ویتامین آ خوشمزه عوارض هم دارد؟


پایگاه خبری لقمه: ویتامین A , یکی از ویتامین های محلول در چربی می باشد .

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه  این ویتامین نقش مهم و شناخته شده ای در رشد و نمو , تولید مثل, بینایی فرد و عملکرد سطح سلولی دارد.

در تکامل استخوان و افزایش عملکرد ایمنی بدن نیز میتوان به نقش مهم ویتامین A اشاره کرد.

منابع ویتامین A و بتاکاروتن که یکی از پیش سازهای این ویتامین می باشد شامل: میوه ها و سبزی ها ,چربی شیرع تخم مرغع روغن کبد ماهی می باشد.

 

از میان سبزی ها و میوه ها موارد زیر سرشار از بتاکاروتن می باشد:

 

1.هویج 

2.سبزی های سبز مثل اسفناج 

3.آب پرتقال 

4.طالبی 

5.سیب زمینی شیرین 

 

کمبود این ویتامین چه مشکلاتی را در پی دارد؟

 

1.گزروفتالمی : بسیاری از افراد که کمبودهای شدید این ویتامین را دارند به گزروفتالمی مبتلا می شوند.که یک اختلال مربوط به چشم می باشد.

 

2.شب کوری : اختلال در تطابق با تاریکی را شب کوری گویند این افراد افتراق بینایی ضعیفی داشته و ممکن است در شرایط نیمه تاریک قادر به دیدن نباشند.

3.سقط های ناگهانی , اختلال در روند تولید اسپرم مردان , اختلال ایمنی , کم خونی, مشکلات مربوط به استخوان 

 

4.پوست غازی شدن : حالتی که در آن فرد دچار خشکی و پوسته وسته شدن همچنین زبری پوست می شود که ابتدا در بازو یا ران ها مشاهده می شود و سپس در اغلب نقاط بدن ظاهر می شود.

 

آیا مصرف خودسرانه ی ویتامین A خطرناک است؟

 

بله مصرف بالای این ویتامین منجر به مسمومیت و بیماری های کبدی می شود زیرا یکی از محل های ذخیره ی ویتامین کبد می باشد.

 

عوارض مصرف بالا شامل چیست؟

 

۱٫خشک شدن لب ها و خشکی مخاط بینی 

۲٫ریزش مو 

۳٫خشکی و پوسته ریزی پوست 

۴٫شکنندگی ناخن ها 

۵٫حالت تهوع و استفراغ 

۶٫بروز شکستگی در استخوان ها 

 

لازم به ذکر است مادران باردار در طی دوران بارداری به خصوص ۳ ماه ی نخست باید از مولتی ویتامین های فاقد این ویتامین استفاده کنند زیرا مصرف دوز بالای این ویتامین منجر به بروز ناهنجاری های جمجمه ای-صورتی و سیستم اعصاب مرکزی در جنین می شود.

 

تهیه و تنظیم: آیدا ضیف الدینی 

 

منبع: اصول تغذیه کراوس 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10931 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۷ فروردين بازدید: 2072 ساعت: 8:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  ۱۰ ماده غذایی برای تامین پروتئین بدن اگر در فکر سوزاندن چربی های اضافه بدن و کاهش وزن خ...

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

  چه نوع غذاهایی روند پوکی استخوان را تسریع می‌کند؟ کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم غذایی در سرطان پستان تاثیر گذار است سرطان پستان از شایع ترین سرطان ها در میان خانم هاست که با رژیم غذایی مناسب می توانند از بروز آن جلوگیری کنند.
مواد غذایی را در چه ساعتی از روز بخوریم؟ در مطلب زیر با ساعت بیولوژیکی بدن و اینکه چه غذایی را در چه ساعتی بخورید آشنا می شوید.
امان از دل‌ و قلوه شاید تاکنون گذرتان به یکی از خیابان‌ها یا میدان‌هایی که حرفه اصلی مغازه‌داران آن کشتار دام و فروش امعاء و احشای آن است، افتاده باشد و انواع فرآورده‌های دامی همچون کله، پاچه، زبان، سیرابی، شیردان، دل، قلوه، جگر و... را از آنان خریده باشید.
تیغ ماهی را دور نریزید استخوان یکی از منابع عالی کلسیم است که مصرف آن برای همه انسان‌ها قابل توصیه است؛ ولی مصرف آن بویژه برای افراد مبتلا به نرمی و پوکی استخوان، فوق العاده ارزشمند است. لازم به ذکر است که جوشاندن استخوان و مصرف آب حاصله نمی تواند کلسیم فراوانی را به بدن وارد سازد، بلکه لازم است دقیقا خود استخوان جویده و بلعیده شود.