مرکزی در جنین می شود.

 

تهیه و تنظیم: آیدا ضیف الدینی 

 

منبع: اصول تغذیه کراوس 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10931 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۷ فروردين بازدید: 2168 ساعت: 8:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیر مادر سپر دفاعی در برابر افسردگی در یك مطالعه جدید معلوم شد افرادی كه در دوران نوزا...

  رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان پایگاه خبری لقمه: در ماه رمضان به علت کم شدن وعده...

  سبزی‌ها با این روشها خوشمزه‌تر می‌شوند از ویژگی‌های یک رژیم غذایی سالم این است که در آن ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نظر گلاره عباسی درباره آشپزی مردها و زن‌ها كم و بیش اهل كار كردن در خانه است و تجربه خوبی در سوزاندن غذا دارد، اما تصمیم جدی گرفته است كه در سال 91 هم خانه‌داری و هم آشپزی‌اش را بهتر كند.
خوردن هندوانه برای این افراد ممنوع یک متخصص طب سنتی با اشاره به خواص هندوانه گفت: هندوانه میوه‌‌ای است که میزان بالایی سدیم و پتاسیم دارد به همین دلیل از بدن در برابر بیماری‌های مختلفی مانند آسم،سکته قلبی و برخی سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت می‌کند.
بااین میوه ها پوستتان را "لیزردرمانی" کنید قبل از آنکه به سراغ درمان های گران قیمت برای زیبایی پوست صورتتان بروید می توانید مصرف این میوه ها و سبزیجات و تاثیر معجره آسای آن بر پوست صورتتان را امتحان کنید.
زعفران تقلبی را چطور تشخیص بدهیم؟ تقلب در مواد غذایی این روزها كاسبی پر‌در‌آمدی برای سودجویان شده است. متخلفان هم البته برای همین چند لقمه نان حرامی كه به‌دست می‌آورند، زحمت زیادی می‌كشند و آنقدر روش‌های جدید ابداع ‌كرده‌اند كه رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید شناسایی این تقلب‌ها نیازمند خلاقیت است.