تولید نخستین دهانشویه «قرص جوشان گیاهی چای سبز » با تلاش محققان كشور


محققان مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برای نخستین بار در کشور موفق به تهیه فرمولاسیون قرص جوشان گیاهی چای سبز برای دهانشویه شدند.

به گزارش لقمه، دکتر حمیدرضا عرب، محقق و پژوهشگر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص اظهار كرد: چای سبز حاوی پلی فنول‌های (آنتی اکسیدان) بسیار قوی است و بر اساس تحقیقات مشخص شده است که این خاصیت چای می‌تواند بر روی رشد داخل دهان و مجاور لبه لثه و التهاب لثه تاثیرگذار باشد.

وی با بیان این‌که با مشارکت اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی ماده موثره چای سبز فرموله شد، خاطرنشان کرد: با توجه به فرار بودن پلی فنول (ماده موثره چای سبز) و به منظور حمل و استفاده راحت‌تر این دهانشویه به صورت قرص جوشان ساخته شد.

عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی مشهد خاطرنشان کرد: بر اساس کارآزمایی بالینی که بر روی دو گروه از بیماران به روش استفاده از دارو و دارونما انجام گرفت، نتایج نشان از کاهش خونریزی، کاهش التهاب لثه و کاهش تجمع رسوبات میکروبی در گروهی بود که از این دارو استفاده می‌کردند.

عرب، مدت اجرای این طرح را سه ماه اعلام و در خصوص بیماری‌های لثه اظهار كرد: عامل بیماری‌های لثه رسوبات میکروبی هستند که در مجاورت لبه لثه قرار می‌گیرند و موجب برانگیخته شدن واکنش آماسی لثه شده و در درازمدت نیز تخریب امساج لثه‌ای را به همراه دارد.

عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این‌که برای کنترل رسوبات میکروبی از دو روش مکانیکی از جمله مسواک و جرم گیری توسط پزشک و شیمیایی با استفاده از مواد دهانشویه استفاده می‌شود، تصریح كرد: در بین مواد شیمیایی مواد گیاهی از جمله چای سبز نیز از جایگاه خاصی برخوردار هستند.

بر اساس این گزارش، این طرح با مشارکت اعضای هیات علمی دانشکده‌های دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله دکتر احمد معروفیان، دکتر حسین عرفایی، دکتر علی فروزانفر، دکتر رامین ساختیانچی و دکتر حمید رضا عرب به اجرا درآمده است.


نقل از :ايسنا

کد: 1096 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۸ خرداد بازدید: 3291 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
2 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
4 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
5 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
7 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
10 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
11 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تولید کامپوزیت‌های دندانی با ثبات رنگ بالا در ایران پایگاه خبری لقمه: محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیا...

  آیا آب میوه برای سلامت کودکان مضر است؟ در گذشته آب میوه را به خاطر داشتن ویتامین C فراوان...

  کربوهیدرات بخورید و وزن کم کنید می توان با رعایت چند نکته غذایی از خوردن کربوهیدرا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شیرینی سوهان با گرانی‌ تلخ شد سوهان قم همواره یکی از شیرینی‌های سنتی کشور است و مانند باقلوای یزد، گز اصفهان، مسقطی شیراز و سوغات‌های خوش طعم سایر نقاط کشور دوستداران و خریداران ملیونی خود را داشت، اما مدتی است که قیمت بالای سوهان هم موجب نگرانی تولید کننده و هم نا رضایتی خریداران شده است.
کدام سیب‌زمینی‌ها سمی هستند؟ سیب‌زمینی یکی از صیفی‌جاتی است که ضمن دارا بودن مواد مغذی مورد نیاز بدن، به طور طبیعی درصدی مواد سمی به نام سولانین در پوست و زیر پوست آن وجود دارد.
چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند! ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .
مقصود از فایده‌های نهفته در نوشابه‌های الکلی خداوند متعال اراده فرمود تا با بیان واژه «منافع للناس» در آیه 219 سوره بقره، بندگانش را مورد آزمایش قرار دهد که تا چه حد می‌توانند خود را از گناه نوشیدن خمر و لذت و طرب ظاهری آن حفظ کنند.